Köpö Racing TeamKöpö Racing Team

Takaisin Arkisto -sivulle

Vuoden 2009 kausikooste

Kuljettajat

Pasi Harju / Jämsän Seudun UA (Lada Samara)
- Ajaa kaudella 2009 Lada-Samara ratasarjan osakilpailuja.

Jesse Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2009 kartingia.

Joni Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Jukka Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2009 kartingia.

Matias Kauppinen / Saarijärven UA (Opel Astra F GSi 16V)
- Ajaa kaudella 2009 F-Cupin osakilpailuja ja mahdollisesti muita ralleja.

Mikko Lehtonen / Karstulan UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Markus Lehtonen / Karstulan UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Markus Leppämäki / Saarijärven UA
- Ajaa kaudella 2009 rallisprintejä.

Harry Lidström / Kemin UA (Ford Cortina GT)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja Historic-luokassa.

Sami Raatikainen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Hannu Roiha / Kemin UA (Ford Cortina GT)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja Historic-luokassa.

Marjo Rouvinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Esa Ruotsalainen / Saarijärven UA  (Opel Astra F GSi 16V)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja.

Mika Ruotsalainen /  Karstulan UA 
- Ajaa kaudella 2009 jokamiesluokkaa.

Essi Rämänen / Saarijärven UA (Suzuki Ignis Sport)
- Ajaa kaudella 2009 rallisprint kilpailuja nuorten luokassa.

Olli Rämänen / Saarijärven UA (Suzuki Ignis Sport)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja ja rallisprint kilpailuja V1600 luokassa.

Seppo Salonen / Jyväskylän UA (Ford Capri 1600)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja Historic-luokassa.

Sami Tuominen / Saarijärven UA (Opel Rallye Kadett)
- Ajaa kaudella 2009 ralleja ja toimii kartanlukijana.

Köpö Racing Teamin seinäkalenteri 2009 on ilmestynyt!
Yhteistyökumppaneidemme suosiollisella myötävaikutuksella tiimi on jälleen julkaissut seinäkalenterin, joita tullaan jakamaan alkukauden 2009 aikana eri kilpailutapahtumien yhteydessä. Lisäksi niitä on jaossa yhteistyökumppaneidemme omissa toimipisteissä, joten tarkista kalenterista mihin kannattaa suunnata. Suosikaa hankinnoissanne kyseisiä yrityksiä, sillä heidän merkittävän tuen avulla mahdollistuu myös Köpö Racing Teamin toiminta...! 
Keski-Suomen kalenteri pdf- muodossa (1900 kt)

Oulun alueen kalenteri pdf-muodossa (1502 kt)

Kuljettajien suunnitelmat kaudelle 2009

Tiimin Opel Astra-kuljettajat jatkavat samalla kalustolla myös kaudella 2009. Matias Kauppisella ja kartanlukijana toimivalla Juho Kärkkäisellä on nyt käytössään uuden korin saanut Opel. Tekniikka on siirretty vanhasta, varsin kovia kokeneesta yksilöstä tähän pakasta vedettyyn versioon. Matias on ilmoittautunut F-Cupiin, mutta vielä ei ole varmuutta kuinka moneen osakilpailuun on mahdollisuus osallistua.

Esa Ruotsalainen ja kakkoskuljettaja Jukka Ruotsalainen jatkavat vanhalla kalustolla, mutta auton väri on vaihtunut valkoiseksi, joten sen verran on tapahtunut uudistusta. Esan pääpaino on tällä kaudella nuottikisoissa ja ohjelmassa on SM-rallien yhteydessä ajettava F-ryhmäläisten Suomi Cup.

Esa ja Jukka osallistuivat tammikuun ensimmäisenä viikonloppuna AKK Motorsportin alueryhmien valmennusleirille ja harjoituskilometrejä erityyppisillä teillä kertyi noin 150 kilometriä. Ajoleirin ohjaajina toimivat muun muassa Matti Rantanen ja Mikko Markkula, joten tarjolla oli todellista alan erikoisosaamista.

Markus Leppämäellä ei ole tällä hetkellä ajokalustoa, mutta suunnitelmissa on rakentaa vanhaan Astran kisakoriin N-ryhmän tekniikka ja osallistua autolla ainakin joihinkin rallisprinteihin.

Sami Tuominen teki loppukaudesta autokauppoja ja vakio 1600-luokan Suzuki Ignis matkasi Savon suuntaan. Tilalle hankittiin velipoika Ville Tuomisen kanssa yhteisomistuksessa oleva kimppa-auto, Trophy 1400-luokan A-ryhmäläinen Skoda Favorit 1300. Veljesten on tarkoitus osallistua alkukauden aikana ainakin helmikuun alussa ajettavaan Toivakka rallisprintiin. Ville palaa näin ollen kilpailutoimintaan usean vuoden tauon jälkeen. Sami on viivalla jo ennen helmikuuta, sillä hän osallistuu Arctic Lapland Rallyn eli Tunturirallin Historic-luokkaan Hannu Roihan Ford Cortinan kartanlukijana.

Viime kaudella ajouraansa aloitellut Olli Rämänen jatkaa vakio 1600-luokan Suzuki Ignis Sportilla. Kartanlukijana toimii isä Arto Rämänen. Ensimmäinen kilpailu on edessä jo 10. tammikuuta Suonenjoella ja kauden aikana on tarkoitus kerätä kokemusta niin monesta rallista kuin mahdollista. Valtionpalvelus kutsuu lähiaikoina, joten sen suhteen ei voi vielä tarkemmin suunnitella ajo-ohjelmaa.

Suonenjoella kilpailukauden avaa myös Seppo Salonen, joka on vaihtanut Historic-luokan Ford Caprin ohjauspyörän taakse. Ohjelmassa on Historic-luokan ralleja ja mahdollisesti myös rallisprintejä.

Oulun "yläjaoston" kuljettajat Juha Asplund, Harry Lidström ja Hannu Roiha jatkavat kilpailemista Historic-luokassa Volvo 142:lla ja Ford Cortinoilla. Harry aloittaa kautensa 17. tammikuuta Kajaanissa ajettavalla Oulunjärven rallilla. Juha ja Hannu osallistuvat legendaariseen Tunturirallin seuraavana viikonloppuna. Todennäköisesti kauden aikana Hannu ottaa myös lisätuntumaa nelivetoiseen Mitsubishiin joissakin rallisprinteissä. 

Jokamiesluokan puolella tiimin kuljettajista Joni Kauppinen, Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen ja Marjo Rouvinen osallistuvat talvi- ja kesäkaudella lähialueen jokkiskisoihin. Talvikauden kohokohtana tulee olemaan helmikuun viimeisenä viikonloppuna ajettava Ranta-Kivi Talvimestaruus JM Saarijärvellä, johon ainakin Markus aikoo osallistua.  

Lumien sulettua keväällä alkaa karting-kausi ja Jesse Kauppinen siirtyy tänä vuonna ajamaan Yamaha luokkaan. Tarkoituksena on alkukaudesta ajaa muutama kisa Yamaha junioria ja katsoa tilannetta sen jälkeen uudelleen. Viime kaudellahan Jesse saavutti jo yleiseen luokkaan nousemiseen tarvittavat 10 pistettä, mutta sääntö sanoo, että niin halutessaan kuljettaja voi jatkaa pisteiden keräämistä kahden kauden aikana 15 pisteeseen saakka. Viime kaudella Jesse keräsi kokoon 11pistettä. Tätä sääntöä hyödyntämällä Jesse saa kilpailukokemusta ja tuntumaa Yamahaan ensin junioreissa.

Jukka Kauppisen tavoitteena tulevalle kaudelle on sijoittuminen Yamaha Cupin loppupisteissä vähintään kymmenen parhaan joukkoon. Kilpailukalenteri rakentuukin Yamaha Cupin osakilpailujen ympärille.

la 10.1. OP Suonenjoki Ralli
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600
Vuoden 2009 rallikausi käynnistyi Suonenjoella ajetulla Historic ja Rally Trophyn ensimmäisellä osakilpailulla. Rallin kokonaispituus oli 166 km sisältäen neljä erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli 69 km. Kilpailu käytiin loistavassa talvisäässä. Pakkasta oli muutamia asteita ja lunta oli reitillä riittävästi, joten nyt voitiin puhua todellisesta talvirallista.

Olli Rämänen osallistui ensimmäistä kertaa talviralliin kilpailuolosuhteissa ja Seppo Salosella oli edessä avauskilpailu Historic-luokan Ford Caprin ohjauspyörän takana. 

Ollin uran toinen rallikilpailu meni vielä opiskelun piikkiin. Tavoitteena oli ehjä suoritus ja saada kisakilometrejä alle. Toisella erikoiskokeella tapahtunut suistuminen vei pari minuuttia ylimääräistä aikaa, mutta seuraavat kaksi pätkää selvitettiin ilman ongelmia ja tuloksena oli tavoitteiden mukaisesti maalin saavuttaminen. Sijoitus oli V13-luokan neljäs. Seppo Salonen joutui keskeyttämään toisen erikoiskokeen jälkeen Caprin moottoririkkoon.

la 17.1. Oulunjärven Ralli, Kajaani
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT

Köpö Racing Teamin "Oulun yläjaoston" Historic-luokan kuljettajista Harry Lidström avasi  kauden 2009 Kajaanin ympäristössä ajetussa Oulunjärven Rallissa. Kilpailun kokonaispituus oli 107 km sisältäen kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 33,1 km. Harry selvitti reitin lävitse ja tuloksena oli H2-luokan neljäs sija.

pe- la 23.-24.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
Juha Asplund / Sami Moilanen,Volvo 142 S
Hannu Roiha / Sami Tuominen, Ford Cortina GT

Legendaariseen Tunturiralliin starttasi tänä vuonna kaksi tiimin Historic-luokan ralliautoa. Juha Asplund on jo kokenut Arctic Lapland Rallyn kävijä, sillä edessä oli ralliuran kymmenes Tunturi. Hannu Roihalla kokemusta oli vähemmän ja kartanlukijana toimiva Sami Tuominen osallistui kilpailuun ensimmäistä kertaa. Kaksipäiväisen ja erittäin vaativan kilpailun kokonaispituus oli 750 km sisältäen 12 erikoiskoetta yhteispituudeltaan  232 km.

Useana vuonna vaativan reitin selvittäneen Juha Asplundin ja Sami Moilasen kohtalona oli tänä vuonna jättää ralli kesken perjantain viimeisellä erikoiskokeella laturin rikkoontumiseen. Volvosta hävisi virrat ja lauantaille ei päässyt enää jatkamaan.

Hannu Roiha ja Sami Tuominen sen sijaan selvittivät Tunturin taian kunnialla ajaen Historic-luokan kahdeksannelle sijalle ja samalla tuloksena oli oman luokan voitto. Perjantaina ongelmia aiheutti laturin korvake ja kartturikin joutui hitsaushommiin, jotta matka saatiin jatkumaan. Lauantai sujui ilman ongelmia ja Cortinalla saatiin kurvata Rovaniemen Lordi-aukiolle maaliintulojuhlallisuuksiin.

la 31.1. Eukonkanto-Ralli, Sonkajärvi
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Olli ja Arto Rämänen suuntasivat Sonkajärvelle ajettuun Eukonkanto-Ralliin. Kauden avauskisassa Suonenjoella oltiin liikkeellä isolla lähtönumerolla, mutta nyt miltei aura-autona, sillä lähtönumerona oli 26. Rallin kokonaispituus oli 120 km sisältäen kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 40 km.

Matkaan lähdettiin jo perjantaina ja yö vietettiin Kuopiossa, jossa pakkasmittari oli laskenut uhkaavasti jo -25 asteeseen. Onneksi Suzuki pääsi yön ajaksi sisätiloihin, sillä aamulla miinusasteita oli vielä muutama enemmän. Ralli sujui ilman ongelmia ellei oteta huomioon sivulasien jäätymistä. Ysikymppi ja takapiikki vasurit piti heittää vähän sokkona menemään!  Erikoiskoesijoitukset olivat Trophy-luokassa tasaisesti sijoilla, viisi, kuusi ja seitsemän. Maalissa sijoitus oli kuudes ja tuloksena oli samalla Vakio 1600-luokan ykkössija eli uran ensimmäinen luokkavoitto ja pokaalit.

su 1.2. Toivakka rallisprint
Olli Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Sonkajärven rallireissun jälkeen Ollin ajot jatkuivat heti seuraavana päivänä Toivakka rallisprintillä. Oli ihan kesäkeli verrattuna edelliseen päivään! Kilpailussa ajettiin 2,7 kilometrin mittainen kylätien kierros, joka tarjosi sekä kuljettajille että yleisölle mielenkiintoista katsottavaa.

Olli aloitti ensimmäisellä ajokierroksella rauhallisesti, taktiikkana oli ajaa varmasti maaliin. Toisella yrityksellä sinkki oli vähän kireämmällä ja aika parani miltei kuusi sekuntia. Myös toiset kilpailijat paransivat, joten tuloksena oli toisenkin kierroksen jälkeen oman luokan kolmanneksi nopein suoritus. Näin vain ajettiin ensimmäisessä sprintissä yleisen luokassa B-junnuna! Ajosuorituksen jälkeen oli vielä edessä jälkikatsastus ja kaikki todettiin olevan kunnossa Suzukin suhteen.

la 7.2. Kemi Ralli
Juha Asplund / Sami Moilanen,Volvo 142 S
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT

Juha Asplund ja Harry Lidström jatkoivat kilpailukautta osallistumalla Kemi Ralliin. Kilpailun kokonaispituus oli 228,6 km sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 76,7 km.

Juha Asplund ajoi kolme ensimmäistä erikoiskoetta kunnialla, mutta neljännellä pätkällä tuli "työtapaturma" ja Volvo suistui hankeen. Ulosajon seurauksena matka keskeytyi. Harry Lidström selvitti kunnialla kaikki viisi EK:ta ja tuloksena oli oman luokan kolmas sija.

su 8.2. Yleinen kokous, Saarijärvi,
Köpö Racing Team Ry:n yleinen kokous järjestetään Raimo Tuomisella sunnuntaina 8. helmikuuta klo 16.00 alkaen.

la 14.2. Savon Rengas Ralli, Kiuruvesi
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Ollin ja Arton kilpailukausi jatkui jälleen Savon suunnalla, kun edessä oli Kiuruvedellä ajettu Savon Rengas Ralli. Kilpailun kokonaispituus oli 85 km sisältäen kolme erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli 32 km.

Rallipäivä Savon sydämessä sujui onnistuneesti ja kolme erikoiskoetta sujuivat tasaisen varmalla suorituksella ilman virheitä. Tuloksena oli yhdistetyn Vakio 1600 ja Trophy-luokan yleiskilpailun kuudes sija ja omassa luokassa vauhti oli toiseksi kiireisintä.

su 15.2. Neste Lintulahti Rallisprint, Konginkangas,
Juha Asplund, Volvo 142 S
Matias Kauppinen, Opel Astra F GSi 16V
Seppo Salonen, Ford Capri 1600
Sami Tuominen, Opel Rallye Kadett
Konginkankaan perinteinen jäällä ajettava rallisprint ajettiin tänä vuonna paremmissa ja ennen kaikkea vakaammissa olosuhteissa kuin vuosiin. Nyt kilpailua ei jouduttu perumaan tai ajankohtaa siirtämään, kuten oli tapahtunut useana vuonna aikaisemmin.

Lintulahden Rallisprintin noin kolmen kilometrin reitille piti startata neljä Köpö Racing Teamin ilmoittamaa kuljettajaa. Jo lähtöluetteloa laadittaessa epäilyttävät ennusmerkit olivat olemassa, sillä Sami Tuomiselle napsahti numeroksi kolmetoista, josta ei varsinkaan Köpöjen kohdalla voi olla kuin epäonnea. Tarkoitus oli suorittaa debyyttikilpailu viikkoa aiemmin Virosta hankitulla Historic-luokan Opel Rallye Kadettilla. Autossa piti olla vain pientä laittoa, mutta niin vaan viikko vierähti, että kalustoa ei saatu kilpailukuntoon ja osallistuminen piti peruuttaa. Vieläkin huonompaa tuuria oli Esa Ruotsalaisella, jonka oli tarkoitus ottaa ajotuntumaa nolla-auton kuljettajan tehtävissä. Autona on edelleen sama Opel Astra, mutta väri on vaihtunut punaisesta valkoiseksi. Tauon aikana kalusto oli käyty perusteellisesti lävitse ollen teknisesti paremmassa kunnossa kuin koskaan aikaisemmin. Tämäkään ei tällä kertaa riittänyt, sillä lauantain harjoitusajossa moottori koki täystuhon ja sunnuntaille suunniteltu ajopäivä vaihtui uuden koneen parissa puuhailuun. 

Matias Kauppinen aloitti kilpailukautensa osallistumalla rallisprintiin uuden korin saaneella Astralla. Tekniikka on pääosin vanhaa, mutta kaikki oli käyty lävitse, joten sen suhteen kisattiin viimeisen päälle laitetulla kalustolla. Ajotuntuman puute vaivasi hivenen molemmilla kierroksilla, mutta tuloksena oli kuitenkin junioreiden viidenneksi ja oman luokan kolmanneksi nopein suoritus. Toisen kierroksen lopussa edellä ajanut kuljettaja spinnasi ja se hidasti jonkin verran ajoa, joten aikaa ei pystynyt enää parantamaan. Joka tapauksessa ihan kohtuullinen kauden avaus, mutta työtä auton parissa on vielä tehtävä, jotta kaikki palikat on viimeisen päälle kunnossa.

Juha Asplund teki jälleen perinteisen kilpailumatkan etelään osallistumalla Historic-luokkaan Volvollaan ja Seppo Salonen ajoi samassa luokassa Ford Caprilla. Pentti Kauppisen Porshea vastaan ei ollut mahdollisuuksia, mutta Juha kuljetti Volvonsa Historic-luokan toiselle sijalle ja Seppo Salonen kolmanneksi lyöden paluun kilpailuihin tehneen "Warre-Virtasen" ainoastaan 0,17 sekunnin erolla.

la 21.2. SM Vaakuna-Ralli, Mikkeli
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin SM-sarja jatkui Mikkelissä ajetussa Vaakuna-Rallissa. Kilpailun kokonaispituus oli 236 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli 102,5 km.

Rallin suurin medianäkyvyys pyöri odotetusti Super 2000-luokan Fiat Grande Punto Abarthilla ralliin osallistuneen F1-kuljettaja Kimi Räikkösen ympärillä, mutta ison ja pienen N-ryhmän tiukan sekuntitaistelun lisäksi Mikkelissä ajettiin myös vanhemman kaluston  Suomi Cupia. Tähän sarjaan osallistuu F-ryhmän Opel Astralla Esa Ruotsalainen kartanlukijanaan Jukka Ruotsalainen.

Aikaisempina kausina Ruotsalaisen veljekset ovat kilpailleet ns. pimeissä ralleissa, mutta nyt on edessä kilpailukausi, jonka aikana ajetaan pääasiassa nuottikisoja. Pojat ovat harjoitelleen nuotittamista paljon, mutta vielä on myös runsaasti parannettavaa niiden tekemisessä. Mikkelissä sitä testattiin oikeissa olosuhteissa ja kilpailuvauhdilla.

