Köpö Racing TeamKöpö Racing Team

Takaisin Arkisto -sivulle

Rallin arvosarjojen 2008 tilastosivu

Vuoden 2008 kausikooste

Kuljettajat

Juha Asplund / Ylä-Kemin UA (Volvo 142 S)
- Ajaa kaudella 2008 ralleja Historic- luokassa.

Pasi Harju / Jämsän Seudun UA (Lada Samara)
- Ajaa kaudella 2008 Lada-Samara ratasarjan osakilpailuja.

Jesse Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2008 kartingia.

Joni Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2008 jokamiesluokkaa.

Jukka Kauppinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2008 kartingia.

Matias Kauppinen / Saarijärven UA (Opel Astra F GSi 16V)
- Ajaa kaudella 2008 nuorten SM-sarjan ja mahdollisesti muita ralleja.

Mikko Lehtonen / Karstulan UA 
- Ajaa kaudella 2008 jokamiesluokkaa.

Markus Lehtonen / Karstulan UA 
- Ajaa kaudella 2008 jokamiesluokkaa.

Markus Leppämäki / Saarijärven UA
- Ajaa kaudella 2008 F-Cupin osakilpailuja ja mahdollisesti muita ralleja.

Harry Lidström / Oulun UA (Ford Cortina GT)
- Ajaa kaudella 2008 ralleja Historic- luokassa.

Sami Raatikainen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2008 jokamiesluokkaa.

Hannu Roiha / Oulun UA (Ford Cortina GT)
- Ajaa kaudella 2008 ralleja Historic- luokassa.

Marjo Rouvinen / Saarijärven UA 
- Ajaa kaudella 2008 jokamiesluokkaa.

Esa Ruotsalainen / Saarijärven UA  (Opel Astra F GSi 16V)
- Ajaa kaudella 2008 nuorten SM-sarjan ja mahdollisesti muita ralleja.

Jukka Ruotsalainen / Laukaan MM (Opel Astra F GSi 16V)
- Ajaa kaudella 2008 rallisprinttejä ja toimii kartanlukijana.

Seppo Salonen / Jyväskylän UA (Suzuki Ignis Sport)
- Ajaa kaudella 2008 valikoituja ralleja.

Sami Tuominen / Saarijärven UA (Suzuki Ignis Sport)
- Ajaa kaudella 2008 ralleja ja toimii kartanlukijana.

Köpö Racing Teamin seinäkalenteri 2008 on ilmestynyt!
Yhteistyökumppaneidemme suosiollisella myötävaikutuksella tiimi on jälleen julkaissut seinäkalenterin, joita tullaan jakamaan alkukauden 2008 aikana eri kilpailutapahtumien yhteydessä. Lisäksi niitä on jaossa yhteistyökumppaneidemme omissa toimipisteissä, joten tarkista kalenterista mihin kannattaa suunnata. Suosikaa hankinnoissanne kyseisiä yrityksiä, sillä heidän merkittävän tuen avulla mahdollistuu myös Köpö Racing Teamin toiminta...! 
Saarijärven kalenteri pdf- muodossa (1085 kt)
 
Oulun kalenteri pdf- muodossa (1945 kt)

Kuljettajien suunnitelmat kaudelle 2008
Tiimin kuljettajista Matias Kauppinen kartanlukijanaan Juho Kärkkäinen osallistuu rallin nuorten SM-sarjaan, joka koostuu viidestä eri osakilpailusta. Autona on jo muutamassa viime kauden rallissa käytössä ollut A-ryhmän VW Polo. Kauden avaus on 5. tammikuuta Riihimäellä.

Esa Ruotsalainen urakoi viime kaudella sekä nuorten SM-sarjan että F-Cupin. Tällä kaudella F-ryhmän Opel Astralla osallistutaan ainoastaan nuorten sarjaan ja kartturina toimii Jukka Ruotsalainen. Kauden avaus on 5. tammikuuta Riihimäellä.

Markus Leppämäki kartanlukijanaan Juha Grav jatkaa ajamista F-ryhmän Opel Astralla ja osallistuu F-cupin osakilpailuihin. Viime kauden opettelun jälkeen nyt on tarkoituksena myös saada menestystä B-junioreiden sarjassa. Cupin ensimmäinen ralli ajetaan 19. tammikuuta Valkealassa. 

Sami Tuominen osallistui viime kaudella BMW Xtreme Rally -sarjaan, mutta kalusto on nyt myyty, joten ajohommat saattavat olla tällä kaudella aika vähissä. Tarkoitus on kuitenkin osallistua ralleihin ainakin kartanlukijan tehtävissä.

Oulun "yläjaoston" kuljettajat Juha Asplund, Harry Lidström ja Hannu Roiha jatkavat kilpailemista Historic-luokassa Volvo 142:lla ja Ford Cortinoilla. Hannun tarkoituksena on osallistua ainakin talvikauden Historic Rally Trophyn osakilpailuihin. Koko kolmikko aloittaa kautensa 12. tammikuuta Kajaanissa.

Jokamiesluokan puolella tiimin kuljettajista ainakin Markus Lehtonen ja  Mikko Lehtonen kilpailevat tällä kaudella huomattavasti aktiivisemmin, koska valtionpalvelus ei enää häiritse niin paljon harrastusta. Jääratakeleistä ei ole mitään varmuutta, mutta talvikauden ohjelmassa on ainakin 24. helmikuuta ajettava Saarijärven JM-kilpailu.