Viimeisen päälle hiottu tekniikka petti moottorin osalta edellisenä viikonloppuna ajetuissa testeissä ja tämä viikko meinasi mennä uutta konetta kootessa. Näin ei kuitenkaan käynyt, sillä uusi moottori löytyi Oulusta J. Pelkoselta, joka on aiemmin menestyksellä tehnyt koneita muun muassa Janne Tuohinolle ja Veli-Matti Saarelaiselle. Kone oli valmiiksi kasattuna, joten maanantaina moottori pistettiin paikalleen ja tiistaina sitä käytettiin ST- Motorsilla jarrussa. Teholuvut näyttivät varsin positiivisilta verrattuna entiseen moottoriin.

Kilpailu käynnistyi 6,45 kilometrin mittaisella "lämmitttelyllä". Kartturin nuotti meinasi tulla liian myöhään ja ajosuorituskin oli hapuilua, joten pätkäaika oli positiivinen yllätys. Se riitti Suomi Cupin F-ryhmäläisten seassa yhdeksänneksi nopeimpaan aikaan 23:n samassa luokassa ajaneen kuljettajan kesken. Seuraavalla 8,95 kilometrin pituisella erikoiskokeella nuotin kanssa oli edelleen ongelmia ja aika oli oman ryhmän 13. ja sama oli sijoitus myös sc6-luokassa kahden pätkän jälkeen.

EK 3 oli koko rallin pisin ja 23,9 kilometrin matkalla pääsi jo hyvään ajorytmiin. Nyt nuotinlukukin alkoi sujua ja nuotinteko oli paljon paremmin onnistunutta kuin kahdelle ensimmäiselle erikoiskokeelle. Vauhti tuntui paranevan, mutta nuottikisojen kokemattomuus kostautui ja mutkan jälkeen silmille tullutta mäntyä oli väistettävä, jonka seurauksena hanki kutsui. Siellä vierähti 15 minuuttia, mutta matka jatkui ja EK:n maali saavutettiin.

Sijoitusten suhteen mahdollisuudet olivat menneet, mutta kokemustahan tästä uran ensimmäisestä nuottikisasta oltiin hakemassakin, joten sitä piti olla vielä tarjolla. Huoltoon tultaessa auto oli kunnossa, mutta autoa uudelleen käynnistettäessä huomattiin, että öljypumpun ylipaineventtiilissä oli joku roska välissä. AT-aika oli jo umpeutumassa ja kovasta yrityksestä huolimatta tilannetta ei ehditty korjata ajoissa, koska venttiili on vaikeassa paikassa. Hetken kuluttua auto olisi ollut jälleen kilpailukunnossa, mutta liian myöhään. Matka jäi kesken ja mahdollisuus kerätä kilpailukokemusta nuottikisasta jäi hyödyntämättä. Paljon tuli kuitenkin oppia jo näiden EK-kilometrien aikana ja nuottikisat avasivat silmät kokonaan erilaiselle maailmalle. Perjantain nuotituksessa opittiin paljon uusia asioita ja seuraavassa kilpailussa sitä on varmasti vielä paljon tarjolla.

su 22.2. Onnela rallisprint, Kajaani
Harry Lidström, Ford Cortina GT
Pekka Aho, Ford Cortina GT

Harry Lidström ja Pekka Aho jatkoivat kilpailukautta osallistumalla Onnela rallisprintiin. Kilpailu ajettiin Vuolijoella, joka kuuluu nykyään Kajaanin kaupunkiin ja sprintin reittinä oli 3,8 kilometrin mittainen tieosuus, joka koostui sekä isommasta että pienemmästä kylätiestä. Normaalisti Harry ajaa ja Pekka on kartturina, mutta sprintissä kakkoskuljettajaa ei tarvita, joten tällä kertaa myös Pekka istahti omalla ajovuorollaan Cortinan ohjauspyörän taakse.

Pyhäpäivä sujui onnistuneesti ja Harry ajoi senioreissa kolmanneksi ainoana Historic-luokan kuljettajana. Pekka kisaili Historic-luokassa sijoittuen kuudenneksi ja omassa luokassa vauhti oli toiseksi kiireisintä.  

la 28.2.- su 1.3. Ranta-Kivi St1 Talvimestaruus JM, Saarijärvi / Kilpailun tulokset
Markus Lehtonen, Volvo 360
Jokamiesluokan talvikauden päätapahtuma Talvimestaruus JM ajettiin tänä vuonna Saarijärvellä. Kaksipäiväiseen kilpailuun oli ilmoittautunut 440 kuljettajaa ja lauantaina ohjelmassa oli nuorten, naisten ja etuveto-/kardaaniluokan kilpailut ja sunnuntaina ratkaistiin yleisen luokan sijoitukset. Molempina päivinä ohjelmassa oli 70 lähtöä, joten nähtävää oli paljon tarjolla.

Köpö Racing Teamin kuljettajista kisaamassa oli Markus Lehtonen Volvo 360:lla. Kilpailu käynnistyi lauantaina evk-luokan alkuerän voitolla ja piikkipaikka oli tuloksena myös semifinaalissa ja paikka A-finaalissa oli saavutettu. Finaalissa Volvo lähti tuttuun tapaan hyvin viivalta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen sijoitus oli toinen ja se säilyi aina ruutulipulle saakka. Tuloksena oli näin ollen vuoden 2009 Talvimestaruus JM:n etuveto-/kardaaniluokan toinen sija ja siihen voi olla todella tyytyväinen.

Sunnuntaina oli ohjelmassa yleisen luokan kilpailu ja Markuksen osallistuminen siihen oli vaarassa, kun auton kytkin hajosi lauantain viimeisessä ajossa. Remonttihommat käynnistyivät heti kisan jälkeen ja kovalla kiireellä kalusto saatiin ajokuntoon sunnuntaille, vaikka tarkalle se meni, sillä auto oli ajokunnossa juuri ennen kisapäivän käynnistymistä klo 11.

Ennakko-odotusten mukaisesti kardaaniautolla ei ollut mahdollisuuksia yleisen luokan kilpailussa ja Markuksen matka katkesi keräilyerien jälkeen välierässä. Volvo säilyi vielä Köpöjen tallissa ja Lehtosen veljekset saivat hankittua kilpailusta B-finaaliin saakka yltäneen Fiatin. Myös toinen uusi auto saapui tallille, sillä Sami Tuomisella kävi arpaonni ja kalustoksi tarttui keltainen Volvo Amazon.

la 7.3. Abloy SM-Itäralli, Joensuu / Suomi Cup luokka 6 tulokset
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin SM-sarja jatkui Joensuun vauhdikkailla ja paljon korkeuseroja sisältävillä ralliteillä. Kilpailun kokonaispituus oli 252 km sisältäen kahdeksan erikoiskoetta, joiden yhteispituus oli noin 100 km.

Edellisessä Mikkelin osakilpailussa Esan ja Jukan matka jäi harmillisesti kesken pienen teknisen vian vuoksi ja nuottikokemusta ei saatu kovin paljon kerättyä. Nyt tavoitteena oli, että kalusto pelaa ja kilpailukokemusta nuottikisasta saataisiin hankittua kaikilta kahdeksalta erikoiskokeelta.

Ralli käynnistyi 5,63 km mittaisella erikoiskokeella ja vaikka ajotuntuma ei tuntunut parhaalta mahdolliselta, niin tuloksena oli siitä huolimatta Suomi Cupin luokka kuuden neljänneksi nopein aika ainoastaan 5,9 sekuntia pohja-aikaan. Toisella pätkällä vähäinen nuottikokemus hivenen kostautui ja auto ajautui tämän seurauksena siimojen alle, mutta matka kuitenkin jatkui, vaikka aikaeroa kärkeen tuli yli 40 sekuntia.

Kolmosella alkoi jo tuntua siltä, että luotto omaan nuottiin alkoi löytyä ja luokan viidenneksi nopein aika oikeutti kuudennelle sijalle kokonaiskilpailussa 50,6 sekuntia luokan kärkipaikkaan. Seuraavalla erikoiskokeella vauhti oli neljänneksi kiireisintä ja sijoitus oli noussut viidenneksi.

EK 5 alkoi epäonnisesti, sillä AT-asemalla oli epäselvyyttä oikean lähtöajan kanssa ja kuudennella erikoiskokeella kuuden kilometrin ajon jälkeen kiveniskun seurauksena takapyörä alkoi harittamaan ja ajettavuus huononi selkeästi. Edellä ajanut auto saavutettiin kymmenen kilometrin kohdalla ja valitettavasti kuljettaja ei huomioinut takana tulevaa nopeampaa autokuntaa ja vaikka muutaman kerran käytiin jo suorilla Escortin rinnalla, niin ohitse ei vaan päässyt. Kaikkiaan noin kymmenen kilometriä meni perässä ajaen ja loppujen lopuksi ohitse päästiin risteyksessä muutama kilometri ennen maalia. Tämän seurauksena aikamenetystä tuli arviolta noin 25-30 sekuntia. Sitäkin ikävämpää oli se, että ajo- ja lisävalot sekä tuulilasi hajosivat kiveniskujen seurauksena ja arviolta siitä aiheutuu noin 1000 euron lisälasku kilpailubudjettiin. 

EK 7sujui ihan hyvin ja luokan viidenneksi nopein aika piti sijoituksen kokonaiskilpailussa myös viidentenä. Viimeisellä eli kahdeksannella erikoiskokeella alkoi olla jo hämärää ja ilman valoja se meinasi olla melko vaikeaa. Hidastavista tekijöistä huolimatta vauhti oli viidenneksi nopeinta ja sijoitus kokonaistuloksissa nousi neljänneksi. Vielä oli selvitettävä matkataival kilpailukeskuksessa sijaitsevalle aikatarkastusasemalle ja ilman valoja se olisi ollut vaikeaa. Virkavalta ei varmastikaan olisi sellaista ymmärtänyt, mutta onneksi muutama poltin saatiin hankittua vanhemmalta herramieheltä ja tuikut valaisivat maisemaa riittävästi, jotta kisa ei jäänyt kesken viimeisillä metreillä. 

Joensuun matka sujui todella onnistuneesti ja ilahduttavaa oli se, että todella vähäisestä nuottikokemuksesta huolimatta pätkäajat olivat säännöllisesti viiden nopeimman joukossa. Taakse jäi useita kokeneita kuljettajia, jotka ovat ajaneet nuottikisoja F-ryhmän kalustolla.

Erityisesti nyppyjen ylitykset aiheuttivat päänvaivaa nuotituksessa ja moni paikka pääsi hivenen yllättämään, mutta paljon tuli taas uutta oppia. Seuraaviin nuottikisoihin on taas huomattavasti helpompi startata...

ke 4.3. Tyttö tuli taloon!
Onnittelut Sami Tuomiselle ja avopuolisolle perheenlisäyksestä. Tiimin naiskuljettajien osuus saattaa lisääntyä tulevaisuudessa...

su 8.3. Keuruun Rallisprint
Essi Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Olli Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Varuskunnan alueella ajettu Keuruun Rallisprint järjestettiin jo 17. kerran ja reitti oli sama kuin edellisenä vuonna eli kierrettävänä oli 3,2 kilometrin mittainen Peurunniemen lenkki.

Kilpailussa nähtiin nuorten luokassa ajavan Essi Rämäsen ensimmäinen rallisprint, joten jännitystä oli olemassa ennen kilpailua ihan kohtuullisesti. Velipoika Ollin nimeä ei löytynyt lähtöluettelosta, mutta kisaan oli tarkoitus startata jälki-ilmoittautuneena.

Valitettavasti Rämästen ajopäivä oli ohitse jo ensimmäisen kierroksen aikana. Essin debyyttikilpailu päättyi ulosajoon ja Suzukin matka pysähtyi puuhun. Autolla ei pystynyt enää jatkamaan, joten tällä kertaa Olli ei ehtinyt ajaa ollenkaan. Harmillista, mutta autourheilu on tällaista ja jokainen kuljettaja tekee jossain vaiheessa virheitä...

la 14.3. Jyväskylän Talviralli / Kilpailun tulokset
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin F-cupin kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin Keski-Suomen vauhdikkailla ja legendaarisilla ralliteillä. Jyväskylän Urheiluautoilijat oli todella panostanut tapahtuman järjestämiseen ja kilpailukeskuksena toimiva Paviljonki tarjosi upeat puitteet rallin pitämiseen. Ohjelmassa oli kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 100,17 EK-kilometriä, joten kilpailijat sekä katsojat saivat nauttia haasteellisesta rallipäivästä. 

Talviralliin startattaessa Matias Kauppisen ja kartanlukija Juho Kärkkäisen edellisestä rallikilpailusta oli vierähtänyt miltei puoli vuotta, sillä viimeksi oli ajettu syyskuun lopussa nuorten SM-rallissa Mynämäellä. Numerolla 85, F-cupin yleisen luokan viimeisenä kuljettajana ralliin startannut Matias oli tänä vuonna osallistunut ainoastaan helmikuun puolessa välissä ajettuun Lintulahden rallisprintiin, joten ajotuntuma ei ollut samalla tasolla kuin F-cupissa säännöllisesti ajavilla kuljettajilla.

Edellisenä viikonloppuna ajokilometrejä saatiin kuitenkin kerättyä sekä jäällä että harjoittelupätkällä. Opel Astran hevosvoimat tuntuivat olevan hyvin kotosalla ja tekniikka pelasi. Lisäväriä testaamiseen toi takavuosien Suomen mestarin istahtaminen parin kierroksen ajaksi Matiaksen auton ohjauspyörän taakse. Jarmo Kytölehto ajoi tasan kymmenen vuotta sitten etuvetoisella Astralla MM-ralleja ja toimi Vauxhallin tehdaskuljettajana Englannin rallisarjassa. Toisen tiimin mukana Saarijärvelle testaamaan tullut Petäjäveden etuvetoekspertti veresti vanhoja muistoja ja Matias istahti kartturin paikalle kuulemaan vinkkejä vauhdin kasvattamiseksi. Alustatekniikka oli kehittynyt paljon kymmenessä vuodessa ja moottorin terävyys sai kehuja tämän vuoden Tunturirallissa paluun ralliteille kahdeksan vuoden tauon jälkeen tehneeltä Pettuveden mieheltä... 

Jyväskylän vaativille pätkille startattiin tavoitteena päästä ehjänä maaliin. Mielettömiä riskejä ei aiottu ottaa, koska uuden korin rallikausien tauolla saanut Astra haluttiin pitää ehjäkylkisenä. Ensimmäinen erikoiskoe ajettiin Kuohun maisemissa ja 7,78 kilometriä toimi sopivana lämmittelynä. Aikaeroa kärkeen tuli 7,9 sekuntia ja sijoitus oli yleisen luokan 16. Seuraavaksi oli ohjelmassa 10,66 km:n mittainen Kalliokylän EK ja yhdeksänneksi nopein suoritus nosti myös yleiskilpailun sijoituksen samalle sijalle kympin kärkeen 19,2 sekuntia piikkipaikasta. Molemmilla pätkillä kärki meni noin sekunnin per kilometri nopeammin.

EK 3 Moksi oli pituudeltaan massiiviset 29,99 km, joten pitkällä pätkällä oli mahdollisuus tulla aikaeroja puoleen ja toiseen. Ajo sujui hyvin ja kahden "lämmittelypätkän" jälkeen nyt tuntui löytyvän enemmän vauhtia. Edellä ajanut kilpailija oli joutunut pysähtymään keskelle tietä ja Stop-merkin seurauksena takana tulevien piti pysähtyä. Tämän seurauksena Matiaksen aika oli yli 11 minuuttia hitaampi kuin erikoiskokeen pohja-aika. Ralli olisi ollut käytännössä ohitse ja "Köpöjen tuurilla" näin olisi voinut hyvinkin käydä. Neuvottelujen jälkeen oikeus ja kohtuus voitti ja laskennallinen aika sijoitti autokunnan sijalle 12. tasan 30 sekuntia pohja-ajasta. Sijoitus oli edelleen yhdeksäs, joten asemat olivat ennallaan, vaikka oikeasti ajamalla ne olisivat voineet olla vielä paremmat.

Laskennallisen ajan hyväksymisestä ei ollut vielä neljättä erikoiskoetta aloitettaessa tietoa, joten ehkä ylimääräinen adrenaliinikin hivenen auttoi suoritusta ja Karikon 10,65 km tarjosivat Matiaksen vauhtia parhaimmillaan, vaikka riskikynnystä ei kuljettajan mielestä ollutkaan aiempaa enemmän. Tuloksena oli erikoiskokeen toiseksi nopein aika ainoastaan 0,6 sekuntia pohja-ajasta ja sijoitus nousi seitsemänneksi.

Keuruun Isojärven maisemissa ajettu 23,4 kilometrin EK 5 sujui kuudenneksi nopeiten 29,1 sekuntia pohja-ajasta ja ennen viimeistä erikoiskoetta hallussa oli yleiskilpailun viides sija. Kruununperän 17,69 kilometriä tarjosivat ylimääräistä sydämentykytystä, sillä bensanpaine katosi ja kone sammui kokonaan. Ikuisuudelta tuntuneen hiljaiselon jälkeen moottori alkoi kuitenkin uudestaan toimimaan ja aikaeroa kärkeen tuli vain 18,1 sekuntia. Pätkän yhdeksäs sija piti sijoituksen ennallaan, joten tuloksena oli F-cupin yleisen luokan viides sija ja suuremmassa luokassa vauhti oli neljänneksi nopeinta.

Jyväskylän Talvirallin F-cupin yleisen luokan voittoon ajoi Toyota Corollaa ajanut Jukka Korhonen. Toiseksi sijoittunut Mersu-mies Jere Rekola hävisi ainoastaan 0,4 sekuntia ja kolmanneksi tullut Jouko Karhumäki VW Golfilla jäi voittajasta 29,4 sekuntia. Matti Nikander Bemarilla käytti reitillä minuutin ja 11,1 sekuntia enemmän aikaa kuin kärkikuljettaja. Matiaksella eroa piikkipaikkaan oli minuutti ja 14,1 sekuntia, joten eroa neljänteen sijaan jäi ainoastaan 3,3 sekuntia.     

Talvirallin antiin voi olla erittäin tyytyväinen, sillä Matiaksen ja Juhon taakse jäi todella monta F-cupin tämän ja edelliskausien kärkikuljettajaa. Huomioitavaa on myös se, että numerolla 85 reitillä oli jo paikka paikoin paljon uria ja hiekkaa, joka tuskin nopeutti ajosuoritusta. Tulosluettelon kärkipaikoilta sitä ei ainakaan voinut huomata eli edessä startanneet, varsin tutut nimet olivat jälleen kympin kärjessä. Viime vuoden syyskuussa nuorten SM-rallissa Tampereella Matias piti kärkipaikkaa hallussaan, mutta silloin ulosajo päätti loistavasti käynnistyneen kilpailun. Nyt saatiin hyvien pätkäaikojen lisäksi myös hyvä lopputulos, joten tästä on taas hyvä jatkaa.

Poikien ohjelmassa ei Jyväskylän jälkeen pitänyt olla enää talvikaudella kilpailuja, mutta viime hetkellä paperit laitettiin sisään ja tarkoitus on olla mukana ensi viikonloppuna Äänekoskella ajettavassa Spektri rallispecialissa. Kilpailutilannekin käy testistä ja jousituksen säädöt kaipaavat vielä pientä säätöä. Kevätkauden tauolle olisi hyvä asettua, kun myös auton alusta olisi viimeisen päälle timmissä...

la 21.3. Iisalmi Ralli
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600
Historic Rally Trophyn talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin Savon sydämessä Iisalmessa. Rallin kokonaispituus oli 145 km sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 69 km.

Ford Caprilla kilpailuun oli ilmoittautunut Seppo Salonen. Autoa oli käytetty penkissä ja kadoksissa olleet hevosvoimat oli saatu valjastettua käyttökelpoiseen muotoon. Valitettavasti ralliin osallistuminen piti peruuttaa, sillä jostain syystä dieseliä oli mennyt tankkiin ja autoa ei ehditty saada enää ajokuntoon.

Junioreissa ja Trophy-luokassa ajava Olli Rämänen nähtiin reitillä keltaisen Suzukin ratissa. Kalusto koki kovia Keuruulla, kun Essi Rämäsen ensimmäinen rallisprint päättyi ulosajoon. Sen seurauksena kivi löi pohjapanssariin ja vaihdelaatikon kuoret hajosivat. Viimeiset viikot oli vietetty varsin tiiviisti tallilla ja auto saatiin ajokuntoon. Pyöränkulmia käytiin vielä säätämässä, jotta myös Igniksen ajettavuus olisi kohdallaan.

Ralli käynnistyi hyvin ja Trophy-luokan 18 kuljettajan joukossa tuloksena oli ensimmäisellä 14,2 km mittaisella erikoiskokeella kymmenenneksi nopein aika ja omassa luokassa vauhti oli toiseksi kiireisintä. EK 2 oli pituudeltaan 20,58 km ja sijoitus oli kahdeksas. Oman luokan nopein suoritus kavensi eron luokan kärkipaikkaan ainoastaan 0,2 sekuntiin. Asetelmat olivat siis jännittävät, mutta seuraavan pätkän jälkeen oli edessä kotimatka. Vetoakseli katkesi ja Suzukin matka päättyi kolmannelle erikoiskokeelle. 

la 21.3. Spektri rallispecial, Äänekoski / Kilpailun tulokset / Kuvia kilpailusta
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Esa Ruotsalainen / Pekka Aho, Opel Astra F GSi 16V
Äänekosken Hirvaskankaalla sijaitseva kauppakeskus Spektri toimi rallispecialin kilpailukeskuksena. Kilpailun kokonaispituus oli 75,8 km sisältäen neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 24,5 km.

Matias Kauppinen oli erinomaisessa vauhdissa edellisenä viikonloppuna ajetussa Jyväskylän Talvirallissa ja tarkoitus oli päättää talvikausi hyvään suoritukseen. Esa Ruotsalainen oli ajanut tällä kaudella ainoastaan nuotitettavia ralleja. Maaliskuun alussa ajetussa Joensuun SM-rallissa tuloksena oli Suomi Cupin oman luokan neljänneksi nopein suoritus. Nyt palattiin taas muistelemaan menneitä ja ajettiin tiesilmään luottaen ilman nuotteja.

Rallispecialin ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan 4,47 km. Matias aloitti yleisen luokan kahdeksanneksi nopeimmalla suorituksella ja omassa luokassa hallussa oli kärkipaikka. Samassa luokassa ajavan Esan vastaavat sijoitukset olivat 13. ja neljäs, mutta eroa Matiakseen oli ainoastaan 1,37 sekuntia. Toisella pätkällä Esa oli 11. ja Matias heti seuraavana 12. ja luokkasijoitukset olivat toinen ja kolmas. Kahden erikoiskokeen jälkeen Matias oli luokan toisella sijalla ja Esa kolmantena. Poikien keskinäistä eroa oli ainoastaan 0,35 sekuntia.

Kolmas erikoiskoe oli rallin pisin 8,97 km. Matiakselta se onnistui hyvin ja luokan toiseksi nopein aika nosti sijoituksen kärkipaikalle. Esa oli neljäs ja sama oli sijoitus myös kolmen EK:n jälkeen. Viimeisellä 5,51 km rykäisyllä Esa onnistui erinomaisesti ja toiseksi nopein ajosuoritus nosti sijoituksen kolmanneksi. Matiaksen kolmanneksi nopein pätkäaika ei aivan riittänyt, sillä luokkavoitto karkasi harmillisesti 0,1 sekunnin päähän. Todella tiukkaa oli ja myös Köpö Racing Teamin kuljettajien keskinäinen kamppailu säilyi tasaisena loppuun saakka. Maalissa eroa toiseksi sijoittuneen Matiaksen ja kolmanneksi ajaneen Esan välillä oli ainoastaan 1,39 sekuntia.  

la 28.3. Laakeripilkki, Saarijärvi
Kaikkien aikojen seitsemäs Köpö Racing Teamin järjestämä Laakeripilkki kisailtiin perinteisen pitkäperjantain ajankohdan sijaan jo maaliskuun lopussa. Tapahtuman näyttämönä oli ensimmäistä kertaa Kalmarin Iso-Löytänä ja kilpailukeskuksena toimi Lomakoivulehdon mökki. Laakeripilkin raportti, tulokset ja kuvia

la 28.3. Suopunkiralli, Kemijärvi / Kilpailun tulokset
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT
Hannu Roiha / Jouni Kumpulainen, Ford Cortina GT

Kemijärven ympäristössä ajetussa Suopunkirallissa oli ohjelmassa kolme erikoiskoetta yhteispituudeltaan 66 km. Hannu starttasi reitille punaisella Cortinalla numerolla kaksi ja heti perässä seurasi Harry keltaiselle Cortinalla numerolla kolme.

Heti ensimmäisellä erikoiskokeella oli pituutta massiiviset 23,29 km. Hannu selvitti pätkän luokan toiseksi nopeimpana jääden ainoastaan 18,5 sekuntia Jorma Karhapään Porschelle. Samassa luokassa ajavan Harryn sijoitus oli viides. Seuraavalla 14,12 km:n EK:lla sijoitukset olivat täsmälleen samat. Viimeisellä 27,56 km:n erikoiskokeella Hannun Cortina suorastaan lensi ja tuloksena oli luokan pohja-aika. Porsche jäi taakse miltei viidellä sekunnilla, mutta rallin lopullisissa tuloksissa oli tyytyminen toiseen sijaan, koska kahdella ensimmäisellä pätkällä eroa oli jo tullut parikymmentä sekuntia. Maalissa luokkavoitto jäi 21,5 sekunnin päähän. Myös Harry selvitti viimeisen vaativan ek:n kunnialla ja tuloksena oli Suopunkirallin luokan viides sija.

su 29.3. Snow Rally Sprint, Vanttauskoski / Kilpailun tulokset
Harry Lidström, Ford Cortina GT
Pekka Aho, Ford Cortina GT
Harry Lidström ja Pekka Aho päättivät talvikauden osallistumalla Vanttauskoskella ajettuun Snow Rally Sprintiin. Kilpailu käytiin Vanttausjärvellä Snow Rally Rings-radalla, jonka pituus oli 4,5 km. Normaalisti Harry ajaa ja Pekka on kartturina, mutta sprintissä kakkoskuljettajaa ei tarvita, joten jo toisen kerran tällä kaudella myös Pekka istahti Cortinan ohjauspyörän taakse.

Junioreissa tasoitusta vanhemman kaluston suhteen antanut Pekka sijoittui omassa luokassaan kuudenneksi. Cortinan "oikeassa" sarjassa eli Historic-luokassa ajanut Harry kiidätti keltaisen kaunottaren kolmanneksi.

Talvikausi 2009 on Köpö Racing Teamin kuljettajien kilpailuiden ja tiimin oheistapahtumien suhteen ohitse. Edessä on reilun kuukauden "rospuuttokausi", jolloin on hyvä aika laittaa kalustoa kilpailukuntoon kesäkauden kapinoihin. Ennen kesäkautta on hyvää aikaa muistella talvikauden kapinoita ja katsoa Area TV:n kooste Keuruun sprintistä ja Äänekoskella ajetusta Spektri Rallispecialista. Area TV - Netti-TV

ma 13.4. Yleinen kokous, Saarijärvi,
Köpö Racing Team ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidetään 2. pääsiäispäivänä maanantaina 13. huhtikuuta 2009 klo 15.00 Raimo Tuomisella. Hallitus kokoontuu klo 14.30 alkaen. Tervetuloa!

la 25. - su 26.4. Kevätpäräys Karting, Pori
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Kartingin kilpailukausi 2009 käynnistyi huhtikuun viimeisenä viikonloppuna ajetussa Porin Kevätpäräyksessä. Jesse Kauppinen on noussut Yamaha junioreiden luokkaan ja Jesse Kauppinen jatkaa kilpailemista Yamahan yleisen luokan puolella. Molemmilla pojilla alla on Kosmicin rungot.

Jukka Kauppisen kauden avaus meni pieleen. Aika-ajot eivät menneet nappiin ja eriin lähtöruudut olivat 28. ja 29. Ensimmäisessä alkuerässä Jukka onnistui nousemaan ylös tuloslistoilla, mutta sitten kilpakumppani ajoi perään ja Jukka tippui koko joukon viimeiseksi. Heti toisen erän alussa radalla tuli kolari, jota Jukka ei pystynyt väistämään ja kisa oli käytännössä ohitse. Auton sain vielä työnnettyä uudelleen käyntiin, mutta edellä ajavat olivat siinä vaiheessa jo saavuttamattomissa. Kahdella huonosti sujuneella alkuerällä ei finaalipaikkaa saavutettu ja tulokseksi kauden ensimmäisestä kisasta tuli karu 49 sija. Seuraaviin kisoihin jäi paljon parannettavaa ja silloin onkin paljon pelissä, kun Yamaha Cup starttaa Lievestuoreella 15.-17.5.
 
Jesse Kauppinen ajoi viikonloppuna ensimmäisen kisansa Yamaha junior -luokassa. Talven aikana tapahtunut hyppäys isompaan luokkaan ei hidastanut Jessen jo viime kaudella osoittamaa nopeutta. Aamun warm up:ssa Jesse oli kuudenneksi vauhdikkain lähes 20 kuljettajan joukossa. Aika-ajoihin vauhti edelleen koheni ja Jesse oli kolmas uransa ensimmäisissä aika-ajoissa Yamaha junioreissa. Tämä oli alkusoittoa seuraavaksi ajovuorossa olleelle esifinaalille, jonka tulosten perusteella lähdettäisiin finaaliin. 17 kierroksen kilpailun lähdössä Jesse näytti heti taitonsa ja ampaisi kärkeen. Kärkipaikkaa pidettiin useiden kierrosten ajan ja välillä käväistiin toisella ja kolmannellakin tilalla. Lopulta Jesse taisteli itsensä esifinaalin toisena maaliin, aivan ensimmäisen kannassa kiinni.

Finaaliin Jesse lunasti itselleen siis toisen lähtöruudun. Finaalin 24 kierroksen kisaa odotettiin malttamattomina, sillä Jessellä oli todelliset mahdollisuudet jopa voittoon uran ensimmäisessä Yamaha-kilpailussa. Lähtökiihdytys onnistui, mutta sitten ensimmäisessä mutkassa kolmannesta ruudusta lähtenyt kuljettaja ajoi auton takakulmaan ja Jesse pyörähti tämän seurauksena ulos radalta. Kisa oli siinä, eikä finaalia valitettavasti päästy Jessen osalta ajamaan ensimmäistä mutkaa pidemmälle. Kuitenkin viikonlopusta jäi positiivinen mielikuva, sillä Jesse osoitti kuuluvansa Yamaha junioreiden kärkikuljettajiin ja edessä on mielenkiintoinen kilpailukausi.

pe 1. - la 2.5. Tallinna Ralli, Viro / Osallistujaluettelo / Tulokset
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Köpö Racing Teamin kilpailualue laajeni Suomenlahden eteläpuolelle, kun Ruotsalaisen veljekset osallistuivat ensimmäistä kertaa ulkomaan kilpailuun. Perinteinen Tallinna Ralli ajettiin jo 26. kerran ja sen kokonaispituus oli 399,32 km sisältäen kymmenen erikoiskoetta yhteispituudeltaan 102,78 km.

Ennen kilpailua reittiin sai tutustua ennakkoon kolme kertaa, joten jonkinlainen tuntuma teihin oli olemassa jo ennen starttia. Suomen teihin verrattuna suurin ero oli siinä, että korkeuseroja ei ollut yhtään ja vauhdit tulisivat olemaan hivenen suurempia. Tarkoituksena oli ajaa tarkasti keskellä tietä, sillä rengasrikkojen ja alustan rikkoutumisen vaara oli todella suuri, sillä yksi erikoiskoe ajettaisiin peräti neljään kertaan ja kolme muuta kahteen kertaan. Uusintakierroksilla oli odotettavissa kivien väistelyä, mutta loppujen lopuksi ne eivät paljoa häirinneet eivätkä aiheuttaneet ongelmia. 

Ralli käynnistyi perjantaina Tallinnan keskustassa asfaltilla ajetulla kahdella 1,6 km yleisöerikoiskokeella ja toisena kilpailupäivänä siirryttiin Pärnun suunnassa sijaitseville suomalaistyyppisille, nopeille sorateille. Esan edellisestä kilpailusta oli puolitoista kuukautta ja talvikeli muuttui kesäksi, joten ajotuntumaa ei tältä alustalta ollut, koska kotimaisemien kelirikossa ei vielä ollut pystynyt harjoittelemaan. Kilpailu kävi kuitenkin hyvästä testauksesta ja ulkomaan keikalta kerättiin kokemusta vieraista olosuhteista. Esa ja Jukka starttasivat kilpailuun numerolla 70 ajaen luokassa E10, joka vastaa Suomen F-ryhmäläisten luokkaa.

Asfalttipyörityksestä tuli molemmilla yrityksillä luokan kuudenneksi nopein suoritus, vaikka toiselle kierroksella aika oli 2,5 sekuntia nopeampi kuin ensimmäisellä ajokerralla. Fiilis oli mahtava, kun yleisöä oli Tallinnan keskustan alueella ajetulla erikoiskokeella todella paljon ja kannustusta riitti myös Suomen pojille.

Lauantaina päästiin kunnolla vauhtiin ja ralli käynnistyi erinomaisesti, kun 10,44 km erikoiskokeella tuloksena oli luokan toiseksi nopein aika ja sijoitus nousi kolmanneksi. Vauhti oli hurjaa, sillä tällä rallin nopeimmalla erikoiskokeella EK:n pohja-ajan ajaneen keskinopeus oli 125 km/h. EK 4 oli pituudeltaan 9,63 km ja kolmanneksi kiireisin suoritus piti sijoituksen edelleen kolmantena.

Huollon jälkeen edessä oli aamupäivän erikoiskokeet uudestaan. Uusintayrityksellä avaus-EK:n aika parani seitsemän sekuntia ja sijoitus oli jälleen toinen. Seuraavalla pätkällä vauhti oli neljänneksi nopeinta ja EK 6 jälkeen sijoitus E10-luokassa oli edelleen kolmas.

EK 7 oli sama kuin jo aiemmin ajetut EK 4 ja EK 6. Erikoiskokeen toiseksi nopein aika nosti luokkasijoituksen toiselle sijalle, mutta tasaista oli, sillä paikallinen Kadett-kuski oli samalla kokonaisajalla kolmantena. Seuraava pätkä oli koko rallin pisin ja 19,72 km EK 8 sujui kolmanneksi nopeiten sijoituksen pysyessä ennallaan. Pätkän jälkeen oli edessä huolto ja jännitys nousi kabiinissa korkealle, kun rikkoontuneen mittarin vuoksi bensa pääsi loppumaan. Ennen huoltoa miehistö joutui työntämään autoa viimeiset sata metriä, mutta se selvitettiin kunnialla ja matka pääsi jatkumaan.

Kilpailun toiseksi viimeinen kiirustaipale piti tilanteen ennallaan sijoitusten ollessa toinen. Viimeinen EK oli vielä vaativa, sillä edessä oli jo kertaalleen ajettu EK 8. Ajo sujui hienosti ja aika parantui 20 sekuntia eli vauhti oli sekunnin kilometrillä nopeampaa kuin ensimmäisellä yrityksellä. Tuloksena oli luokan pohja-aika, mutta sijoitukseen sillä ei ollut enää vaikutusta. Se pysyi toisena, joten ensimmäinen ulkomaankeikka sujui erittäin onnistuneesti. Paikallinen Bemari-kuski meni omaa vauhtiaan, mutta seitsemän muuta virolaista kuljettajaa joutui taipumaan Ruotsalaisen veljeksille.

Maaliintulojuhlallisuudet oli vielä jäähallilla ja kaikesta huomasi, että ralliin oli panostettu. Puitteet ja yleisön kiinnostus reitillä ja siirtymätaipaleilla olivat todella suurta. Jopa rallin kotimaassa Suomessa olisi paljon opittavaa, mutta ehkä se vain johtuu siitä, että täällä on totuttu liiankin hyvään ja pienemmät rallit eivät enää saa ansaitsemaansa arvostusta.

Tallinna Ralli oli kokemuksena erittäin onnistunut ja ensimmäisen kerran jälkeen Viron suuntaan voisi lähteä kilpailumatkalle uudestaankin. Auton tekniikka toimi todella hienosti. Nokka-akseli oli säädetty pari viikkoa aikaisemmin ja koneessa oli nyt aikaisempaa enemmän ruutia tai ainakin siltä se tuntui. Välitykset riittivät 180 km/h vauhtiin, mutta pitkillä suorilla rajoitin paukkui ja tuli tunne, että kalusto olisi saanut kulkea kovempaakin. Rallissa oli myös tallienvälinen kilpailu ja Ruotsalaisen autokunta oli mukana ST-Motorsin kolmanneksi ajaneessa tiimissä. 

pe 1. - su 3.5. Asfalttikunkku, Veteli / Osallistujaluettelo / Tulokset
Mikko Lehtonen, Toyota Corolla

Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Mika Ruotsalainen, Toyota Corolla

Jokamiesluokan perinteinen kesäkauden avaus, Kemoran Asfalttikunkku ajettiin Vapputunnelmissa huhti-toukokuun vaihteessa. Kolmipäiväiseen kilpailuun oli ilmoittautunut ennätykselliset 895 kuljettajaa. Vetelin Urheiluautoilijoiden 20-vuotisjuhlakilpailussa oli mukana myös rallin MM-sarjan Fordin tehdaskuljettaja, Kannonkosken Mikko Hirvonen, joka näytti menemisen mallia voittamalla evk-luokan ja sijoittumalla yleisessä luokassa sijalle 18.