Kartingissa Jukka Kauppinen osallistuu viime kauden tapaan eri puolella Suomea ajettaviin Yamaha Junior Cupin osakilpailuihin.

la 5.1. Riihimäki Ralli
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Kotimainen rallikausi käynnistyi keliolosuhteista huolimatta nuorten SM-sarjan ensimmäisessä osakilpailussa Riihimäellä. Pakkaskelien ansiosta tiet olivat ajokunnossa, mutta talvirallista ei voitu puhua, kun lunta ei ollut yhtään. Olosuhteet olivat siis todella haasteelliset, mutta tietysti kaikille samat. Päivän ohjelmassa oli kaikkiaan seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 85,38 km.

Esa starttasi kilpailuun numerolla kolme ja pienemmässä luokassa kilpaileva Matias pääsi matkaan numerolla 43. Esan vauhti riitti ensimmäisellä erikoiskokeella sijalle 15, mutta toisella EK:lla matka katkesi pari kilometriä ennen maalia vetoakselin katkeamiseen. Sama vika kuin joskus ennenkin, joten kausi alkoi epäonnisesti. Matiaksen ensimmäinen erikoiskoe sujui vauhtiin totutellessa ja hivenen tunnustellen. Vauhti oli luokan kolmanneksi kiireisintä. Jo toisesta EK:sta lähtien tilanne vakiintui ja sijoitus oli selkeästi toinen. Kärkimies Mika Savolainen meni liian kovaa kyytiä ja takana tulevat jäivät puolestaan Matiaksen kyydistä. Asetelmat säilyivät ennallaan aina maaliin saakka ja tuloksena oli luokan toiseksi suurimmat SM-pisteet. Samalla avattiin myös pistetili rallin nuorten SM-sarjassa, joten näistä asetelmista on hyvä jatkaa seuraavissa kilpailuissa. Huomioitavaa on se, että vaikka Matias oli ilmoittautunut A-ryhmään, niin VW Polo on täysin N-ryhmän sääntöjen mukainen, joten taakse jäi monta viritetymmällä laitteella ajanutta kuljettajaa.

la 12.1. Oulunjärven Ralli, Kajaani
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT
Hannu Roiha / Veijo Mikkonen, Ford Cortina GT 1500

Köpö Racing Teamin "Oulun yläjaoston" Historic-luokan kuljettajat avasivat rallikauden Kajaanin ympäristössä ajetussa Oulunjärven Rallissa. Kolmesta erikoiskokeesta koostuneessa kilpailussa Hannun matka katkesi viimeisellä pätkällä, kun kaasuttimet jäätyivät ja auto ei enää suostunut etenemään. Juha selvitti reitin luokka neljän seitsemänneksi nopeimmin ja Harryn sijoitus oli luokassa kaksi toinen.  

la 19.1. ValUA Talviralli, Valkeala
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V
Kuudesta osakilpailusta koostuva rallin F-Cup käynnistyi tänä vuonna jo tammikuussa. Valkealassa ajettu kilpailu oli nimeltään Talviralli, mutta talvesta ei ollut tietoakaan. Keliolosuhteista johtuen rallin reittiä oli jouduttu lyhentämään ja se koostui vain neljästä erikoiskokeesta yhteispituudeltaan kuitenkin riittävät 58,27 kilometriä. Edelliskauden tapaan edelleen B-junioreissa sarjaan osallistuvan Markuksen aika ensimmäisellä reilun neljän kilometrin mittaisella EK:lla riitti sijalle 13. Toisella pätkällä matka katkesi voimansiirron hajoamiseen. Ei hyvin käynnistynyt tämäkään rallivuosi, mutta pitkä kausi on vielä edessä...  

la 19.1. Platina-Ralli, Sonkajärvi
Hannu Roiha / Sami Tuominen, Ford Cortina GT 1500
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Suzuki Ignis Sport

Historic Rally Trophy-sarja käynnistyi Sonkajärvellä ja Hannu lähti hakemaan kilpailusta hyvää tulosta. Sami toimi kirittäjänä kartturin paikalla. Ensimmäisen erikoiskokeen jälkeen Cortina löytyi oman luokan seitsemänneltä sijalta ja kolmannen pätkän jälkeen sijoitus oli noussut kuudenneksi kahdentoista samassa luokassa vielä mukana olleen kilpailijan joukossa. Viidennen ja viimeisen kiirustaipaleen puserrus nosti sijoituksen viidenneksi, joten tulokseen voitiin olla tyytyväisiä. 

Samassa kilpailussa ajettiin myös uudemmalla kalustolla ja Trophy-luokassa Seppo suoritti debyyttinsä Suzuki Igniksellä. V1600-luokan auto oli hankittu kuluneella viikolla Kari Hytöseltä, joten ajokokemusta siitä ei oltu ehditty hankkia ennen kilpailua. Ensimmäinen ralli meni tuntumaa hakiessa ja tuloksena oli luokan viides sija.

pe- la 25.-26.1. Arctic Lapland Rally, Rovaniemi
Juha Asplund / Sami Moilanen,Volvo 142 S

Välivuoden jälkeen Juha oli jälleen valloittamassa perinteistä Tunturirallia Historic-luokassa. Vaativan kilpailun kokonaispituus oli 714 km sisältäen 12 erikoiskoetta
yhteispituudeltaan  221 km. Talvisissa olosuhteissa ajetussa rallissa reitti selvitettiin ja tuloksena oli Historic-luokan kymmenenneksi nopein kokonaisaika. Omassa luokassa sijoitus oli neljäs.

su 3.2. Yleinen kokous, Saarijärvi, klo 18.00
Köpö Racing Team Ry:n yleinen kokous järjestetään sunnuntaina 3. helmikuuta klo 18.00 alkaen Raimo Tuomisella. Kokouksessa käsitellään sääntömääräiset asiat. 

la 2.2. Sokos Hotel Kaarle Ralli, Kokkola
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Nuorten SM-sarja jatkui Kokkolan seudulla ajetussa toisessa osakilpailussa. Rallin kokonaispituus oli 200 km sisältäen kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 80 km. VW Pololla kilpaileva Matias Kauppinen oli ensimmäisen osakilpailun jälkeen SM-sarjan jaetulla kuudennella sijalla ja Kokkolassa oli tarkoitus kasvattaa pistepottia. Esa Ruotsalaisen matka katkesi Riihimäellä Opel Astran vetoakselin hajoamiseen ja nyt oli toiveissa päästä ajamaan ongelmitta koko kilpailu. 