Köpö Racing Teamin kuljettajista kesäkauden avaukseen osallistui neljä kuljettajaa. Perjantaina evk-luokassa Mikko Lehtonen ajoi tällä kertaa Toyota Corollalla ja Sami Raatikainen luotti tuttuun tapaan Ford Sierraan. Samalla Taunuksen evoluutiomallilla Marjo Rouvinen osallistui naisten luokkaan.

Evk-luokan alkuerässä Mikko Lehtonen aloitti erävoitolla ja Sami Raatikainen kiidätti Sierransa oman eränsä kolmanneksi ja toisessa keräilyerässä neljänneksi. Välierässä Mikko ajoi kolmanneksi ja Sami omassa erässään neljänneksi. Toisessa välierässä arpa heitti pojat samaan erään ja Mikko kiidätti Corollan ykköspaikalle ja Sami säesti sijoittumalla neljänneksi, joka ei kuitenkaan riittänyt jatkopaikkaan. Semifinaalissa laatikko alkoi temppuilemaan ja se jumitti vain kolmoselle, joten matka hidastui ratkaisevasti ja sijoitus oli kuudes. Sijoituserässä Mikko ajoi neljänneksi, mutta finaalieriin sillä suorituksella ei enää päässyt. Evk-luokan 271 kuljettajan joukossa Mikon lopullinen sijoitus oli 29.

Naisten alkuerässä Marjo Rouvinen sijoittui neljänneksi ja matka jatkui keräilyerään, josta tuloksena oli erävoitto. Välierässä matka keskeytyi ja erän viides sija ei riittänyt jatkopaikkaan.

Lauantaina ohjelmassa oli nuorten luokka ja yleisen luokan karsinnat sunnuntaille. Nuorten luokassa nähtiin Mika Ruotsalaisen ensimmäinen JM-luokan kilpailu ja kalustona oli Mikon Toyota. Alkuerässä sijoitus oli seitsemäs, kun tekniikkaongelmat pysäyttivät etenemisen. Keräilyerässä vauhti oli kolmanneksi kiireisintä, mutta jatkopaikkaa sillä suorituksella ei saanut, joten uran ensimmäisestä jokkiskisasta tuli kahden lähdön verran kokemusta.

Mikko Lehtonen osallistui myös yleisen luokkaan. Myös Markus Lehtonen oli ilmoittautunut samaan luokkaan, mutta siirsi kesäkauden avausta myöhäisempään ajankohtaan. Lauantain alkuerässä Mikko ajoi neljänneksi ja toisessa keräilyerässä tuloksena oli toinen sija. Sunnuntain alkuerässä vauhti riitti viidenneksi, mutta sillä sijoituksella jatkopaikkaa ei enää auennut, joten pyhäpäivän ajot jäivät yhden lähdön mittaiseksi.

Kaluston arpajaisissa omat suojat eivät auttaneet ja Corolla matkasi maailmalle. Menetyksestä huolimatta saldo jäi reilusti positiivisen puolelle, sillä Lehtosen poikien talliin tuli kaksi Escortia ja Volvon koneella varustettu Mirahirviö eli Mirafiori. Myös Mika Ruotsalainen sai hankittua oman auton, kun haaviin tarttui Volvo 340. 

to 14. - su 17.5. LMM Karting, Laukaa / Kilpailuinfo
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Kartingin kilpailukausi 2009 jatkui Laukaan Lievestuoreen Ruuhimäki Circuitin radalla. Pituudeltaan 1240 metrin radalla ajettiin Yamaha Cupin ensimmäinen osakilpailu, johon Jukka Kauppinen starttasi Kosmic Yamahalla. Harjoituskilpailuna ajettu Porin Kevätpäräys ei sujunut tavoitteiden mukaisesti, mutta nyt oli tosi kyseessä, kun ajettiin sarjapisteistä.

Harjoitukset käynnistyivät jo torstaina ja treenaamiseen oli myös perjantaina mahdollisuus. Lauantaina ajettiin warm up, aika-ajot ja alkuerät. Sunnuntaina aloitettiin warm upilla ja sen jälkeen oli ohjelmassa viikonlopun huipennuksena finaalit.

Perjantain testipäivä ei mennyt hyvin ja lauantaihin lähdettiinkin varovaisin toivein. Vähimmäistavoitteena oli selviytyä alkueristä 28 parhaan joukkoon, mikä oikeuttaisi suoraan finaalipaikkaan. Aamun warm-up meni auton uusia muutoksia testatessa ja siinä vauhti oli 45 kuskin joukossa 33 nopeinta. Aika-ajoissa tulos oli 28. Molempiin alkueriin lähdettiin ruudusta 22. Ensimmäisessä alkuerässä Jukka pystyi nousemaan ja oli maalissa 16. Toisessakin alkuerässä päästiin muutama sija ylöspäin 18:nneksi. Sitten jännitettiin riittäisikö ajot suoraan jatkopaikkaan ja sunnuntain finaaleihin. Kyllähän ne riitti ja sunnuntain ensimmäiseen finaaliin lähtöruuduksi tuli 25.

34 kuljettajaa selvitti tiensä Yamaha Cupin sunnuntain finaaleihin. Aamu käynnistyi jälleen warm-upilla ja siinä ei huippuaikoja haettukaan Jukan ollessa 30. Ensimmäinen finaali käynnistyi ja Jukka sai kohtuullisen hyvän startin. Pitkän kisan edetessä kierros kierrokselta Jukka nousi lähemmäs kärkeä. Maalissa Jukka oli 12, mikä oli todella hyvä suoritus ottaen huomioon ruudun mistä lähdettiin. Heti avauskisasta pisteille ja lähelle kympin kärkeä oli hyvä suoritus.

Toiseen finaaliin lähtöruutu oli 12. Se käynnistyi hyvin ja sijoitus nousi pykälän verran. Kisa alku sujui hienosti ja edellä menevän kärkiryhmän kyydissä pysyttiin. Puolenvälin paikkeilla koneesta alkoivat tehot hiipua ja kierrosajat huononivat roimasti. Parista sijoituksesta jouduttiin luopumaan ja kolme kierrosta ennen maalia oltiin tulossa 14 tilalla maaliin, kun yhtäkkiä kilpakumppani sukelsi mutkan lakipisteessä kylkeen ja kapusi auton yli. Siinä hätäkässä yhdeksän autoa ohittivat Jukan ja sijoitus tippui 23:nneksi.

Yamaha Cupin avauskilpailut on nyt käyty ja tuloksena oli 9 pistettä ja tällä hetkellä jaettu sarjan 13 tila. Toisen finaalin kolari oli harmillinen, sillä 14:nnestä tilasta tulevat seitsemän pistettä jäivät nyt saamatta. Viikonlopun tulokset olivat kaksijakoiset, mutta pääosin positiiviset. Yamaha Cupin seuraava osakilpailu ajetaan kesäkuun puolella Imatralla, joten siellä jatketaan jälleen sarjapisteiden keräämistä.

la 16.5. Jäähdys-JM, Virrat
Olli Rämänen, Saab 900
Rämäsen tallissa tapahtui kalustovaihdoksia ja mopon myynnin seurauksena talliin ilmestyi jokkisauto. Virroilla ajetussa Jäähdys JM:ssä Olli Rämänen suoritti jokkisdebyytin osallistumalla kilpailuun 900 Saabin ohjauspyörän takana. Ohjelmassa oli sekä yleisen että evk-luokan kilpailut, joissa molemmissa tuloksena oli karsiutuminen keräilyerissä. EVK:ssa välieriin pääsy olisi ollut mahdollista, mutta sijoitus tippui, kun lähtösuoran päässä olleessa rytkyssä vaihde hyppäsi pois päältä. Päivän saldona oli yhteensä neljä lähtöä, joten ajotuntumaa sai jo jonkin verran kerättyä. Se varma kotimainen suostui yhteistyöhön ensimmäisessä kohtaamisessa ja tästä on hyvä jatkaa kohti uusia JM-seikkailuja.

la 23.5. Teijo-Talo Ralli, Salo
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Rämästen kesän 2009 rallikausi käynnistyi Salon seudulla ajetussa Rally Trophyn osakilpailussa. Rallin kokonaispituus oli 200 km sisältäen kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 67 km.

Edellisestä rallista oli yli kaksi kuukautta aikaa ja talvikeli oli vaihtunut kesäksi, joten olosuhteet olivat aivan erilaiset kuin mihin talvella jo ehdittiin tottua. Testikilometrejä ei päästy ajamaan Iisalmen kilpailun jälkeen yhtään, mutta kilpailu kävi hyvästä harjoituksesta.

Tiet olivat hienoja ja ralli sujui ilman ongelmia ja ylimääräisiä tilanteita, joten sorakokemusta saatiin kerättyä koko kisan pituudelta. Yön sateet veivät vähän pitoa, mutta sehän oli sama kaikille. Huollollakin oli tällä kertaa jotain tekemistä, kun ajoivat suunnilleen yhtä pitkän lenkin kuin kilpuritkin. Päivän aikana ohjelmassa oli tauon lisäksi peräti kolme huoltoa. Kiitokset huollossa olleille Pekalle ja Matille!

pe 29. - 30.5. Lahti Historic Rally
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600
Lahden Historic EM-rallissa nähtiin mukana myös Köpö Racing Teamin kalustoa, kun Seppo Salonen osallistui ralliin Ford Caprilla. Kaksipäiväisen rallin kokonaispituus oli 472 km sisältäen 12 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 136 km.

Perjantain kuusi erikoiskoetta sujuivat ilman ongelmia, mutta matka katkesi lauantain kolmannelle pätkällä Capriin tulleen teknisen vian seurauksena.

la 6. - su 7.6. JM SM Naiset/Nuoret, Vilppula / Tulokset
Marjo Rouvinen, Fiat 133

Jokkiksen naisten ja nuorten suomenmestaruudet ratkaistiin Vilppulassa Särkikankaan radalla. Lauantaina oli ohjelmassa alku- ja keräilyerät ja sunnuntaina ajettiin molempien luokkien välierät, semifinaalit ja pyhäpäivän huipennuksena finaalit.

Marjo Rouvinen osallistui kilpailuun Virroilta muutama viikko aikaisemmin hankitulla Fiatilla. Tähän asti alla on aina ollut kardaanipeli, joten edessä oli haastava kisa, koska auto oli hyvin erilainen ajettava kuin aikaisemmat menopelit. Alkuerässä tuloksena oli kolmas sija ja välierässä sijoitus oli neljäs. Tulosten perusteella kilpailu jatkui sunnuntaina, mutta alkuerän kahdeksas tila ei riittänyt enää karsintaeriin ja matka päättyi keräilyerään.

su 7.6. Jyväskylän SM-Asfalttisprint / Tulokset
Hannu Roiha, Ford Cortina GT
Rallisprintin kauden kolmas SM-osakilpailu ajettiin Jyväskylän Seppälänkankaan teollisuusalueella. Perinteikäs, jo kolmattatoista kertaa järjestettävä Asfalttisprint oli nyt ensimmäistä kertaa SM-tason kilpailuna ja sprinttiin oli ilmoittautunut 144 kilpailijaa. Kilpailuradan pituus oli 2,3 km ja se oli pinnaltaan asfalttia. Rataesittely Incar-videona Jyväskylän UA:n sivulla...

Hannu Roiha osallistui Historic-luokkaan Ford Cortinalla ja samalla pohjoisen miehen kesäkausi käynnistyi. Cortina ei ole asfaltilla parhaimmillaan, mutta onneksi hanskalla voi paikata. Ensimmäisellä ajokerralla tuloksena oli Historicin kuudenneksi nopein suoritus ja sijoitus omassa luokassa oli kolmas. Toisella kierroksella aika ei enää parantunut ja myös sijoitukset säilyivät ennallaan. 

pe 12. - su 14.6. Saikart Cup, Imatra / Saimaan Karting ry
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
46 kuljettajaa oli ilmoittautunut mukaan kauden toiseen Yamaha Cup-viikonloppuun ja luvassa oli kova taistelu sijoituksista. Torstain ja perjantain vapaiden harjoitusten jälkeen lauantaina ratkaistiin ketkä 30 kuljettajaa pääsivät mukaan sunnuntain finaaleihin, jolloin ohjelmassa oli kaksi 25 kilometrin pituista finaalia. Jukka Kauppinen osallistui kisaan Kosmicillaan ja tavoitteena oli parantaa Cup-tilannetta, jossa oltiin yhteispisteissä sijalla 13.

Kisat meni aika hyvin. Vauhti alkoi olla jo siellä missä pitääkin, mutta tällä kertaa harmia aiheutti se ettei aika-ajoissa saatu riittävän hyvää kierrosaikaa, mikä äärimmäisen tiukassa aika-ajossa tarkoitti lähtöpaikan huononemista monella pykälällä. Lauantai aamuna ensimmäiseksi ajettiin warm up. Warm upissa Jukan vauhti oli hyvää ja 47 kuljettajan joukossa vauhti oli 13:nneksi kiireisintä. Aika-ajoissa auto ei toiminut enää niin hyvin eikä uusilla renkaillakaan aikaa saatu parannettua. Paalupaikasta jäätiin kuitenkin vain 0,4 sekuntia mikä huipputasaisessa aika-ajossa riitti 24. sijaan. Kerrottakoon että 0,1sekunnin parannus aikaan olisi tuonut kymmenennen sijan.

Ensimmäinen alkuerä meni pilalle jo lähdössä. Jukka starttasi 16 lähtöruudusta ja edessä kolaroitiin. Jukka onnistui väistämään tämän, mutta sitten takaa tullut auto osui kovaa takapuskuriin ja peli oli siinä. Keskeytys ensimmäisessä erässä tarkoitti jo lähes varmasti sitä, että mahdollisuudet suoraan finaalipaikkaan menetettiin.

Toiseen alkuerään lähtöruutu oli jälleen 16. Sijoitusta parannettiin pari pykälää, mutta sitten kanssakilpailija ajoi päälle ja muutama paikka menetettiin. Maalissa Jukka oli 17. Alkueristä tulleet sijoitukset tarkoittivat sitä, että jouduttiin second chanceen. 21 kuljettajaa starttasivat second chanceen ja kuusi nopeinta pääsisivät sunnuntain finaaleihin. Jukan lähtöpaikka oli kymmenes ruutu. Startti onnistui ja ensimmäisessä mutkassa Jukka ohitti jo yhden auton. Toisessa mutkassa oli seuraavan auton vuoro tulla ohitetuksi. Nousu kohti kärkisijoja jatkui aina neljännelle tilalle saakka, kunnes Jukka tuumasi välttää riskejä ja ajaa auto varmasti maaliin, sillä viidentenä ollut oli jo jäänyt niin kauas. Maaliin tultiin siis neljäntenä alle sekunti voittajalle hävinneenä. Finaalipaikka oli siis vaikeuksien kautta saavutettu.

Sunnuntai käynnistyi jälleen tuttuun tapaan aamun warm upilla. Siinä Jukka oli 12:nneksi nopein. Vaikka lähtöruutu ensimmäiseen 33 kierroksen finaaliin oli vasta ruutu 30 lähdettiin siihen luottavaisin mielin. Kosmic oli nyt hyvässä iskussa ja kärkipään sijoituksista saattoi realistisin mieliin haaveilla. Ensimmäinen finaali sujuikin suunnitelmien mukaan aina 18 kierrokselle saakka. Jukka oli noussut jo sijalle 18. kun kolarointi pudotti sijoituksen 27:nneksi. Loppu kisan aikana sijoitusta pystyttiin parantamaan yhdellä ja tuloksena ensimmäisestä finaalista oli 26. tila.

Toiseen finaaliin startattiin ruudusta 26. Se olikin sitten Jukalta kunnon ohitus show. Kierros kierrokselta kilpailija kerrallaan Jukka nousi koko ajan kohti kärkeä ja maalissa oltiin kympin sakissa sijalla yhdeksän. Koko viikonlopun oltiin tiedetty, että potentiaalia parempiin sijoituksiin oli olemassa ja nyt se tuli todistettua. 17 pykälän nousu toisessa finaalissa oli erinomainen suoritus ja saatiinpa Imatralta taas 12 sarjapistettä lisää.

la 13.6. Taksi Hintikka JM, Karstula / Karstulan UA
Joni Kauppinen, Ford Escort
Markus Lehtonen, Volvo Amazon
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Esa Ruotsalainen, Ford Escort
Jarmo Ruotsalainen, Ford Escort
Mika Ruotsalainen, Ford Escort
Essi Rämänen, Saab 900
Olli Rämänen, Saab 900
Sami Tuominen, Volvo Amazon

Karstulan Vallitien maaradan kilpailuun oli ilmoittautunut peräti yhdeksän Köpö Racing Teamin kuljettajaa, mutta jokamiesluokassa tilanteet muuttuvat hyvinkin nopeasti ja kaksi tiimiläistä joutui perumaan osallistumisensa viime hetkellä. Kuitenkin seitsemän köpöä nähtiin viivalla...

Tiimin parhaasta tuloksesta vastasi Markus Lehtonen, joka voitti kaikki ajamansa erät ja otti Volvo Amazonilla evk-luokan voiton. Samassa luokassa Escortilla ajanut Mikko Lehtonen voitti kaksi ensimmäistä lähtöään, mutta semifinaalin maalissa vetoakseli meni poikki. A-finaalissa sijoitus oli kahdeksas. Joni Kauppinen osallistui pitkän tauon jälkeen jokkiskisaan ajaen evk-luokassa Ford Escortilla ja tuloksena oli karsiutuminen semifinaalissa.

Viime vuosina rallipoluilla kilpaillut Esa Ruotsalainen palasi vuosien tauon jälkeen jokkiksen pariin ajaen Jonin Escortilla. Matka eteni aina semifinaaleihin saakka, jossa tuloksena oli karsiutuminen jatkopaikoilta. Markuksen Amazon nähtiin myös yleisen luokan puolella, kun Sami Tuominen istahti ruotsinraudan kabiiniin, mutta matka katkesi keräilyerään.

Nuorten luokassa Mika Ruotsalainen ajoi Escortilla ja karsiutui semifinaalissa. Samalla autolla Mikan isä Jarmo Ruotsalainen ajoi evk-luokassa, mutta katkesi keräilyerään.

Rämäsen sisarukset olivat ilmoittautuneet Karstulan kisaan, vaikka Saabin käyntiongelmien kanssa oli painittu koko viikko. Että se siitä varmasta kotimaisesta! Essi oli ilmoittautunut nuorten luokkaan ja Ollin tarkoituksena oli osallistua yleiseen ja evk-luokkaan. Pyyhe oli heitettävä kuitenkin kehään perjantaina, sillä kaikki hevoset eivät olleet kotona ja konetta ei ehditty saada ajokuntoiseksi.

Markuksen voittoisa, tiimin väreissä ollut punainen Amazon karkasi maailmalle, joten seuraavissa kisoissa Top Gear-ohjelmassa keltaisena esiintynyt Volvo saatetaan nähdä taas uusi väri pinnassaan...

la 13.6. 50-vuotis Juhla JM, Mäntyharju
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu ajettiin Mäntyharjulla. Sekä Samin että Marjon matka katkesi välierissä.

la 27.6. Simetek-ralli, Kuopio / Rallin tulokset
Hannu Roiha / Pauliina Roiha, Ford Cortina GT
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport

Kuopion Riistaveden taajama toimi Nilsiän UA:n järjestämän Simetek-rallin keskuspaikkana. Kilpailun kokonaispituus oli 73 km sisältäen neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 33 km. Kyseessä oli oikea pikakisa, sillä ilmoittautumisesta palkintojen jakoon aikaa tuhraantuu noin kolme ja puoli tuntia!

Hannu Roihan Historic-luokan Ford Cortinan autokunnan muodostivat tällä kertaa isä ja tytär, sillä 19-vuotias Pauliina Roiha istahti elämänsä ensimmäistä kertaa ralliauton kyytiin. Tutkinto oli suoritettu pari kuukautta sitten, mutta teoriatieto on aina eri asia kuin tosipaikan käytännön tilanne. Perhosia oli hivenen vatsassa, mutta asenne oli kohdallaan. 

Rallipäivä sujui ilman kommelluksia ja Roihan autokunta löytyi lopputuloksissa sijalta kymmenen. Omassa luokassa sijoitus oli toinen, joten Pauliinan ensimmäinen rallikokemus jäi mieleen mukavana muistona ja onnistuneena kesäpäivänä Savon sydämessä.

Olli ja Arto Rämänen jatkoivat rallikokemuksen keräämistä Vakio 1600-luokan Suzukilla. Savon suunnalla oli vastassa vauhdikkaita teitä, joten Igniksen kaasupedaalin sai pitää lattiassa kiinni. Kabiinissa oli hikinen kisa, sillä mittari näytti miltei 30 C° lämpötilaa. Rämästen kisapäivä alkoi hienosti, sillä menomatkalla huoltoautoon iski ralliauton tyyppivika eli turbon letku irtosi kaksi kertaa. Huolto oli onneksi osaavissa käsissä ja tienpäällä suoritetun remontin jälkeen matka jatkui. Kiitokset Myllyntauksen Jussille sopivista klemmareista!

Siinä olikin koko kisareissun vastoinkäymiset. Pätkät meni ilman ongelmia, vaikka helteen lisäksi hikeä pukkasi kakkosen huomiolla (ainakin kartturille!). Poistuminen oli lähellä, mutta siitä selvittiin. Paikkaan jäi yksi V1600-luokan autoista kuuden muun auton lisäksi. Luokkavoitto ratkesi viimeisen erikoiskokeen hienoon vetoon, joka oli Historicin ja Trophyn yleiskisan toiseksi nopein. Vain Ilpo Väätäinen Volvo 240:llä oli 2,6 sekuntia nopeampi. Oli yritettävä, sillä ennen viimeistä ek:ta sijoitus oli luokan toinen pari sekuntia perässä. Viimeiselle pätkälle tuli noin kahdeksan sekunnin luokkapohjat. Trophyn yleiskisassakin kokonaiskisan sijoitus olisi ollut toinen, että ihan hyvin meni! Tiet olivat hienoja ja nopeita, joten kaasupoljin sai olla lattiassa. Esimerkiksi EK:lla kolme Vakio 1600-luokan Igniksen keskinopeus oli vähän yli 110 km/h!

la 27. - su 28.6. Waskart, Vaasa
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Viikonloppuna käydyt kisat Vaasassa menivät todella hyvin. Jesse osallistui Yamaha junior- ja Jukka Yamaha luokan kilpailuun. Kisapaikalle matkattiin perjantaina ja lauantai oli varattu harjoittelua varten. Sunnuntaina oli sitten warm up, aika-ajot, kaksi alkuerää ja finaali.
 
Yamaha junioreissa Jesse Kauppinen avasi aamun harjoitukset olemalla yhdeksänneksi nopein. Aika-ajoihin lähdettiinkin sitten tosimielellä ja Jesse paranti viikonlopun nopeinta aikaansa ja saavutti hienosti kolmannen lähtöruudun. Aika-ajo sijoitus oli näin sama kuin Jessen viimeisimmässä kisassa huhtikuussa ajetussa Porin Kevätpäräyksessä. Pitkä ajotauko ei selvästikään ollut vienyt hurjapään vauhdista tippaakaan.
 
Ensimmäiseen alkuerään Jesse starttasi Kosmicillaan siis ruudusta kolme. Lähtö onnistui ja Jesse nousi heti ensimmäisessä mutkassa kakkospaikalle. Viidennellä kierroksella Jesse nousi sitten jo kärkeen. Kärjessä pysyttiin neljä kierrosta kunnes aikaisempi johtaja tuli uudelleen edelle. Jesse pysyi aivan kannassa kiinni ja teki ratkaisun viimeisellä kierroksella tehden upean ohituksen ja täten nousemalla takaisin ykköspaikalle. Jesse ylitti maaliviivan ensimmäisen alkuerän voittajana ja tämä oli upeaa, sillä se oli ensimmäinen erävoitto Jesselle hänen urallaan.
 
Toiseen alkuerään saatiin parhaat mahdolliset lähtökohdat, kun matkaan lähdettäisiin paalupaikalta. Lämmittely kierrokselle lähdettäessä Jessen auto ei kuitenkaan käynnistynyt eikä erään päästy ollenkaan. Harmillinen kaasutin vika iski autoon juuri, kun kaikki näytti niin hyvältä.
 
Ensimmäisen alkuerän voiton ja toisen erän keskeytyksen myötä Jesse sai finaaliin lähtöruudun viisi. Toisesta alkuerästä sisuuntuneena Jesse otti finaalissa ilmiömäisen startin ja nousi kolmen ensimmäisen kaarteen aikana sijalle kaksi. Kakkospaikan Jesse pitikin sitten hallussaan läpi kilpailun ja ylitti maaliviivan todella tyytyväisenä. Jälleen kerran koko viikonloppu oli mahtavaa työskentelyä Jesseltä ja kotiin tuomisina oli jo neljäs kakkostila viimeisestä kuudesta kilpailusta.
 
Jukka Kauppinen osallistui Kosmicillaan Yamaha-luokan kilpailuun. Aamun warm upissa Jukka oli kahdeksanneksi nopein. Aika-ajoissa Jukka onnistui ja saavutti toisen lähtöruudun. Ensimmäiseen alkuerään lähdettiin siis kakkospaikalta. Startissa Jukka putosi yhden sijan, mutta onnistui erän aikana ottamaan takaisin menettämänsä paikan ja näin maalissa oltiin sijalla kaksi. Toiseen alkuerään lähtöruutu oli jälleen toinen. Nyt sijaa ei menetty ja kakkospaikalla ajettiin läpi toisen alkuerän. Alkuerien kakkostilat oikeuttivat toiseen lähtöruutuun finaalissa. Toinen ruutu oli todella vaikea paikka lähteä ja startissa pudottiin kolmanneksi. Koko finaalin käytiin kovaa taistelua ja viimeiselle kierrokselle lähdettäessä Jukka oli neljännellä tilalla. Jukka onnistui kuitenkin ohittamaan kanssakilpailijan viimeisellä kierroksella ja nousemaan podiumille. Kolmas sija maistui erittäin hyvälle, sillä olihan viimeisestä kansallisen kisan podium paikasta ehtinyt vierähtää jo tasan vuosi. Vuosi sitten Vaasassahan juhlittiin Jukan toista perättäistä voittoa.
 
Viikonloppu oli siis kokonaisuudessaan erittäin onnistunut. Molemmat veljeksistä kapusivat palkintokorokkeelle ja samaa lähdetään hakemaan kahden viikon kuluttua Töysässä ajettavista karting-kilpailuista.

la 27. - su 28.6. JM-Paltanen, Pieksämäki
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
EVK-sarjan toinen osakilpailu ajettiin Pieksämäellä. Sami ja Marjo starttasivat kilpailuun samalla Sierralla, jolla oltiin ajettu myös edellisessä Mäntyharjun kisassa.
Samin kisa alkoi hienosti alkuerän voitolla ja matka jatkui semifinaaliin, jossa auto ei sitten toiminutkaan toivotusti ja edessä oli karsiutuminen. Naisten luokassa Marjo voitti alkuerän, välierässä sijoitus oli kolmas ja A-finaalissa kolmas, joten EVK-sarjan pistetili avautui 37 pisteellä.

Sunnuntaina JM-Paltasessa ajettiin vielä tavallinen kilpailu eli Sami ajoi yleisessä ja Marjo naisten luokassa. Sami oli alkuerässä toinen ja matka jatkui välierään, jossa joutui jatkopaikalta keskeyttämään, kun toinen ajoi rajusti päälle. Se ei paljon lohduttanut, että päälle ajaja sai mustan lipun! Naisten luokassa Marjo oli alkuerän toinen ja matka jatkui välierän kautta sijoituserään, jossa A-finaali jäi yhden sijan päähän, joten lopputuloksena oli naisten luokan 9. sija.

la 4.7. Laakeripyöräily, Saarijärvi
Kaikkien aikojen seitsemäs, tiimimme jokavuotinen kesätapahtuma Laakeripyöräily poljettiin heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Lähtöpaikka sijaitsi Saarijärven Monitoimihallin-Koulukeskuksen alueella ja seitsemän erikoiskokeen ja 24,9 km:n polkemisen jälkeen maali odotti Linnan Torpalla. Raportti, tulokset ja kuvia tapahtumasta...

la 11. - su 12.7. Töysä Karting / www.suseka.fi
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Töysässä ajettiin kilpaa viikonloppuna ja ajot menivät kokonaisuudessaan jälleen hyvin. Lauantaina ohjelmassa oli Yamaha junioreiden kilpailu. Jesse Kauppinen osallistui kisaan Kosmicillaan. Aamun warm upissa Jesse tyylilleen uskollisena ei näyttänyt todellista vauhtiaan ollen 22 kilpailijan joukossa 14 nopein. Aika-ajoon sitten laitettiin palikat kohdalleen ja Jesse kiidätti autonsa toiseksi nopeimpaan aikaan. Erinomainen suoritus jälleen kerran.

Ensimmäiseen alkuerään startattiin ruudusta kaksi. Lähtö onnistui ja toisessa mutkassa Jesse ohitti kärkikuljettajan ulkokurvin puolelta, nousten ykköseksi. Kova kilpailu jatkui läpi erän ja maalissa Jesse oli kakkonen. Toiseen alkuerään startattiin myös ruudusta kaksi. Juuri lähdön aikaan sade yllätti ja toinen alkuerä jouduttiin ajamaan sliksi renkailla märällä radalla. Rata oli todella liukas ja Jesse ajoi järkevästi tuoden autonsa neljäntenä ruutulipulle ja varmistaen näin itselleen hyvät lähtökohdat finaaliin.

17 kierroksen finaaliin Jesse starttasi ruudusta kaksi. Lähtö onnistui kohtuullisesti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin sijalla kolme. Heti toisella kierroksella Jesse otti paikkansa kuitenkin takaisin ja nousi sijalle kaksi. Aikaa tuhraantui kuitenkin sen verran, että kärkikuljettaja oli jo päässyt hieman karkaamaan. Jesse aloitti armottoman takaa-ajon ja saavutti ykköspaikalla ajaneen kuljettajan kierroksella kuusi. Kauaa ei perässä viihdytty vaan Jesse teki heti ratkaisun ja nousi kilpailun kärkeen. Taistelu voitosta oli kovaa, mutta tilanne pysyi koko ajan hallinnassa. Kierrokset vähenivät ja Jesse pystyi säilyttämään kärkipaikkansa maaliin asti ja ottamaan uransa avaus voiton! Päivä oli todella hieno Jesselle ja koko tiimille, josta suurin kiitos kuuluu kerta toisensa perään uskomattoman hienoa työtä tekevälle Jesselle.

Sunnuntaina ajettiin Yamaha-luokan kilpailut. Jukka Kauppinen oli taas mukana 39 kuljettajan joukossa. Aamun warm upissa Jukka oli neljänneksi nopein. Aika-ajoihin lähdettiin hakemaan hyvää sijoitusta ja sellainen saatiinkin, Jukan ollen porukan kuudenneksi nopein. Molempiin alkueriin saatiin ruutu neljä. Ensimmäinen alkuerä lähti hyvin liikkeelle ja matkalla oltiin kohti neljättä sijaa, kunnes Jukka joutui harmittavaan kolariin ja seurauksena oli keskeytys. Toisessa alkuerässä oli onnistuttava, jotta finaaliin päästäisiin, sillä ensimmäisestä erästä pohjalla oli keskeytys. Startissa Jukka putosi neljänneltä tilalta viidenneksi, mutta sen jälkeen paikkoja ei enää menetetty ja maaliin tultiin sijalla viisi. Ensimmäisen erän keskeytys pudotti Jukan lähtöruudun finaaliin 17:nneksi. Lähdössä Jukka nousi yhden sijan ja siitä lähtien kisa oli jatkuvaa taistelua. Maaliin tultiin sijalla 11. Nousu oli hyvä ja on myös mukava tietää, että tällä kertaa vauhtia olisi ollut kuuden kärkeen jos oltaisiin vältytty vastoinkäymisiltä.

Tästä on kuitenkin hyvä suunnata kohti seuraavaa kilpailua, joka on Yamaha Cupin kolmas osakilpailu Ylivieskassa jo tällä viikolla. Suunta kohti Ylivieskaa alkaa jo torstaina, jolloin ohjelmassa on Yamaha luokan ensimmäiset vapaat harjoitukset.

su 12.7. EVK-sarjan osakilpailu, Kitee
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Sami ja Marjo tekivät yhdistetyn kulttuuri-jokkisreissun Itä-Suomeen. Jo lauantaina tutustuttiin kauniiseen kesäkaupunkiin - Savonlinnaan, jossa yövyttiin ja katseltiin nähtävyyksiä muun muassa Olavinlinnassa opastetulla tutustumiskierroksella.

Suuri kiitos Kimmo Hamaralle, kun tarjosi yöpaikan kotonaan Savonlinnassa ja esitteli nähtävyydet sekä oli erittäin osaavana huoltomiehenä kisassa mukana!

Sunnuntaina matkattiin Kiteelle, jossa ajettiin EVK-sarjan kauden kolmas osakilpailu. Kalustona oli sama Sierra, jolla oli ajettu aikaisemmatkin osakilpailut. Rata Kiteellä oli tosi hieno, pitkä ja nopea, joten se sopi autolle oivallisesti, koska Sierra ei ole kaikista nopein laite lähtemään viivalta.

Ensin ajettiin nuorten ja naisten luokat vetoketjuna, jonka jälkeen yleinen. Alkuerästä Marjo eteni naisten A-finaaliin, jossa sijoitus oli kolmas. Pistetiliä kertyi siinä määrin, että kokonaistuloksissa sijoitus on nyt neljäs naisten EVK-sarjassa.

Samin kisa meni myös hienosti: Alkuerän toinen sija, josta suoraan semifinaaliin, jossa myöskin toisena maaliin. A-finaalissa sitten hiukan epäonnea, kun mutkan ryysiksessä osumien seurauksena pyörähdys, jonka jälkeen lähti vielä ajamaan, mutta auto sammui eikä millään ilveellä enää käynnistynyt. Kuitenkin lopullinen sijoitus seitsemäs ja pokaali sekä pisteet kotiin tuomisena. Autokin jäi talliin, joten sillä päästään ensi lauantaina Karnevaali JM-kisaan Suonenjoelle.  

la 18. - su 19.7. Karting Cup, Ylivieska
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
52 Yamaha kuljettajaa oli ilmoittautunut mukaan kauden kolmanteen Yamaha Cupin kisaviikonloppuun. Jukka Kauppisen sijoitus  aika-ajossa oli 38. ja siihen tulokseen ei luonnollisestikaan voinut olla tyytyväinen. Alkueriä oli nyt kolme, kun oli niin paljon kuskeja. Niissä sijoitukset olivat 18., 20. ja 16. Tulokset eivät riittäneet suoraan finaalipaikkaan, vaan jouduttiin ajamaan second chance (kuusi parasta finaaliin). Siinä paikkana oli kuudes lähtöruutu. Lähdössä tuli niin iso kolari, että se jouduttiin ottamaan uudestaan, kun radan varteen jäi 15 autoa. Uusintalähdössä Jukka nousi heti startissa viidenneksi ja siitä sitten ylöspäin ja maalissa sijoitus oli kolmas.

Sunnuntaina oli sitten finaalit. Ensimmäisestä finaalista ei paljon jäänyt kerrottavaa, kun matka katkesi jo lämmittelykierroksella autoon iskeneeseen tekniseen vikaan. Toisen finaalin lähtöjärjestys oli ekan finaaliin tulosten mukainen, joten siihen lähdettiin viimeisestä eli 34 ruudusta. Toisen finaalin tulos lähtöpaikkaan nähden oli erinomainen, sillä maalissa sijoitus oli 16. Ylivieskan reissun saldona oli jälleen muutama sarjapiste, mutta muuten kisat menivät tällä kertaa aika lailla tekniikkamurheiden kanssa painiessa.

la 25. - su 26.5. Kardaanikunkku, Tampere / Lempäälän UA
Markus Lehtonen, Volvo 360
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Esa Ruotsalainen, Ford Escort
Mika Ruotsalainen, Ford Escort
Jokamiesluokan kauden yksi huipentumista - Kaanaan moottoriradalla ajettava Kardaanikunkku järjestettiin nyt jo 24. kertaa, joten tapahtumalla on todella pitkät perinteet. Osanottajien auto saa olla vain kardaanivetoinen, joka tekee kilpailusta tasaväkisen ja rajaa viivalta pois jokkista jo vuosikaudet liiankin suvereenisti hallinneet takamoottoriset, Fiat-koriset kilpa-autot.

Köpö Racing Teamista kilpailuun osallistui kuusi kuljettajaa. Volvolla ajava Markus Lehtonen pääsi viime vuoden ansioilla suoraan sunnuntain välierävaiheeseen. Jo lauantain karsinta-ajoissa nähtiin Escortilla kilpailevat Mikko Lehtonen ja Esa Ruotsalainen. Sami Raatikainen luotti tuttuun tapaan Sierraan ja samalla autolla Marjo Rouvinen ajoi naisten luokassa. Mika Ruotsalainen kilpaili omalla Escortillaan nuorten luokassa.

Lisäväriä kilpailuun toi viime vuoden tapaan rallin MM-sarjaa johtava Mikko Hirvonen, joka selvitti tiensä sunnuntain välierävaiheeseen. Keväällä Kannonkosken Ford-kuljettaja kävi ajamassa Kemoran Asfalttikunkku-kisan etuveto-kardaaniluokan voittoon.

Kaanaan radalla oli edessä tiukka kilpailutapahtuma, sillä yleiseen luokkaan osallistui miltei 400 kuljettajaa. Naisten luokassa oli mukana noin 70 ladya ja nuoriakin miltei saman verran.