Ensimmäisellä erikoiskokeella Matias ja kartanlukijana toiminut Juho Kärkkäinen olivat luokan kolmanneksi nopeimmat reilut seitsemän sekuntia kärjestä. Toisella pätkällä vauhti oli toiseksi kiireisintä ja kolmannella sijoitus oli jälleen kolmas ja sama oli myös luokkasijoitus. Eroa johtopaikkaan oli tässä vaiheessa 12,3 sekuntia. Kahdella seuraavalla EK:lla tuloksena oli sitten pohja-ajat ja yhtäkkiä ero kärkipaikkaan oli ainoastaan 2,1 sekuntia ja sijoitus oli noussut toiseksi. Kuudennella ja viimeisellä kiirustaipaleella luokan kärkimies meni nopealla tiellä sen verran kovaa kyytiä, että voittovauhtiin ei ollut mahdollisuuksia. Tuloksena oli ensimmäisen osakilpailun tapaan luokan toinen sija. Positiivista oli se, että Riihimäellä eroa kärkipaikkaan oli yli kaksi minuuttia. Nyt maaliin tultiin ainoastaan 15 sekunnin erotuksella, joten vauhti on selkeästi kasvanut, mutta tietysti olosuhteet ja reittikin olivat erilaiset. 

Esa ja kartanlukijajana toiminut Jukka Ruotsalainen aloittivat kilpailun ison luokan kymmenenneksi nopeimmalla ajalla. Toisella pätkällä vauhti riitti jo viidennelle sijalle ja kolmannella erikoiskokeella kolmanneksi. Tällä 16,64 km:n EK:lla eroa kärkeen tuli ainoastaan 1,4 sekuntia ja sijoitus koko kilpailussa oli noussut neljänneksi. Seuraavilla kahdella erikoiskokeilla vauhti oli neljänneksi kiireisintä ja ennen viimeistä pätkää oltiin noustu tukevasti toiselle sijalle. Viimeinen 10 kilometrin rykäisy ei enää muuttanut tilannetta ja tuloksena oli nuorten SM-sarjan suurimman luokan toinen sija. Tavoitteena ollut ongelmaton kisa siis toteutui ja tulos oli erinomainen.

Rallin nuorten SM-sarjan kahden osakilpailun jälkeen Köpö Racing Teamin kuljettajat ovat erinomaisissa asemissa. Esa on pisteissä viidentenä ja Matias jaetulla seitsemännellä sijalla. Molemmilla on kahdeksan sarjapistettä  ja kärkipaikkaan on matkaa vain viisi pistettä. Talvikauden viimeinen ja kauden kolmas osakilpailu ajetaan Kangasniemellä 23. helmikuuta.   

su 3.2. Toivakka Rallisprint
Matias Kauppinen, VW Polo 1.4 16V
Esa Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Seppo Salonen, Suzuki Ignis Sport
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport
Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V
Markus Leppämäki, Opel Astra F GSi 16V
Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Kokkolan menestyksekkään rallin jälkeen heti seuraavana päivänä Matias Kauppinen ja Esa Ruotsalainen olivat viivalla Toivakassa ajetussa rallisprintissä. Köpö Racing Teamin edustus ei jäänyt kuitenkaan kahteen osallistujaan, sillä kilpailussa oli mukana peräti kuusi tiimin kuljettajaa. Alunperin kisaan oli ilmoittautunut seitsemän tiimiläistä, mutta Markus Leppämäki joutui perumaan osallistumisen, sillä auto ei ehtinyt valmistua vielä kilpailukuntoon.

Matias jatkoi vauhdikasta menoa ja tuloksena oli luokka kahden voitto. Yleiskilpailussakin sijoitus oli 14. ja taakse jäi todella monta tehokkaammalla kalustolla kilpaillutta kuljettajaa. Esa ajoi luokassa neljä sijoittuen viidenneksi. Harmittavasti ajot oli ajettu jo ensimmäisen kierroksen jälkeen, joten kilpailu jäi pahasti vajaaksi, kun toiselle kierrokselle ei pystynyt enää osallistumaan.

Matiaksen ja Esan lisäksi yleisessä luokassa ajoivat Seppo Salonen ja Sami Tuominen, jotka osallistuivat sprinttiin uusilla autoillaan. Molemmilla oli allaan Kari Hytöseltä hankitut miltei identtiset vakio 1600-luokan Suzuki Ignikset. Seppo ehti hakea autoon tuntumaa jo Sonkajärven rallissa, mutta Samilla oli edessä ensimmäinen kilpailu uuden ohjuksen ohjauspyörän takana. Tavoitteena oli antaa hyviä näyttöjä ajotaidoista, jotta Suzukin päälliköt antaisivat mahdollisuuden kisailla nousevan auringon maan laitteella myös Suomen MM-rallissa elokuussa. Sami sijoittui pienimmässä luokassa toiseksi ja Seppo kolmanneksi.