Tiimin parhaasta tuloksesta vastasi Markus Lehtonen ajamalla yleisessä luokassa sijalle 24. Tulosta voi pitää erittäin onnistuneena, sillä miltei 400 kuljettajan joukossa ei ole helppoa menestyä. Mikko Lehtonen karsiutui lauantaina aika-ajossa vilppilähdön seurauksena. Marjo Rouvinen, Esa Ruotsalainen ja Mika Ruotsalainen karsiutuivat lauantain aika-ajoissa. Sami Raatikainen pääsi sunnuntaille, mutta matka katkesi alkuerässä perän hajottua.

la 25. - su 26.7. Heinänkorkuukisa Karting, Jämsä
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jämsän Heinänkorjuukisasta oli jo ennakkoon tulossa mielenkiintoiset, sillä Jesse Kauppisen viimeaikaiset tulokset johtivat siihen, että nousupisteiden suuri määrä nosti kuljettajan kilpailemaan yleisen puolelle. Eli molemmat Kauppisen veljekset ajoivat viikonloppuna samassa luokassa, Yamaha yleisessä. Jukka Kauppisen kohdalta odotukset olivat korkealla, sillä aikaisempina vuosina Jämsän rata on ollut tulosten osalta suosiollinen. Jesse tavoitteli sijoitusta kymmenen kärkeen, sillä edessä oli ensimmäinen kilpailu yleisessä.

Kilpailupäivä käynnistyi totuttuun tapaan warm upilla. Jukka Kauppinen oli Kosmicilllaan 3 ja Jesse Kauppinen omalla Kosmicillaan 14 nopein. Aika-ajoihin laitettiin uudet renkaat alle ja lähdettiin hakemaan huippu kierroksia. Jesse Kauppinen nappasi heti sijoituksen kympin kärkeen olemalla aika-ajojen kahdeksas. Jukalla aika-ajot menivät nappiin ja hän valtasi uransa ensimmäistä kertaa paalupaikan.

Ensimmäiseen alkuerään veljekset starttasivat ruuduista yksi ja kahdeksan. Jukka pystyi startissa pitämään kärkipaikkansa ja ajoi erän selvään voittoon. Kahdeksannesta ruudusta startannut Jesse joutui lähdössä kanssakilpailijan yliajamaksi ja nuorukainen loukkasi käteään rytäkässä pahoin. Jesse joutui käväisemään radan varrella olevassa ambulanssissa, josta tuli käsky lähteä röntgenkuvauksiin terveyskeskukseen.

Toinen alkuerä alkoi pian ensimmäisen alkuerän jälkeen, eikä Jesse ollut mukana startissa lääkärikäynnin vuoksi. Toivoa saattoi, ettei käsivarresta löytyisi mitään vakavaa. Jukka lähti paalupaikalta toiseenkin alkuerään eikä menettänyt yhtään asemiaan erässä vaan ajoi selvällä erolla voittoon.

Finaalin alkuun oli tovi aikaa, kun tieto Jessen kuvaustuloksista saatiin. Merkkejä mahdollisesta murtumasta ei löytynyt ja Jesse kiiruhti kisapaikalle ehtiäkseen ajamaan vielä finaalissa. Käsi oli turvoksissa ja kipeä, mutta sisukkaasti Jesse starttasi muiden mukana finaaliin. Ensimmäisen alkuerän keskeytys ja toisen alkuerän väliinjättäminen tosin veivät Jessen viimeiseen lähtöruutuun. Jukka starttasi 15 kierroksen finaaliin paalupaikalta.

Veljesten lähdöt onnistuivat erinomaisesti. Jukka piti kärkipaikkansa ja Jesse onnistui poimimaan heti pari sijaa. Kovaa yrittäen Jesse raivasi tietään lähemmäs kärkeä ja oli maalissa hienosti yhdeksäs. Jukka johti läpi kilpailun kasvattaen välimatkaansa takaa tuleviin ja otti kauden ensimmäisen voittonsa upealla tavalla. Aika-ajojen paalupaikka, alkuerien voitot ja finaalin voitto eivät jättäneet selittelyille varaa. Myös Jessen ajo oli koko viikonlopun hyvällä tasolla  ja finaalin suoritusarvoa nostaa ensimmäisessä alkuerässä sattunut ikävä onnettomuus.

Kauppisen karting-veljeksillä on nyt yksi viikonloppu taukoa ja sitten ajot jatkuvat Oulussa ajettavissa Yamaha Cupin viimeisissä osakilpailuissa.

la 1.8. Vetomies, Jyväskylä
Neste Rallin oheisluokkana ajetussa Vetomiehissä ei nähty Köpö Racing Teamin kuljettajia, sillä kilpailuun ilmoittautunut Esa Ruotsalainen ei päässyt varasijalta mukaan. Tiimin kalustoa rallissa sen sijaan nähtiin, sillä Matias Kauppinen oli vuokrannut Opel Astransa Olavi Juntuselle, joka ajoi maaliin sijalla 15. Ylipitkän hypyn seurauksena alusta sai siipeensä ja vaihdelaatikossa ollut ongelma haittasi ajoa, mutta vaativa reitti kuitenkin selvitettiin. Kuvasarja hypystä / Vetomiesten tulokset

Perjantaina Matiaksen Astra ja tiimin karting-kalusto oli näytillä Palsankylän erikoiskokeen varrella järjestetyssä Saarijärven Fixus Autopalvelun / St1 Ranta-Kiven ja Uuraisten Sähkötyön VIP-tilaisuudessa. Kuvagallerissa kuvia tapahtumasta...

7.-9.8. Karting Cup, Oulu
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Viimeiset Yamaha Cupin kisat käytiin Oulussa. 49 kuljettajaa oli ilmoittautunut mukaan kauden finaaleihin. Lauantai aamun harjoituksissa Jukka oli oman ryhmän 21. nopein. Aika-ajoon autoa ei saatu mieleiseksi ja sijoitus valahti sijalle 35. Molempiin alkueriin lähtöruuduksi tuli 25. Auto oli vaikeasti ajettava koko viikonlopun ja ongelmia oli liiallisen pidon kanssa. Muutamaan otteeseen auto meinasi kaatua mutkaa ajettaessa.

Vaikka auto oli erittäin hankala ajaa, eikä sen nopeus ollut hääviä, pystyi Jukka tuomaan alkuerissä varmalla ja hyvällä ajolla auton maaliin sijoilla 16 ja 18. Molempien erien hyvä nousu takasi Jukalle suoran finaali paikan sunnuntain finaaleihin. Sunnuntaina ensimmäiseen finaaliin Jukka lähti ruudusta 25. Kisan aikana onnistuttiin nousemaan muutama pykälä ylöspäin ja maalissa oltiin 20. Toiseen finaaliin ruudusta 20 lähtenyt Jukka otti loistavan lähdön ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin jo sijalla 11.

Kauaa ei leikkiä kestänyt, sillä porukassa tapahtui iso joukkokolari, jossa myös Jukka oli mukana. Auto lensi nokan kautta ympäri "katolleen", mutta onneksi Jukka ei tilanteessa loukkaantunut pahemmin. Toinen finaali päättyi siis Jukan osalta keskeytykseen. Yamaha Cup oli siinä ja loppupisteissä Jukka päätyi sijalle 21. Parempaan olisi ollut mahdollisuudet, mutta kauden aikana koetut keskeytykset veivät monta arvokasta pistettä. Ehkä ensi vuonna uudestaan...

su 30.8. Aluemestaruuskarting, Jämsä
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Keski-Suomen aluemestaruuskisat ajettiin viime vuoden tapaan Jämsän radalla. Odotukset olivat korkealla, kun Jesse lähti puolustamaan viime vuoden hopea- ja Jukka kultamitaliaan. Veljekset osallistuivat Yamaha-luokan kisaan.

Harjoituspäivä sujui ongelmitta ja Jukka piti koko ajan porukan kovinta vauhtia yllä. Jämsän rata on ollut aina Jukalle suosiollinen ja sunnuntaina lähdettäisiin hakemaan jo neljättä peräkkäistä voittoa kyseiseltä radalta.

Kisapäivänä kaikki ei sujunut niinkuin toivoa olisi saattanut. Yleistä hämmennystä aiheutti aika-ajojen puute, minkä vuoksi lähtöjärjestys kisaan arvottiin. Kauppisen veljeksillä arpa ei osunut kohdalleen ja lähtöruuduiksi tuli seitsemän ja kahdeksan. Ennakkoon kovimmat kilpakumppanit pääsivät starttaamaan edeltä.

Jukka ja Jesse ottivat kohtuullisen hyvät startit ja pääsivät hivenen nousemaan ylöspäin. Kolmannella kierroksella Jukka yritti kovasti ajaa takaa edellä meneviä ja syöksyi ohitukseen kilpakumppanista. Ilmeisesti toinen ei huomannut Jukan tuloa rinnalle, vaan käänsi auton suoraan kylkeen sillä seurauksilla, että autot takertuivat toisiinsa ja molemmat ajautuivat pihalle.

Rytäkässä Jukka menetti aikaa lähes puoli minuuttia, eikä sitten enää ollut juuri mitään tehtävissä. Kierros toisensa perään Jukka kirjautti kilpailun nopeimpia kierroksia, mutta sekään ei auttanut nostamaan häntä viidettä sijaa korkeammalle.

Jesse puolestaan kävi kovaa kamppailua kolmannesta sijasta, joka päättyi harmillisesti neljännelle tilalle putoamiseen kilpailun viimeisellä kierroksella. Aluemestaruuskisoissa veljekset kuitenkin todistivat, että vauhtia riittää, vaikkei neljäs ja viides sija mieltä lämmittäneetkään. Todiste vauhdista oli Jukan ajama kilpailun nopein kierrosaika.

Kalustouutisia

Harry Lidströmin keltainen kaunotar, Historic-luokan Ford Cortina on lähtenyt syntysijoilleen Mäntsälään ja tilalle tuli piskuinen, vuosimallin 1965 Historic-luokan ralliauto Fiat 850 Sport Coupe. Auto on kilpailukunnossa ja odottaa vain käskyjä uusiin koitoksiin.

su 13.9. Hallituksen kokous
Köpö Racing Team Ry:n hallituksen kokous pidetään Jorma Kauppisella sunnuntaina 13. syyskuuta klo 17.00 alkaen.

la 12.9. Neste Jari-Pekka Ralli, Heinola / Kilpailun tulokset / Kuvia galleriassa...
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin F-cupin kuudes ja kauden viimeinen osakilpailu ajettiin Heinolan seudun vauhdikkailla ja legendaarisilla ralliteillä. Kilpailun kokonaispituus oli 205 km koostuen kuudesta erikoiskokeesta yhteispituudeltaan 63 km.

Matias Kauppinen kartanlukijanaan Juho Kärkkäinen lähtivät pitkän ajotauon jälkeen kokeilemaan vauhdin riittävyyttä kesäkelillä. Talvellahan kyyti piisasi F-Cupin kärkimiehiin verrattuna erinomaisesti ja tuloksena oli maaliskuussa ajetun Jyväskylän Talvirallin yleiskilpailun viidenneksi nopein ajosuoritus. Sen jälkeen on ollutkin pitkä ajotauko ja kesä on mennyt ilman yhtään kilpailua.

Lähtökohdat eivät olleet parhaat mahdolliset, sillä Vetomies-kilpailussa lainassa ollut Opel Astra koki pitkän hypyn seurauksena kovia ja muun muassa puskuria, pohjapanssaria ja kosmeettisia osia oli korjailtu ja jouset vaihdettu uusiin.

Moottoripuolella vastaan tulleet ongelmat estivät edelliselle viikonlopulle suunnitellun testauksen ja kaikki jäi viimeisen päivän ja illan varaan. Onneksi rallimiehillä tuo "viime tippa" on yleensä tehokkaassa käytössä ja toivossa elettiin, että Saksasta tilattu ohjausyksikkö ehti tulla ajoissa.

Auto saatiin kuntoon ja ralliin startattiin odottavin tunnelmin. Alussa oli tarkoitus katsoa kärjen vauhtia ja ensimmäinen kuuden kilometrin erikoiskoe sujui erinomaisesti sijoituksen ollessa 14. ja eroa kärkeen tuli 8,9 sekuntia. Toisella 12 km:n pätkällä vauhti oli kuudenneksitoista kiireisintä ja huoltoon tultaessa sijoitus oli 17.

Kolmannella 7,5 km:n erikoiskokeella ajotuntuma oli jo löytynyt ja kellokin piti Astran vauhdista. Tuloksena oli viidenneksi nopein aika ainoastaan 5,7 sekuntia pohja-aikaan ja sijoitus oli 13. Neljäs EK oli pituudeltaan 14,1 kilometriä ja reilun kahdeksan sekunnin aikaero kärkeen oli porukan yhdeksänneksi vauhdikkainta sijoituksen noustessa kymppikärjen viimeiselle paikalle.

Kahdella viimeisellä 11,5 ja 12,2 kilometrin erikoiskokeilla sijoitukset olivat 13. ja kahdeksas. Lopputuloksissa pystyttiin kiristämään vielä yksi sija ja tuloksena oli yleisen luokan yhdeksänneksi nopein suoritus. Omassa luokassa sijoitus oli kahdeksas, joten Heinolan tiet suosivat selkeästi suuremman luokan ajopelejä. Tulokseen on oltava erittäin tyytyväinen, sillä jos tällä valmistautumisella pystyy ajamaan kympin kärkeen, niin edellytykset huomattavasti parempaan sijoitukseen ovat olemassa. Kausi on ollut rikkonainen, mutta tulokset ovat olleet hyviä ja tälle kaudelle uudelleen rakennettu Astra on toiminut erinomaisesti.  

15.9. Kuljettajauutisia
Veteraanikuljettaja Harry Lidströmin vaiherikas kilpailu-ura on päättynyt ja piskuinen Fiiu on myyty Iisalmeen Tuomo Saarelaiselle. Kiitos kaikille kannustajilleni ja ennenkaikkea Hannu Roihalle ja Sami Tuomiselle. Radan varrella tavataan!
Harry Lidström
 

la 19.9. Mänttä 200-ajo
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Rallin Historic-sarjan osakilpailu ajettiin Mäntän maisemissa ja legendaarinen Mänttä 200-ajo heräsi samalla henkiin. Kilpailun kokonaispituus oli 255,34 km koostuen viidestä erikoiskokeesta yhteispituudeltaan 61,24 km.

Vakio 1600-luokassa oli mukana myös Köpö Racing Teamin kalustoa, kun Olli Rämänen nähtiin tuttuun tapaan Suzuki Igniksen kabiinissa. Viivalla oli viisi muuta V1600-luokan autoa kirittämässä, joten edessä on mielenkiintoinen rallipäivä.

Ralli käynnistyi hyvin ja ensimmäisellä erikoiskokeella vauhti oli V13-luokan toiseksi nopeinta. Seuraavilla pätkillä sijoitukset olivat kolmas ja toinen, vaikka ylimääräistä aikaa kului jonkin verran, kun edellä ajanut saatiin kiinni.  EK 3:n jälkeen oltiin kolmannella paikalla 21,5 sekuntia kärkeen ja 9,5 sekuntia toiseen sijaan.

Seuraavalla erikoiskokeella se sitten tapahtui ja Suzuki oli viimein nutullaan. Sumputtavassa vasurissa perä putosi ojaan ja siitä ilmava lento katolleen keskelle tietä. Kuskit kunnossa ja kalusto pois tieltä. Ei muuta kuin seuraamaan muiden kuljettajien muutamaa tilannetta samassa paikassa. Auto laitetaan kuntoon ja kohti uusia seikkailuja!

Rallissa nähtiin myös toinen tiimin kuljettaja, sillä Matias Kauppinen oli kartturin paikalla kirittämässä Konneveden Starlet-kuljettaja Kalle Liimataista. Päivä oli onnistunut, sillä tuloksena oli B-junioreiden voitto. 

la 19.9. Lentola Karting, Jämsä
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Kangasalalla ajettiin viikonloppuna kilpaa ja mukaan oli ilmoittautunut 22 Yamaha yleisen luokan kuljettajaa, mukaan lukien Kauppisen veljekset. Aamu käynnistyi warm upilla, jossa Jukka oli kuudenneksi ja Jesse 18:nneksi nopein. Aika-ajoissa Jukka ajoi yhdeksänneksi nopeimman ajan ja Jesse oli porukan 15.

Ensimmäinen alkuerä meni veljeksiltä melko huonosti. Startissa oli ahdasta ja yhdeksännestä ruudusta matkaan lähtenyt Jukka tippui lähes koko joukon viimeiseksi sijan 20 tietämille. Jesse onnistui nousemaan parhaimmillaan yhdeksännelle sijalle, mutta sitten auto karkasi ensin nurmikon puolelle ja muutama sija menetettiin ja lopulta erä päättyi Jessen osalta ulosajoon. Jukka oli maalissa 14. Toiseen alkuerään Jukka lähti ruudusta 14 ja Jesse ruudusta 18. Jessen osalta erä päättyi keskeytykseen, mutta Jukka onnistui nousemaan kymmenenneksi.

Finaaliin Jukka sai alkuerien perusteella ruudun kymmenen, Jesse lähti matkaan ruudusta 20. Jukalla startti onnistui ja hän onnistui nousemaan seitsemänneksi. Jesse kävi kovaa taistelua sijoituksista läpi kilpailun ja maalissa Jesse oli 14. Jukka oli kilpailun kahdeksas.

Kärki karkasi Jukalta kilpailun alussa, kun renkaita ei saatu toimimaan riittävän ajoissa. Kilpailun loppua kohden vauhti parani, mutta silloin se oli jo liian myöhäistä. Kuitenkin kokonaisuudessaan kisat menivät suht hyvin ja molemmat veljeksistä saatiin maaliin asti. Kisat olivat kuitenkin hyvää valmistautumista ensi viikonloppuna ajettavaa Porin Syyspäräystä ajatellen.

su 20.9. Vallitien Vauhtiajot, Karstula / Karstulan UA
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Jarmo Ruotsalainen, Ford Escort
Mika Ruotsalainen, Ford Escort
Karstulan Vallitien maaradalla nähtiin kolme Köpö Racing Teamin kuljettajaa, kun isäntäseuraa edustavat Mikko Lehtonen, Jarmo Ruotsalainen ja Mika Ruotsalainen taluttivat viivalle Escortinsa. Mikko osallistui yleiseen ja evk-luokkaan ja Jarmon ohjelmassa oli evk-luokka. Mika ajoi samalla autolla nuorten luokassa.

Mikon matka yleisessä luokassa katkesi välierässä kannentiivisteen pettämiseen. Evk-luokkaan auto saatiin kuntoon ja kaikissa ajetuissa kolmessa erässä vauhti oli kohdallaan. Escort kulki erävoitosta toiseen ja päivä huipentui evk-luokan voittoon. Kesäkuussa ajetussa edellisessä Karstulan kilpailussa Markus Lehtonen otti ykköspaikan samassa luokassa, joten tänä vuonna Köpö Racing Teamin kuljettajat hallitsivat Vallitien evk-luokkaa.

Evk-luokassa Jarmo Ruotsalainen karsiutui välierässä ja Mika Ruotsalainen karsiutui nuorten luokassa ennen finaaleja. 

la 26. - su 27.9. SM Finnsco-ralli, Hyvinkää / www.finnscoralli.fi / Tulokset
Esa Ruotsalainen / Pasi Lahtinen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin SM-sarjan viimeinen osakilpailu ajettiin Hyvinkään lähialueella järjestetyssä kaksipäiväisessä Finnsco-rallissa. Kilpailun kokonaispituus oli 602,47 km sisältäen 19 erikoiskoetta yhteispituudeltaan 209,74 km. Lauantaina ohjelmassa oli 14 EK:ta yhteispituudeltaan 127,22 km ja sunnuntaina ajettiin loput 82,52 km viidellä pätkällä.

SM-sarjan pääluokkien ohella vaativassa rallissa ratkaistaan myös vanhemmalla kalustolla  ajettavan Suomi Cupin paremmuus. Tähän luokkaan osallistui F-ryhmän Opel Astralla Esa Ruotsalainen kartanlukijanaan ensimmäistä kertaa vierellä istunut Pasi Lahtinen. Nuottikokemusta oli tulossa ainakin riittävästi, jos vaan kilpailu etenisi ilman ongelmia.

Ralli käynnistyi hienosti ja ensimmäisellä 9,68 km:n erikoiskokeella tuloksena oli 15 F-ryhmäläisen joukossa kolmanneksi nopein aika. Eroa kärkeen tuli 9,3 sekuntia. Toisella EK:lla matka kuitenkin keskeytyi ja kisa jäi harmittavasti kesken. Bensatankki halkesi ja auton kulku loppui kokonaan menoveden loppuessa. Tankkauksen jälkeen siirtymä pystyttiin ajamaan takaisin huoltoon, mutta lauantain ralliajot oli ajettu.

Huollossa tankki saatiin pitäväksi kemiallisen metallin avulla ja sunnuntaille startattiin luottavaisin mielin. Pirelleistä ei ollut aikaisempaa ajokokemusta ja auton takapää tuntui oudolta, mutta siitä huolimatta sunnuntain ensimmäisellä erikoiskokeella tuloksena oli oman luokan neljänneksi nopein aika. Toisella EK:lla kaksi kilometriä lähdöstä ojassa ollut kivi väänsi ohjauksen tolppaa ja seuraavassa mutkassa auto valui ulos tieltä. Ohjauskyvyttömällä Opelilla ei ollut enää mahdollista jatkaa kilpailua pitemmälle.

Rallin saldona oli ainoastaan kaksi ajettua erikoiskoetta, joten tarjolla ollut suuri määrä kilpailukilometrejä ei tältä osin toteutunut. Positiivista oli se, että vauhti oli kilpailukykyistä ja nuotit tuntuivat olevan kohdallaan. Juuri sillä puolella on vuoden aikana tapahtunut huomattavaa kehitystä ja vauhti on kasvanut nuottien parantuessa samassa suhteessa. 

la 26. - su 27.9. EVK-Liiga, Joensuu / Joensuun UA / Tulokset
Crystone Team
Jokamiesluokan etuveto-/kardaaniluokan Liigamestaruus ratkaistiin Ylämyllyn radalla, Joensuun Moottoriurheilukeskuksessa. EVK-Liigaan osallistui 28 joukkuetta ja yhdessä tiimissä ajoi kymmenen kuljettajaa, joiden ajamien eräsijoitusten perusteella laskettiin pisteet ja ratkaistiin joukkueiden lopulliset sijoitukset. Lauantain jälkeen parhaat joukkueet etenivät sunnuntain semifinaaleihin.

Karstulan Urheiluautoilijat osallistuivat kamppailuun kahdella joukkueella, joista Crystone Team ajoi kilpailun Köpö Racing Teamin väreissä ja logoilla varustettuna. Köpöjen vakituisista kuljettajista viivalla nähtiin Markus ja Mikko Lehtonen. Suurin osa Crystone Teamin kuljettajista on myös Köpö Racing Teamin jäseniä ja huollossa oli mukana useita tiimin ammattimiehiä.

Markus Lehtonen talutti viivalle viimeksi Kardaanikunkussa käytössä olleen Volvo 360:n. Auto oli osoittautunut EVK-luokassa erittäin kilpailukykyiseksi, joten sillä startattiin Ylämyllyn kamppailuun luottavaisin mielin.

Mikko Lehtonen osallistui kilpailuun eksoottisella laitteella, sillä kalustona oli Fiat 131 Mirafiori eli tuttavallisemmin "Mirahirviö". Auto oli kuitenkin aika kaukana perinteisestä italialaisesta petojen sukulaisesta, sillä konetilassa majaili Volvon moottori.

Crystone Teamin muut kuljettajat luottivat enemmistön osalta eri korimallin Escorteihin ja viivalla nähtiin myös muutama Ascona. Kaikki autot olivat takavetoisia, sillä alunperin etuvetoisena syntyneet Fiesta ja kolmoskorimallin Escort oli muutettu takaaraapiviksi.

Lauantaina alkukompuroinnin jälkeen päivä eteni suoritusten koko ajan parantuessa ja lohkon kolmannen sijan myötä paikka sunnuntaille oli varmistettu.

Pyhäpäivänä epäonni alkoi heti aamusta muutamalla kalustorikolla ja kolaroinneilla, mutta tiukan loppukirin jälkeen finaalin pääsy jäi ainoastaan yhdestä pisteestä kiinni ja lopullinen sijoitus oli kahdeksas.

Oman joukkueen sisällä Lehtosen veljekset keräsivät eniten sijoituspisteitä. Markus otti lauantaina yhden erävoiton ja sunnuntaina Volvo oli kärkipaikalla kahdessa lähdössä. Mikko voitti lauantaina kaksi erää ja sunnuntaina "Mirahirviö" kiisi yhdessä lähdössä kärkipaikalle.

Kalusto jäi talliin, sillä Volvo säilyi omistuksessa oman suojan turvin. Fiat meni kaupaksi, mutta Mikko sai sen ostettua sopuhintaan takaisin.

Kuljettajat ja kalusto:
Arsi Krook, Ford Escort Mk1
Mika Oinonen, Ford Escort Mk3
Juha Viljasalo, Opel Ascona
Jani Löytömäki, Ford Fiesta
Urpo Niinikoski, Ford Escort Mk1
Ville Rautiainen, Ford Escort Mk2
Mikko Lehtonen, Fiat 131 Mirafiori
Markus Lehtonen, Volvo 360
Kari Kemppainen, Opel Ascona
Veli-Pekka Leppänen, Ford Escort Mk2

Joukkueen johtajat:
Janne Laine
Ari Pylkkönen
Olli Kemppainen

Huolto:
Jaska Power

su 27.9. Syyspäräys Karting, Pori / www.porinfkkerho.fi / Tulokset
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha

Kauppisen veljesten karting kausi huipentui Porin Syyspäräykseen, joihin oli ilmoittautunut peräti 65 Yamaha-luokan kilpailijaa. Tiedossa on siis kova kilpailu palkintosijoista ja 34 finaalipaikasta.

Kilpailu ei mennyt aivan suunnitelmien mukaan. Sunnuntai kisapäivän aamuna rata oli märkä ja aamun warm up ajettiin märänkelin pyörillä. Koska kilpailijoita oli niin monta jouduttiin aika-ajo jakamaan kahteen eri ryhmään. Jukka oli ensimmäisessä ryhmässä ja Jesse toisessa. Keliolosuhteet eivät olleet tasapuoliset kahden aika-ajo ryhmän välillä, sillä rata kuivui koko ajan ja kävi tätä myöten nopeammaksi. Aika-ajon ensimmäisessä ryhmässä Jukka oli 11:nneksi nopein, mutta kokonaistuloksissa se riitti 29 sijaan. Jessellä kävi vielä huonompi tuuri, kun aivan aika-ajon alussa häneltä hajosi moottorista tulppa ja auto hyytyi radan varteen. Aika-ajoista Jesselle sija 63.

Alkueriä ajettiin kolme kappaletta. Erään A-B Jukka starttasi ruudusta 15. Erä sujui lähestulkoon ongelmitta ja maalissa oltiin sijalla 13. Seuraava erä oli C-D, jossa oli Kauppisen veljeksistä mukana nuorempi, eli Jesse. Ruudusta 31 lähtenyt Jesse teki erässä uskomattoman hienon nousun ja oli maalissa sijalla 14. Kolmannessa erässä vastakkain ajoivat ryhmät A ja C eli mukana oli molemmat veljekset. Jukka lähti ruudusta 15 ja Jesse ruudusta 32. Jukka onnistui hyvin lähdössä ja taisteli sijoituksista kymmenen kärjessä, myös Jesse teki kovaa nousua taaempana. Valitettavasti Jukan osalta erä päättyi keskeytykseen ja samalla mahdollisuudet finaali paikkaan käytännössä menivät. Jesse ajoi maaliin sijalla 20. Erä A-D varmisti lopullisesti sen, ettei Jukka päässyt finaaliin, sillä pari kierrosta ennen maalia Jukka tippui 12 sijalta 20:nneksi. Viimeisessä alkuerässä A-B Jesse ajoi jälleen hienosti ja tuli maaliin 18.

Jesse Kauppisen uskomattomat nousut takarivistä alkuerissä oikeuttivat finaalipaikkaan ja ruutuun 30. Jesseltä todella hieno nousu aika-ajo sijoitukseen nähden (63)! Jukka ei päässyt finaaliin, koska toisessa erässä koettu keskeytys ja siitä saatu loppusijoitus 32 toivat liikaa eräpisteitä. Harmin paikka, sillä vauhti oli varsinkin ensimmäisessä erässä todella hyvää.

Alkuerät:
Jesse Kauppinen (14, 18, 20)
Jukka Kauppinen (13, kesk., 20)

Finaaliin Jesse lähti siis ruudusta 30. Lähdössä tapahtuikin sitten paha kolari. Lähtöruudukon kärkipäässä kolaroitiin ja pääsuoralle jäi poikittain yksi autoista. Jesse ei kerennyt väistää autoa vaan ajoi sitä täysiä päin. Kaiken kukkuraksi takaa tuli vielä autoja Jessen perään ja jälki oli rumaa. Onneksi Jesse ei tilanteessa satuttanut kuin reitensä, mutta auto meni melko huonoon kuntoon. Taka-akseli meni mutkalle, ponttoonin raudat vääntyivät ja penkki halkesi rajun kolarin johdosta! Auton mittari tiedoista selviää, että Jessellä oli törmäys tilanteessa vauhtia 80km/h. Onneksi ei siis käynyt pahemmin.

Karting kausi oli tässä ja ensi vuonna jatketaan entistä nopeampina!

ke 7.10. Salivuoro, klo 20-21
Köpö Racing Teamin jäsenille tarkoitettu syksyn 2009 ensimmäinen salivuoro on Metsäkoulun liikuntasalissa keskiviikkona 7. lokakuuta klo 20 alkaen. Ohjelmassa perinteiseen tapaan lentopalloa ja samaan aikaan myös kuntosali on käytettävissä sitä tarvitseville.

pe 9. - la 10.10. Saaremaa Ralli, Viro / www.saaremaarally.eu / Kilpailuun ilmoittautuneet
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Toukokuussa Ruotsalaisen veljekset olivat kilpailemassa Tallinna Rallissa ja nyt tehtiin uusi rallimatka Suomenlahden eteläpuolelle. Viron mestaruussarjaan kuuluvassa Saaremaa Rallissa ohjelmassa oli 480 km:n reitti, joka koostui yhdeksästä erikoiskokeesta yhteispituudeltaan 107,6 km. Kilpailu käynnistyi perjantaina ajetuilla kolmella erikoiskokeella ja lopulliset sijoitukset ratkaistiin lauantain kuudella kiirustaipaleella.

Perjantain iltapuhteena ajetut kolme erikoiskoetta olivat liukkaita mutapätkiä ja haastetta lisäsi se, että ne ajettiin pimeällä. Autossa oli uudet etutolpat ja nopeasti tuli selväksi, että pyöränkulmat säädöt olivat pielessä. Tunnelma oli kuitenkin korkealla, sillä illan viimeisellä Kuresaaren keskustassa ajetulla erikoiskokeella oli yli 10 000 ihmistä seuraamassa rallia. Yötauolle siirryttiin sijalla seitsemän ja eroa kärkeen oli 22,5 sekuntia.

Lauantai starttasi rauhallisesti ja aamun avauksen kymmenellä kilometrillä eroa kärkeen tuli 10,2 sekuntia. EK 5 oli pituudeltaan 13,42 km ja se sujui huomattavasti paremmin, sillä aikaeroa pohja-aikaan oli ainoastaan 3,9 sekuntia sijoituksen ollessa viides ja kokonaistilanteessa oli noustu sijalle kuusi. Ensimmäisessä huollossa pyöränkulmien haritusta lisättiin ja erikoiskokeet kuusi ja seitsemän menivät jo huomattavasti paremmin ja sijoitus oli noussut viidenneksi, vaikka vajaa kymmenen kilometriä ennen maalia jarrupoljin meni lattiaan ja seurauksena oli todellinen tilanne, josta kuitenkin selvittiin.

Huollossa auto saatiin kuntoon, mutta erikoiskokeella kahdeksan matka kuitenkin katkesi, kun pyöränpultit menivät poikki ja rengas taittui alle. Tuuria oli siltä osin, että se tapahtui risteykseen tultaessa eikä nopealla osuudella, joten vauriot olivat varsin pieniä.

Viron reissu oli kokonaisuutena onnistunut, vaikka maali jäi saavuttamatta. Loppua kohden vauhti kasvoi ja kärkeä saatiin koko ajan kiinni. Luottamus nuottiin on kasvanut kauden aikana todella paljon ja tästä on hyvä edetä kohti tulevaa kilpailukautta.

Raimo Tuominen 60v
Köpö Racing Teamin kantaviin voimiin kuuluva Raimo Tuominen alias "Vanha-Köpö" saavutti 7. lokakuuta kunnioitettavan 60 vuoden merkkipaalun. Tiimi muisti Raimoa karikatyyritaululla, jossa juhlakalu oli kuvattuna Köpöjen tallin nurkalla. Paljon onnea!

 

la 17.10. Salpausselkä-ralli, Lahti / Kilpailun tulokset
Matias Kauppinen / Janne Hakulinen, Opel Astra F GSi 16V
Kauden 2009 rallit alkavat käymiin vähiin ja Matias Kauppinen lähti testaamaan uusien jousien toimivuutta Lahden ympäristössä ajetussa Salpausselkä-rallissa. Kilpailun kokonaispituus oli 143 km sisältäen neljä erikoiskoetta yhteispituudeltaan 27,6 km. Vierelle istahti ensimmäistä kertaa Matiaksen luokkakaveri Janne Hakulinen, joka on itsekin ajanut rallia.

Kilpailu käynnistyi F6-luokan osalta viidenneksi nopeimmalla ajalla ja toisella erikoiskokeella vauhti oli neljänneksi kiireisintä. Sijoitus oli viides ja samana se pysyi aina rallin maaliin saakka, sillä kolmannella EK:lla sijoitus oli viides ja viimeisellä neljännellä pätkällä yhdeksäs. Eroa luokan voittaneeseen Lahden Mersu-mies Jere Rekolaan tuli 32 sekuntia.

la 31.10. Syyskokous, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n Syyskokous järjestetään lauantaina 31. lokakuuta klo 16.00 alkaen Roppilaxilla, Saarijärven Koskenkylällä. Tarjoilun järjestämiseksi ilmoittautumiset Jorma Kauppiselle sunnuntaihin 25.10. mennessä. (044 459 8779, etunimi.sukunimi@hotmail.com.

Kahvitarjoilu ja syyskokouksen jälkeen tarjolla myös loimulohta. Savusauna on käytettävissä pitkälle iltaan, joten saunavarusteet matkaan!

la 14.11. Pikkujoulut, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n Pikkujoulut järjestetään lauantaina 14. marraskuuta Kylpylähotelli Summassaaren tiloissa Saarijärvellä. Illan ohjelmassa on jouluruokailu, kilpailukauden 2009 muisteluita ja palkitsemisia sekä hauskaa yhdessäoloa.
 
Köpö Racing Teamin vuoden 2009 jäsenmaksun maksaneille tiimi kustantaa osan ruokailun kustannuksista.  Varmista paikkasi maksamalla omavastuuosuus 30 Euroa tiimin tilille tiistaihin 27.10. mennessä: Nordea, Saarijärvi, tilinumero 105 230 - 103 993. Viesti-kenttään: Pikkujoulut / Etu- ja sukunimesi. Ei-jäseniltä hinta on 40 Euroa.

Pikkujoulujen kutsu pdf-muodossa (236 kt)

la 14.11. Pikkujoulut, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n Pikkujoulut järjestettiin lauantaina 14. marraskuuta Kylpylähotelli Summassaaren tiloissa Saarijärvellä. Illan ohjelmassa oli jouluruokailu, kilpailukauden 2009 muisteluita ja sekä hauskaa yhdessäoloa.

Perinteiseen tapaan vuoden 2009 suorituksista parhaimmat palkittiin ja stipendin saivat Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen, Matias Kauppinen, Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Hannu Roiha, Esa Ruotsalainen, Olli Rämänen ja Sami Tuominen. Lisäksi palkintopokaalin saivat seuraavat henkilöt:

Tulokas: Mika Ruotsalainen
Karting-kuljettaja: Jesse Kauppinen
Jokkiskuljettaja: Markus Lehtonen
Rallikuljettaja: Esa Ruotsalainen
Talkoolainen: Matias Kauppinen
Taustavaikuttaja: Ari Salokivi

Osa palkituista yhteiskuvassa...