Normaalisti kartturin paikalla istuva Juho Kärkkäinen osallistui junnujen kilpailuun Matiaksen Pololla ja vauhti riitti luokka seitsemän kolmannelle sijalle.  Tiimin toinen vakituinen kakkoskuljettaja Jukka Ruotsalainen suoritti tänäkin vuonna vaihdoksen kuljettajan paikalle ja osallistui Esan autolla junioreiden luokkaan. Harmittavasti jo ensimmäisen kierroksen alussa, vain puoli kilometriä lähdöstä auto suistui ulos heittäen voltit tiellä. Kilpailu oli ohitse ja toinen kierros jäi Ruotsalaisen veljeksiltä väliin. Remonttia on nyt edessä ja ainakin Astran katto ja lokasuojaa menee vaihtoon. Pyöränkulmatkin menivät varmasti sekaisin ja juuri kun auto oli alkanut jälleen tuntua hyvältä ajettavalta. Moottoriurheilu on tällaista, mutta onneksi edellispäivän Kokkolan reissulta saatiin kuitenkin hyvä lopputulos.  

la 9.2. Laihia Ralli
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V
Kuudesta osakilpailusta koostuva rallin F-Cup käynnistyi tammikuun puolessa välin  Valkealassa. Talvesta ei ollut silloin tietoakaan, mutta nyt oli toiveissa, että Laihialla ajettavassa sarjan toisessa osakilpailussa keliolosuhteet olisivat paremmat. Lunta olikin huomattavasti enemmän, mutta lämpöasteet tekivät tienpinnasta pehmeän, mutta olosuhteethan olivat samat kaikille. Rallin kokonaispituus oli noin 120 km sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 64 km.

B-junioreissa sarjaan osallistuvan Markus Leppämäen F-Cupin avauskisa Valkealassa päättyi voimansiirron hajoamiseen. Nyt oli toiveissa päästä ajamaan ongelmaton kisa. Ralli käynnistyi loistavasti ja ensimmäisellä 14 km:n mittaisella erikoiskokeella tuloksena oli B-junioreiden neljänneksi nopein aika. A-junioreissa aika olisi riittänyt kuudenneksi ja yleisen luokan puolella sijalle 20, joten kova on taso B-junnujenkin puolella verrattuna huomattavasti kokeneempiin kuljettajiin. Toisella EK:lla pahamaineinen Köpöjen tuuri sitten astui jälleen kuvaan. Vaihdelaatikossa oli yhtäkkiä jäljellä vain kaksi vaihdetta ja kymmenen kilometrin mittaisella pätkällä eroa kärkeen tuli yli puoli minuuttia. Sijoitus tippui kahdeksanneksi, mutta aikaerot eivät olleet vielä suuria suuntaan tai toiseen. Kolmatta erikoiskoetta päästiin sitten jonkin matkaa, mutta matka oli pakko heittää kesken, kun vaihteita ei enää löytynyt. Keskeytyssyyksi merkittiin vaihteisto again. Taas on tulevien viikkojen aikana remonttia edessä. Ei auttanut, vaikka Mahlun miehistä pääosin koostuva huoltomiehistö hoiti tehtävänsä ammattimiesten taidolla. Tuuriin se ei vaan tunnu vaikuttavan...

la 9.2. Kemi Ralli
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT
Hannu Roiha / Jouni Kumpulainen, Ford Cortina GT 1500

Köpö Racing Teamin "Oulun yläjaoston" Historic-luokan kuljettajat jatkoivat kilpailukautta Kemissä ajetussa rallissa. Kisan kokonaispituus oli 97 km sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 31 km.

Kilpailun kaksi ensimmäistä autoa olivat Köpö Racing Teamin ilmoittamia Ford Cortinoja, sillä Hannu Roiha säntäsi reitille numerolla yksi ja Harry Lidström numerolla kaksi. Arvonnassa Juha Asplundille osui numero yhdeksän ja kaikkiaan kisassa oli mukana 13 Historic-luokan autoa. Hannu ajoi numeronsa edellyttämällä tavalla, sillä tuloksena oli luokkavoitto ja kokonaiskisan kuudenneksi nopein aika. Harrylle sattui työtapaturma, sillä matka katkesi ulosajoon kolmannella erikoiskokeella. Juha kiidätti Volvonsa oman luokkansa toiselle sijalle ja kokonaiskisassa vauhti riitti neljänneksi. 

la 16.2. Peurunkaralli, Laukaa
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Suzuki Ignis Sport
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport

Kauden toisessa SM-rallissa nähtiin myös Köpö Racing Teamin kalustoa, sillä Seppo Salonen ja Sami Tuominen osallistuivat Peurunkaralliin Suzuki Ignis Sporteillaan. Vakio 1600-luokkaan oli ilmoittautunut seitsemän kilpailijaa, mutta loppujen lopuksi reitille starttasi viisi kilpailijaparia. Edessä oli kuitenkin mielenkiintoinen "kauppakassien kapina" Keski-Suomen ralliteillä. Kyseessä oli Samin ja kartanlukijana toimivan Arto Rämäsen ensimmäinen nuottikilpailu, joten tämä toi tapahtumaan oman lisäjännityksensä.

Kilpailun kokonaispituus oli 236 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan 105 km. Kaikki EK:t ajettiin vain kertaalleen. Kolme erikoiskokeista oli tuttuja viime vuodelta, mutta neljä pätkää oli uutta, joita ei vähään aikaan oltu ajettu. Kilpailupäivälle oli luvattu tämän talven säätilaan suhteutettuna kovaa yli kymmenen asteen pakkasta ja ralli saatiin ajaa kirkkaassa talvisäässä. Tiet pysyivät hyvässä kunnossa ja olosuhteet kuljettajille olivat ihanteelliset.