Takaisin Arkisto -sivulle

Autourheilun kilpailukalenteri & Köpö Racing Teamin kuljettajien osallistumiset kaudella 2009
  päivä kilpailu sarja paikkakunta osallistuvat kuljettajat
Tammikuu
  10 OP Suonenjoki ralli Historic Suonenjoki Olli Rämänen, Seppo Salonen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Rally Trophy 13. / V1300 4.
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600, keskeytys (EK 2 moottori) 
  17 Oulujärven ralli kansallinen Kajaani Harry Lidström
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic-luokan 20. / H2 4.
  23-24 Arctic Lapland Rally Yleisen SM-ralli Rovaniemi Juha Asplund, Hannu Roiha
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, keskeytys (EK 6 laturi) 
Hannu Roiha / Sami Tuominen, Ford Cortina GT, Historic-luokan 8. / H8 1.
  26 Hankiralli kansallinen Helsinki  
  31 Eukonkanto-Ralli kansallinen Sonkajärvi Olli Rämänen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Trophy-luokan 6. / V6 1.
Helmikuu
  1 Toivakka rallisprint rallisprint Toivakka Olli Rämänen
Olli Rämänen, Suzuki Ignis Sport, yleisen luokan 30. / luokka 1 3.
  7 Kemi Ralli kansallinen Kemi Juha Asplund, Harry Lidström
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, keskeytys (EK 4 ulosajo) 
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic-luokan 15. / H2 3.
  7 Kiinteistömaailma-ralli Mäntsälä F-Cup Mäntsälä  
  8 Nuutajärven Lasi-rallisprint rallisprint Urjala  
  14 K1-Ralli Historic Raisio  
  14 Savon Rengas Ralli kansallinen Kiuruvesi Olli Rämänen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Vakio 1600- ja Trophy yleiskilpailun 6. / luokka 6 2.
  15 Neste Lintulahti Rallisprint rallisprint Konginkangas Juha Asplund, Matias Kauppinen, Seppo Salonen, Sami Tuominen
Juha Asplund, Volvo 142 S, Historic-luokan 2.
Matias Kauppinen, Opel Astra F GSi 16V, junioreiden 5. / luokka 9 3.
Seppo Salonen, Ford Capri 1600, Historic-luokan 3.
Sami Tuominen, Opel Rallye Kadett, osallistumisen peruutus
  15 JM-jäärata JM Ähtäri  
  21 Mikkelin SM-ralli Yleisen SM-ralli Mikkeli Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 3 öljypumpun ylipaineventtiili) 
  22 Onnela rallisprint rallisprint Kajaani  
Harry Lidström, Ford Cortina GT, Senioreiden 3. / luokka 12 3.
Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic-luokan 6. / luokka 13 2.
  28 Volkswagen-Ralli F-Cup Vammala  
  28 Ranta-Kivi St1 Talvimestaruus JM JM Saarijärvi Markus Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Volvo 360 , EVK-luokan 2. / yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Sami Raatikainen, Ford Sierra , EVK-luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Marjo Rouvinen, Ford Sierra , naisten luokassa karsiutuminen keräilyerässä
Maaliskuu 
  7 Abloy SM-Itäralli Yleisen SM-ralli Joensuu Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, Suomi Cup luokka 6 4.
  8 Keuruun Rallisprint rallisprint Keuruu Essi Rämänen, Olli Rämänen
Essi Rämänen, Suzuki Ignis Sport, keskeytys (ulosajo) 
Olli Rämänen, Suzuki Ignis Sport, osallistumisen peruutus
  14 Jyväskylän Talviralli F-Cup Jyväskylä Matias Kauppinen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, F-Cup yleinen 5. / F2-luokan 4.
  21 Iisalmi Ralli Historic Iisalmi Olli Rämänen, Seppo Salonen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, keskeytys (EK 3 vetoakseli) 
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600, peruutus (dieseliä tankissa)
  21 Rallispecial rallispecial Äänekoski Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, yleiskilpailun 9. / luokka 5 2.
Esa Ruotsalainen / Pekka Aho, Opel Astra F GSi 16V, yleiskilpailun 10. / luokka 5 3.
  28 Suopunkiralli kansallinen Kemijärvi Harry Lidström, Hannu Roiha
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic, luokka 2 5. 
Hannu Roiha / Jouni Kumpulainen, Ford Cortina GT, Historic, luokka 2 2. 
  28 VII Laakeripilkki pilkkitapahtuma Saarijärvi Köpö Racing Team
  29 Snow Rally Sprint rallisprint Vanttauskoski Pekka Aho, Harry Lidström
Pekka Aho, Ford Cortina GT, Juniorit, luokka 8 6.
Harry Lidström, Ford Cortina GT, Historic, luokka 17 3.
Huhtikuu
  25-26 Kevätpäräys Karting Pori Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha junioreiden aika-ajon 3. / finaalissa keskeytys
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 28. / finaalin 49.
Toukokuu
  1-2 Tallinna Ralli ralli Tallinna, Viro Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, 33. luokka E10 2.
  1-3 Asfalttikunkku JM Veteli Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen, Mika Ruotsalainen
Mikko Lehtonen, Toyota Corolla, evk-luokan 29. / yleisessä luokassa karsiutuminen sunnuntain alkuerässä
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokassa karsiutuminen toisessa välierässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa karsiutuminen välierässä
Mika Ruotsalainen, Toyota Corolla, nuorten luokassa karsiutuminen keräilyerässä
  14-17 LMM Karting Karting Laukaa Jukka Kauppinen
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 28. / finaalin 12. & 23.
  16 TMS Uusikaupunki F-Cup Uusikaupunki  
  16 Jäähdys-JM JM Virrat Olli Rämänen
Olli Rämänen, Saab 900, yleisessä ja evk-luokassa karsiutuminen keräilyerässä
  16-17 Lahti Racing Karting Lahti  
  23 Teijo-Talo Ralli ralli Salo Olli Rämänen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Trophy ja V1600-luokan 13. / lk 13 3.
  29-30 Lahti-Historic Rally Historic Lahti Seppo Salonen
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Ford Capri 1600, keskeytys (EK 9 tekninen vika)
Kesäkuu
  6 SM Waltikka-Ralli 2009 Yleisen SM-ralli Valkeakoski  
  6-7

JM SM Nuoret ja Naiset

JM Vilppula Marjo Rouvinen
Marjo Rouvinen, Fiat 133, karsiutuminen sunnuntain keräilyerässä
  7 Jyväskylän Asvalttisprint rallisprint Jyväskylä Hannu Roiha
Hannu Roiha, Ford Cortina GT, Historic-luokan 6. / luokka 13 3.
  12-14 Saikart Cup Karting Imatra Jukka Kauppinen
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 24. / 1. finaalin 26. / 2. finaalin 9.
  13 Taksi Hintikka JM JM Karstula Joni Kauppinen, Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Esa Ruotsalainen, Essi Rämänen, Olli Rämänen, Sami Tuominen
Joni Kauppinen, Ford Escort, evk-luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Markus Lehtonen, Volvo Amazon, evk-luokan 1. /
Mikko Lehtonen, Ford Escort, evk-luokan 8. /
Esa Ruotsalainen, Ford Escort, yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Jarmo Ruotsalainen, Ford Escort, evk-luokassa karsiutuminen keräilyerässä
Mika Ruotsalainen, Ford Escort, nuorten luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Essi Rämänen, Saab 900, osallistumisen peruutus
Olli Rämänen, Saab 900, osallistumisen peruutus
Sami Tuominen, Volvo Amazon, yleisessä luokassa karsiutuminen keräilyerässä
  13 50-vuotis Juhla JM JM (EVK) Mäntyharju

Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen

Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokassa karsiutuminen välierässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa karsiutuminen välierässä
  14 Vesannon OP JM JM Veteli  
  19 Iso-Syöte Mäkiajot rallisprint Pudasjärvi  
  27 Simetek-ralli ralli Kuopio Hannu Roiha, Olli Rämänen
Hannu Roiha / Pauliina Roiha, Ford Cortina GT, Historic-luokan 10. / luokka 2 2.
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, V1600-luokan 1. / luokka 6 1.
  27-28 JM-Paltanen JM (EVK) Pieksämäki Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-sarjassa karsiutuminen semifinaalissa / yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, evk-sarjan naisten luokassa A-finaalin 3. / naisten luokan 9.
  27-28 Waskart Karting Vaasa Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Junioreiden aika-ajon 3. / finaalin 2.
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 2. / finaalin 3.
Heinäkuu
  4-5 JM SM Yleinen JM Pello  
  4 VII Laakeripyöräily pyöräilytapahtuma Saarijärvi Köpö Racing Team
  11 O.K. Auto- ralli Yleisen SM-ralli Kouvola  
  11-12 Töysä Karting Karting Töysä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Junioreiden aika-ajon 2. / finaalin 1. 
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 6. / finaalin 11.
  12

EVK-sarjan osakilpailu

JM Kitee Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-sarjassaA-finaalin 7.
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa A-finaalin 3.
  17-19 Karting Cup Karting Ylivieska Jukka Kauppinen
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 38. / finaalin 16.
  18

Karnevaali JM

JM Suonenjoki Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
  25-26 Kardaanikunkku JM Lempäälä Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen, Esa Ruotsalainen, Mika Ruotsalainen
Markus Lehtonen, Volvo 360, yleisen luokan 24.
Mikko Lehtonen, Ford Escort, yleisessä luokassa karsiutuminen aika-ajossa vilppilähdön seurauksena
Sami Raatikainen, Ford Sierra, yleisessä luokassa karsiutuminen alkuerässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa karsiutuminen aika-ajossa
Esa Ruotsalainen, Ford Escort, yleisessä luokassa karsiutuminen aika-ajossa
Mika Ruotsalainen, Ford Escort, nuorten luokassa karsiutuminen aika-ajossa
  26 Heinänkorjuukisa Karting Jämsä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 8. / finaalin 9.
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 1. / finaalin 1.
  31 Neste Oil Rally Finland MM-sarja Jyväskylä  
Elokuu 
  1 Vetomies ralli Jyväskylä  
  2 Pihtiputaan OP JM JM Pihtipudas Esa Ruotsalainen, Mika Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen, Ford Escort, osallistumisen peruutus
Mika Ruotsalainen, Ford Escort, osallistumisen peruutus
  7-9 Karting Cup Karting Oulu Jukka Kauppinen
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha Cupin aika-ajon 35. / finaalin 20. / loppusijoitus: Yamaha Cup 21.
  8 Kajaanin rallisprint rallisprint Kajaani  
  15 Autoluojus-Ralli F-Cup Pori  
  15 Teboil-sprint rallisprint Tuusniemi  
  16 Nordic Solutions Sprint rallisprint Kuopio  
  29 Keravan SM-ralli Yleisen SM-ralli Kerava  
  30 Aluemestaruuskisa Karting Jämsä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha luokan finaalin 4.
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha luokan finaalin 5.
Syyskuu 
  5 Suonenjoki JM JM Suonenjoki
  5-6 Honkakart Karting Honkajoki Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
  12 Neste Jari-Pekka Ralli F-Cup Heinola Matias Kauppinen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, F-Cup yleinen 9. / F2-luokan 8.
  19 Mänttä 200-ajo Historic Mänttä Olli Rämänen
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, keskeytys (EK 4 ulosajo) 
  19 Leppävirta SM-sprint rallisprint SM Leppävirta  
  19 Lentola Karting Karting Kangasala Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 15. / finaalin 14. 
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 9. / finaalin 8.
  20 Vallitien Vauhtiajot JM Karstula Mikko Lehtonen, Jarmo Ruotsalainen, Mika Ruotsalainen
Mikko Lehtonen, Ford Escort, yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä / evk-luokan 1.
Jarmo Ruotsalainen, Ford Escort, evk-luokassa karsiutuminen välierässä
Mika Ruotsalainen, Ford Escort, nuorten luokassa karsiutuminen välierässä
  26-27 SM Finnsco-ralli Yleisen SM-ralli Hyvinkää Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen / Pasi Lahtinen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 bensatankki)
  26-27 EVK-Liiga JM Joensuu Köpö Racing Team
Markus Lehtonen, Volvo 360, semifinaalin eräsijoitukset 1, 6 / Crystone Team 8.
Mikko Lehtonen, Fiat 131 Mirafiori, semifinaalin eräsijoitukset 0, 3, 1 / Crystone Team 8.
  26-27 Syyspäräys Karting Pori Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 63. / finaalissa keskeytys. 
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha yleisen aika-ajon 29. / karsiutuminen finaalinista
  27 Laihian SM rallisprint rallisprint SM Laihia  
Lokakuu 
  4 Ähtärin Ähellys JM Ähtäri  
  9-10 Saaremaa Ralli ralli Viro Esa Ruotsalainen
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 8 pyöränpultit)
  10 Lammi-ralli Historic Lammi  
  10-11 Särkikangas JM JM Vilppula  
  17 Salpausselkä-ralli ralli Lahti Matias Kauppinen
Matias Kauppinen / Janne Hakulinen, Opel Astra F GSi 16V, yleiskilpailun 10. / F6-luokan 5.
  31 Syyskokous   Saarijärvi Köpö Racing Team
Marraskuu
  14 Pikkujoulut kauden päättäjäiset Saarijärvi Köpö Racing Team
Joulukuu
  26 Iisalmi Sprint rallisprint Iisalmi  
 

Köpö Racing Team Ry:n hallituksen jäsenet                                        

Seuran hallitukseen kuuluivat vuonna 2009 Jorma Kauppinen, Timo Kauppinen, Juho Kärkkäinen, Markus Lehtonen, Pasi Piesanen ja Jami Ristiaho. Varajäseniä olivat Mikko Lehtonen ja Jukka Ruotsalainen. Puheenjohtajana toimi Jorma Kauppinen, varapuheenjohtajana Juho Kärkkäinen, sihteerinä Pasi Piesanen ja rahastonhoitajana Jami Ristiaho. Seuran tilintarkastajana oli Raimo Tuominen ja varatilintarkastajana Markus Leppämäki.

Yhteistyökumppanit kaudella 2009

AKV-Asennus Oy, Nurmo
- Safematic- keskusvoitelujärjestelmien huolto-, korjaus ja asennustyöt
- raskaan ajoneuvokaluston varusteet

Autohuolto P. Ukkola Ky, Haukipudas
- henkilö- ja pakettiautojen huolto, varaosat, rengasmyynti

A-Vakuutus, Oulu / www.a-vakuutus.fi
- vakuutuspalvelut

Ehyglas Oy, Saarijärvi / www.ehyglas.fi
- parveke- ja terassilasituksien asennukset

Grilli-Kahvila Ritilä, Saarijärvi
- grilli- ja kahvilapalvelut

HR-Aviation Ky, Oulu
- lähetti- ja kuriiripalvelut

ITK Group, Saarijärvi
- energia-alan, teollisuuden sekä julkisen sektorin palveluiden tarjoaja

Jaru Oy, Saarijärvi
- nosto- ja kuljetuspalvelut

Juhan Autohuolto Ky, Saarijärvi / www.juhanautohuolto.net
- Volvo, Peugeot, Renault ja Mazda henkilöautojen huolto, kaikkien merkkien määräaikaishuolto, renkaat ja alumiinivanteet

Jyväs-Jää Oy, Jyväskylä / www.jyvas-jaa.fi
- jää- ja viileälaitteiden huolto

Jyväskylä Indoor Karting Center Oy, Jyväskylä / www.jklkarting.fi
- kartingia sisä- ja ulkoradoilla

Jyvässeudun Talonmiehet, Jyväskylä
- talonmiespalvelut

Karstulan Öljy- ja Autotarvike Oy, Karstula / www.karstulanseutu.com/oljyjaautotarvike
- autotarvikkeet

Kaivinkonepalvelu Lehto Oy, Rovaniemi / www.kaivinkonepalvelu-lehto.com
- maanrakennustyöt ja nosturipalvelut

Kasvishovi Oy, Oulu / www.kasvishovi.fi
- vihannesten, juuresten ja hedelmien välitys ja jalostus

Katterla Oy, Oulu / www.katterla.fi
- vesikattotyöt, siltaeristykset, rakennuspeltityöt

Konecranes Oyj / www.konecranes.fi
- nostolaiteratkaisut ja kunnossapitopalvelut

Konehuolto Hannu Hoppula Oy, Saarijärvi / www.konehuoltohoppula.com
- Valtra- traktoreiden ja Valmet- metsäkoneiden huolto ja varaosien myynti. Arctic Cat- moottorikelkkojen ja mönkijöiden myynti

Kosken Megawatti Oy, Äänekoski / www.megawatti.net
- materiaalimurskaus

K. Ranta-Valkama Oy, Rovaniemi
- nosto-, kuljetus- ja kaivuupalvelut

Kuljetus Asunta Oy, Saarijärvi / www.kuljetusasunta.com
- kuljetuspalvelut

Kuljetusliike Heikki Laine Oy, Kerava
- kuljetuspalvelut

Kuusisen Auto Oy, Saarijärvi / www.kuusisenauto.fi
- uusien Skoda- henkilöautojen myynti, huolto ja varaosat sekä vaihtoautot

K-S Lukkomestarit Oy, Jyväskylä / www.kslukkomestarit.fi
- lukot ja lukitusjärjestelmät

Kähkönen R. Ky, Oulu
- huoltoasemapalvelut, autotarvikkeet

Lakeuden Automaalaamo Oy, Kempele / www.lakeudenautomaalaamo.fi
- automaalaus ja kolarikorjaus

Lasi-Kalle Ky, Jyväskylä / www.lasi-kalle.fi
- lasien ja peilien asennukset

Leipomo-Konditoria Pulla-Pirtti Oy, Oulu / www.pullapirtti.com
- leipomo- ja konditoriatuotteet

Lähettipalvelu Laakkonen Oy, Oulu / www.lahettipalvelulaakkonen.net
- lähetti- ja kuriiripalvelut

Maansiirto Ku-Ru Ky, Saarijärvi
- maansiirtotyöt ja lavettikuljetus

Meranna Ay / Sami Kaikkonen, Karstula
- metallinkierrätys ja romunkeräys

Oulun Diesel-Turunen Oy, Oulu / dieselturunen.com
- dieselmoottoreiden huolto ja varaosat

Oulun Katsastus Oy, Oulu / www.oulunautokatsastus.fi
- henkilöautojen ja raskaankaluston katsastuspalvelut

Oulun Uusihammas Oy, Oulu / www.tendent.com
- hammaslaboratorion palvelut

Puukeidas, Oulu / www.puukeidas.fi
- rakennuspuutavara

Pölli-Masa Oy, Saarijärvi
- soratoimitukset ja hiekanseulonnat

Radio-TV Kella Oy / Tekniset, Suolahti / www.kella.fi
- kodintekniikka

Rakennusliike Jyväs-Seiska Oy, Jyväskylä / www.jyvas-seiska.com
- rakennusalan palvelut

Roppilax, Saarijärvi / www.roppilax.fi
- loimulohi ja elämykselliset illanvietot savusaunan tunnelmassa

Rovaniemen Energia Oy, Rovaniemi / www.rovaniemenenergia.fi
- sähkön ja lämmön toimitus

Rovaniemen Kauneusateljee Oy, Rovaniemi / www-sivut
- parturi-, kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelut

Räihän Leipomo / Rieskapaikka Oy, Tervola / www.rieskapaikka.com
- leipomo-, kahvila-, ravintola- ja majoituspalvelut

Saarijärven Autopalvelu Oy, Saarijärvi / www.fixus.fi / www.rantakivi.fi
- huoltoasemapalvelut, autotarvikkeet

Sisä-Suomen Kattokeskus Oy, Saarijärvi / www.vesikatot.fi
- vesikatto -ja ulkoverhous remontit

Sisä-Suomen Lähivakuutusyhdistys, Saarijärvi / www.lahivakuutus.fi
- vakuutuspalvelut

Oy SKF Ab, Oulu / www.skf.com
- laakerit ja tiivisteet


SOL Palvelut Oy, Oulu / www.solpalvelut.fi
- siivous- ja toimitilapalvelut

Syöte-Huvilat Oy, Saarijärvi / www.syotehuvilat.fi
- loma-asunnot

Taksi Arto Heinänen, Saarijärvi
- taksikuljetukset

Tilipalvelu Paulamäki, Oulu / www.tilipalvelupaulamaki.fi
- taloushallinnon palvelut

Tmi Matti Hoppula, Saarijärvi
- mainosteippaukset ja kynäruiskumaalaukset

Voiman Oy, Karstula 
-
sähkölinjojen asennukset ja huollot

Äänekosken Sammutinhuolto Oy / www.aanekoskensammutinhuolto.fi
- sammuttimien myynti ja huolto

www.koporacing.com

© Copyright Köpö Racing Team Ry