Ensimmäisellä Finnin erikoiskokeella Sami aloitti toiseksi nopeiten. Eroa Vakio 1600-luokan kärkeen tuli seitsemän sekuntia. Lankamaan ja Kangashäkin kiirustaipaleet toivat EK-sijoitukset kolme ja kaksi ja sijoitus oli tässä vaiheessa vakiintunut kolmanneksi. Eroa kärkipaikalla olleeseen Mini-kuljettaja Kim Forsmaniin oli 23,9 sekuntia ja toisena ollut Jouko Pulkkinen Pololla oli karannut 19 sekunnin päähän. Neljännellä Vatian EK:lla vauhti riitti jo luokan pohja-aikaan. Valkolan, Uurapohjan ja Äijälän erikoiskokeet eivät enää muuttaneet tilannetta ja tuloksena oli kolmas sija. Eroa voittajaan kertyi 51 sekuntia, mutta palkintopallipaikka saavutettiin, joten edessä olivat maaliintulojuhlallisuudet uran ensimmäisen nuottikisan kunniaksi.  

Rauhallisen aloituksen jälkeen Seppo kävi ensimmäisten pätkien aikana tiukkaa kamppailua neljännestä sijasta. Asetelmat olivat vakiintuneet viidenneksi, mutta viimeisellä erikoiskokeella sijoitus parani neljänneksi, joten tiimin Suzuki Ignikset olivat peräkkäisilllä sijoilla V6-luokan lopputuloksissa.

la 16.2. Eden OUA Rallisprint, Oulu
Juha Asplund,Volvo 142 S

Tällä kertaa Oulun rallisprintissä nähtiin mukana vain yksi Köpö Racing Teamin Historic-luokan ajopeli, kun Juha lähti ulkoiluttamaan Volvoaan Eden OUA Rallisprintiin. Tuloksena oli Historic-luokan neljänneksi nopein suoritus.

la 23.2. Kangasniemi Ralli
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin nuorten SM-sarja jatkui Kangasniemellä ajetussa kauden kolmannessa ja talvikauden viimeisessä osakilpailussa. Rallin kokonaispituus oli 220 km sisältäen kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 82 km.

Kahden osakilpailun jälkeen Köpö Racing Teamin kuljettajat olivat erinomaisissa asemissa nuorten SM-sarjassa. Edellisessä rallissa Kokkolassa Esa Ruotsalainen kuljetti Opel Astran suurimman luokan toiselle sijalle ja sarjasijoitus oli viides. VW Pololla kilpaileva Matias Kauppinen oli ottanut oman luokkansa kakkossijat molemmista osakilpailuista sarjasijoituksen ollessa seitsemäs. Molemmilla oli kahdeksan sarjapistettä ja kärkipaikkaan oli matkaa vain viisi pistettä.

Kangasniemelle Köpö Racing Team starttasi kolmen autokunnan voimin, kun Esan ja Matiaksen lisäksi myös Markus Leppämäki kartanlukijanaan Juha Grav lähtivät testaamaan vauhdin riittävyyttä nuorten SM-sarjassa. Tekniset ongelmat ovat olleet F-Cupin kisoissa suurena ongelmana ja tallilla oli viime aikoina vietetty aikaa ihan kiitettävästi. Myös Ruotsalaisten autokunnan edustajat olivat joutuneet ehostamaan kalustoa Toivakan kaadon jälkeen ja uutta peltiä oli laitettu korin ympärille. Teknisesti auto ei kärsinyt suuria vaurioita, joten ralliin startattiin tavoitteena säilyttää Kokkolan palkintopallivauhti.

Pienessä pakkaskelissä ja hyvissä olosuhteissa käydyssä kilpailussa kaikki tiimin kuljettajat suorittivat reitin kunnialla. Isoimmassa luokassa käytiin todella tiukkaa sekuntitaistelua ja jotain tästä kertoo se, että kilpailun johtopaikka vaihtui jokaisen erikoiskokeen jälkeen. Ensimmäinen EK jouduttiin perumaan, joten kisa pääsi kunnolla käyntiin vasta toisella pätkällä. Siellä Esa Ruotsalaisen ja kartanlukijana toimineen Jukka Ruotsalaisen vauhti oli hivenen kateissa ja sija 14 ei tyydyttänyt, mutta seuraavalla erikoiskokeella kyyti oli kolmanneksi nopeinta ja sijoitus oli noussut viidenneksi. Eroa kärkeen oli ainoastaan kahdeksan sekuntia. Osittain kuljettajan kuumeesta johtuen viimeistä puristusta ei nyt löytynyt ja kolmella viimeisellä kiirustaipaleella eroa ei saatu supistettua ja saavutetusta asemasta jouduttiin hiukan tinkimään. Esa otti sijan seitsemän saalistaen näin ollen kahdeksalle parhaalle annettavia sarjapisteitä. Eroa voittajaan tuli kuitenkin ainoastaan 21,5 sekuntia, joten virheisiin ei ole varaa, jos aikoo olla edes kahdeksan parhaan joukossa. Sarjasijoitus tippui nyt yhdeksänneksi, mutta piste-erot eivät ole vielä suuria.

Matias Kauppinen kartanlukijanaan Juho Kärkkäinen lähti haastamaan luokan molemmissa edellisissä osakilpailuissa voittanutta Mika Savolaista. Kolme ensimmäistä erikoiskoetta oli isompaa tietä ja niillä ei ollut mahdollisuuksia kärkivauhtiin. Sijoitus oli kuitenkin luokan toinen, mutta eroa Nissan Micra-kuljettajaan oli jo 25 sekuntia. Kaksi viimeistä pätkää olivat pienempää tietä ja niillä VW Polo ja kuljettaja pääsivät oikeuksiinsa. Viidennellä EK:lla eroa saatiin supistettua viisi ja viimeisellä kuudennella pätkällä kahdeksan sekuntia, joten maalissa aikaeroa oli 12 sekuntia. Kokkolassa voittovauhdista jäi uupumaan 15 sekuntia, joten eroa saatiin jälleen supistettua, mutta ei vielä riittävästi. Kesäkaudelle jäi näin ollen tavoiteltavaa. Matiaksen sarjasijoitus parani jaetulta seitsemänneltä sijalta jaetulle neljännelle sijalle. Luokan voittanut Juvan Mika Savolainen siirtyi samalla nuorten SM-sarjan johtoon talvikauden osakilpailuiden jälkeen.

Ensimmäistä kertaa nuorten SM-osakilpailuun osallistunut Markus Leppämäki joutui jo ensimmäisellä erikoiskokeella pysähtymään SOS-kyltin ilmestyttyä näköpiiriin. Seuraavat pätkät menivät pumppailuksi ja EK:lla neljä tutuksi tulleet tekniset ongelmat alkoivat jälleen vaivata. Vain kakkosvaihde oli käytössä ja sen seurauksena aikaeroa muihin tuli toivottaman paljon. Ammattimiesten suorittimien huoltotoimenpiteiden ansiosta vika saatiin korjattua ja viimeiset kaksi pätkää ajeltiin ilman ongelmia. Hyviin sijoituksiin ei ollut enää mahdollisuuksia, joten mitään riskejä ei enää otettu. Positiivista oli se, että tällä kertaa nähtiin kuitenkin maali ja ajokilometrejä tuli miltei enemmän kuin koko kaudella yhteensä. Lisäksi pistetili on nyt avattu nuorten SM-sarjassa, sillä kaikki maaliin ajaneet saavat tililleen yhden sarjapisteen. Uutena kokemuksena oli myös nautiskella hyvässä kunnossa olevista ralliteistä, kun F-Cupin kisoissa on totuttu ajamaan suurella lähtönumerolla ja toisten tekemissä urissa.

la 23.2. Liminka Ralli
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S
Hannu Roiha / Pekka Aho, Ford Cortina GT 1500

Juha Asplund ja Hannu Roiha starttasivat yhteispituudeltaan 223 km:n mittaiselle Liminka Rallin reitille. Ensimmäisen erikoiskokeen selvitti 23 Historic-luokan ajopeliä ja Juha ja Hannu olivat sijoilla yhdeksän ja kymmenen keskinäisen eron ollessa ainoastaan 0,6 sekuntia. Seuraavilla erikoiskokeilla sijoitukset vaihtelivat ja viidennen EK:n jälkeen aikaero oli edelleen todella pieni. Hannu oli Juhaa edellä kahdeksan sekuntia ja sijoitukset olivat Historic-luokan 11. ja 12. Viimeisellä 11,56 km:n mittaisella pätkällä eroa tuli kaksi sekuntia lisää ja Hannu oli tuloksissa edelleen 11. ja Juha tippui sijalle 13. Rallissa ei kuitenkaan riitä, että viimeinen EK on selvitetty. Inhimillisen virheen seurauksena aikakortista puuttui viimeisen pätkän merkintä ja edessä oli hylkäys. Myös tällaiset virheet kuuluvat pelin henkeen ja niitä aina joskus tapahtuu. Hannun kilpailusta sulkemisen seurauksena Juha nousi tuloksissa yhden sijan ja omassa luokassa vauhti oli kolmanneksi nopeinta.

su 24.2. Ranta-Esso JM, Saarijärvi
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Tiimin kotimaisemissa Saarijärvellä järjestetyssä jokamiesluokan jääratakilpailussa oli edellisvuosien tapaan mukana myös Köpö Racing Teamin edustus. Mikko Lehtonen avasi kilpailukauden 2008 osallistumalla Ford Escortilla yleiseen ja etuveto-/kardaaniluokkaan. Olosuhteet olivat vaikeat, sillä sankka lumisade teki näkyvyyden kohtuullisen heikoksi.

Ensimmäisenä oli ohjelmassa EVK-luokka ja Mikko kiidätti Escortin piikkipaikalle ja alkuerän voittoon. Välierässä sijoitus oli toinen ja paikka aukeni suoraan A-finaaliin. Tiukan taistelun jälkeen tuloksena oli EVK-luokassa toinen sija, joten kausi käynnistyi palkintopallipaikalla. Yleisessä luokassa matka eteni alkuerän ja välierän kautta B-finaaliin, jossa lähtö epäonnistui ja peli oli pelattu. Mahdollisuuksia ei ollut enää nousta ajamalla ylemmäksi, joten yleisessä luokassa tuloksena oli sija 14.

su 2.3. Neste Lintulahti Rallisprint, Konginkangas / Kilpailun tulokset
Juha Asplund, Volvo 142 S
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport
Konginkankaan perinteinen jäällä ajettava rallisprint jäi viime vuonna keliolosuhteista johtuen ajamatta, mutta tänä vuonna tilanne oli parempi, vaikka kilpailua jouduttiin yhden kerran jo siirtämään alkuperäiseltä päivältä maaliskuun ensimmäiselle sunnuntaille. Lintulahden Rallisprintin 3,5 kilometrin reitille numerolla yksi ampaisi Sami Tuominen vakio 1600-luokan Suzukilla. Ensimmäisellä ajokierroksella aikaeroa suuremman luokan autoilla ajaviin kuljettajiin tuli vain muutamia sekunteja. Toisella ajokerralla aika ei enää parantunut. Tuloksena oli oman luokan voitto.

Jälki-ilmoittautuneena rallisprintissä nähtiin myös Historic-luokan Volvolla kilpaileva Juha Asplund. Ensimmäisen ajokierroksen jälkeen tilanne oli todella tiukka, sillä aikaeroa toisena olleeseen Porsche-kuljettaja Pentti Kauppiseen oli vain kolme sadasosaa. Toisella kierroksella molemmat kuljettajat saivat parannettua aikaansa huomattavasti ja Juha pystyi lisäämään eroa 1,35 sekuntiin. Tuloksena oli siis Historic-luokan voitto.

la 8.3. Waltikka-Ralli, Valkeakoski
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V
F-Cupin kauden kolmas ja talvikauden viimeinen osakilpailu ajettiin Valkeakosken ympäristössä. Rallin kokonaispituus oli 192 km sisältäen kuusi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 62 km.

B-junioreissa sarjaan osallistuvan Markus Leppämäen molemmat F-Cupin osakilpailut olivat päättyneet teknisistä ongelmista johtuneisiin keskeytyksiin. Nuorten SM-sarjaan tehty vierailu Kangasniemellä sujui paremmin ja ajokilometrejä tuli enemmän kuin muissa kisoissa yhteensä, joten Valkeakoskelle startattiin huomattavasti luottavaisemmin kuin aikaisempiin ralleihin.

Rallia edeltävänä perjantaina käytiin vielä testaamassa ja tuloksena oli jälleen ongelmia. Vetoakseli katkesi, mutta se saatiin korjattua ja Valkeakosken matkaa ei tarvinnut jättää väliin. Ensimmäistä 7,5 km:n erikoiskoetta oli ajettu hyvällä sykkeellä viitisen kilometriä, kun yhtäkkiä isoimmat vaihteet hävisivät käytöstä. Loppuosa pätkästä tultiin kakkosvaihteella ja eroa kärkeen tuli 28 sekuntia. Maalissa oltiin, mutta mitään ei ollut tehtävissä, jotta matka olisi jatkunut. Tuloksena F-Cupin kolmannessa kilpailussa kolmas keskeytys. Jälleen kerran voimansiirto hajosi ja leikki piti jättää kesken. Hyvänä puolena on se, että talvikausi on nyt paketissa ja vähään aikaan ei tarvitse asua tallilla. Kesäkausi ei voi ainakaan mennä paljon huonommin, joten siihen suunnataan positiivisin mielin.

su 9.3. Keuruun Rallisprint
Esa Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport
Keuruun varuskunnan alueella ajettuun rallisprintiin starttasivat Esa Ruotsalainen ja Sami Tuominen. Reitti oli hyvinkin tuttu aiemmilta vuosilta ja sotilaskodin munkit houkuttelivat paikalle myös paljon katsojia.

Esa Ruotsalainen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen luokkansa neljäntenä. Eroa kärkeen oli yli neljä sekuntia, mutta kolmas sija oli vain sekunnin päässä. Toisella yrityksellä aika parani 15 sadasosaa, joten ajosuoritukset olivat todella tasaisia. Myös muut kilpailijat paransivat aikaansa, joten Esan lopullinen luokkasijoitus tippui seitsemänneksi.

Sami Tuominen oli ensimmäisen kierroksen jälkeen miltei kolme sekuntia edellä luokan toista kilpailijaa ja näin ollen kärkipaikka oli hallussa. Toisella kierroksella ajo sujui huomattavasti nopeammin, sillä kello näytti yli neljä sekuntia parempaa aikaa. Luokan johtopaikka piti loppuun saakka, vaikka ero pienenikin 0,85 sekuntiin.

la 15.3. Kyläseppä ralli, Petäjävesi
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Suzuki Ignis Sport
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport

Viime vuoden joulukuun säätila ei mahdollistanut Kyläseppä rallin ajamista, joten kilpailu siirrettiin maaliskuulle. Nyt ralli pystyttiin ajamaan ja Seppo Salonen ja Sami Tuominen lähtivät hakemaan kilpailukilometrejä vakio 1600-luokan Suzukeillaan. Rallin kokonaispituus oli 120 km sisältäen viisi erikoiskoetta yhteispituudeltaan 54 km.

A- ja N-ryhmän enintään 1400 kuution ja vakio 1600-luokan yhdistetyssä luokassa ralliin starttasi yhteensä 22 kilpailijaa, joten taistelu sijoituksista tuli olemaan todella tiukkaa. Kahdella ensimmäisellä erikoiskokeella Sami oli neljänneksi nopein ja näiden pätkien jälkeen sijoitus oli viides 41,2 sekuntia kärkeen. Kolmella viimeisellä EK:lla vauhti pysyi samalla tasolla EK-sijoitusten ollessa kuudes, viides ja neljäs. Lopullinen sijoitus pysyi viidentenä. Seppo oli kahden ensimmäisen pätkän jälkeen sijalla 12. Kolmella viimeisellä kiirustaipaleella vauhtia oli enemmän ja jokaisella EK:lla sijoitus oli kympin kärjessä. Kokonaissijoitus nousi sijalle yhdeksän. Maaliin saakka tiensä selvitti 18 kilpailijaa, joten tiimin kuljettajien suoritus oli hyvällä tasolla tässä keskisen Suomen viimeisessä talvikauden rallissa. 

su 16.3. VOK JM, Vesanto
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Marjo Rouvinen, Ford Escort
Vesannon Horonjärven oli tarkoitus toimia jokamies-luokan jääratakisojen näyttämönä, mutta Suomen vaihteleva talvisää sotki suunnitelmat ja kilpailu jouduttiin perumaan. Ranta-Esso JM:n tapaan Mikko Lehtosen oli tarkoitus osallistua Ford Escortilla yleiseen ja etuveto-/kardaaniluokkaan. Samalla autolla Marjo Rouvinen aikoi osallistua naisten luokkaan.

pe 21.3. Laakeripilkki, Saarijärvi
Kaikkien aikojen kuudes Köpö Racing Teamin järjestämä Laakeripilkki kisailtiin pitkäperjantaina 21. maaliskuuta Mahlunjärvellä, Hännilän kylällä.
Laakeripilkin raportti ja kuvia tapahtumasta

la 29.3. Suopunkiralli, Kemijärvi
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT
Hannu Roiha / Veijo Mikkonen, Ford Cortina GT

Tiimin talvikausi päättyi Kemijärven ympäristössä ajetussa Suopunkirallissa, jossa nähtiin edellisvuosien tapaan myös Köpö Racing Teamin kalustoa. Juha Asplundin matka katkesi ulosajoon kolmannella erikoiskokeella ja Hannu Roiha joutui keskeyttämään kolmannen pätkän jälkeen moottorin lämpötilojen noustua liian korkealle. Harry Lidstöm selvitti reitin lävitse ajaen oman luokkansa kolmannelle sijalle.

la 3. - su 4.5. Asvalttikunkku, Veteli
Markus Lehtonen, Ford Escort
Mikko Lehtonen, Mazda

Sami Raatikainen, Ford Escort
Marjo Rouvinen, Ford Escort

Jokamiesluokan perinteinen kesäkauden avaus, Kemoran Asfalttikunkku ajettiin tällä kertaa toukokuun ensimmäisenä viikonloppuna. Yleiseen ja etuveto-/kardaaniluokkaan olivat ilmoittautuneet Mikko Lehtonen Mazdalla ja Markus Lehtonen sekä Sami Raatikainen Ford Escortilla. Samalla autolla Marjo Rouvisen oli tarkoitus ajaa naisten luokassa. Osa kuljettajista kävi testaamassa kalustoa 20. huhtikuuta Kemorassa, joten ihan kylmiltään kisaan ei tarvinnut startata.

Viikonloppu käynnistyi epäonnisesti, sillä Markuksen ja Samin Escortit hajosivat jo torstain harjoituksissa ja autoja ei saatu enää kilpailukuntoon. Näin ollen myös Marjon ajot oli ajettu ja ainoastaan Mikko pääsi viivalle. EVK luokka käynnisti kilpailun ja ensimmäisessä lähdössä Mikon Mazdan perään törmättiin ja pyörähtämisen seurauksena edessä oli tippuminen keräilyerään, jossa tuloksena oli voitto. Matka jatkui toiseen keräilyerään, joka myös voitettiin ja noustiin ensimmäiseen välierälähtöön. Toinen sija riitti jatkamaan matkaa toiseen välierään, mutta matka katkesi lopullisesti kolariin, jossa hammastanko vääntyi ja EVK luokka oli näin ollen ajettu.

Lauantai käynnistyi aikaisella herätyksellä ja remonttihommilla, kun hallilla käytiin irrottamassa Escortista hammastanko ja laitettiin se aamulla paikalleen. Auto valmistui ajokuntoon yleisen luokan kilpailuun ja ensimmäinen alkuerä meni heikosti ja vauhtia haettiin keräilyerästä. Toisessa keräilyerässä sijoitus oli kolmas ja matka jatkui seuraavaan keräilyerään, josta tuli voitto ja sunnuntai päivän ajot varmistuivat.

Pyhäpäivä käynnistyi alkuerän toisella sijalla ja seuraavaksi ohjelmassa oli välierälähtö. Sijoitus oli jatkopaikkaan riittävä neljäs, mutta viimeisessä mutkassa takana ajava osui perään ja auto karkasi hietikolle. Ajot oli sitten siinä, mutta tulipahan kesäkausi avattua. Tarjouksia Mazdasta tuli kaikkiaan 22 kappaletta ja kun omat suojatarjoukset eivät tällä kertaa auttaneet, niin auto lähti Hämeenkyrön suuntaan.

la 17.5. Jäähdys JM, Virrat
Markus Lehtonen, Ford Escort
Mikko Lehtonen, Ford Escort

Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra

Jokamiesluokan kesäkausi jatkuu Virroilla. Kilpailuun osallistuu neljä tiimin kuljettajaa ja kaikilla on kalustona Ford Escort. Markus, Mikko ja Sami osallistuvat yleiseen ja etuveto-/kardaaniluokkaan ja Marjo ajaa Samin autolla naisten luokassa. Toiveissa on, että autot olisivat kunnossa, jotta tällä kertaa päästäisiin myös kunnolla kilpailemaan. Mikon matka katsesi karsintaerissä. Samin ja Marjon ajot jäivät ajamatta, sillä vappuna Asvalttikunkusta hankittu Ford Sierra ei läpäissyt katsastusta.

pe 30.5. Kevätkokous, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n kevätkokous järjestetään Raimo Tuomisella perjantaina 30. toukokuuta alkaen klo 19.00. Hallitus kokoontuu jo klo 18.00. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!

la 24.5. Teijo Talo-alueralli, Salo
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Esa Ruotsalainen / Pekka Aho, Opel Astra F GSi 16V
Kesän rallikausi on ollut vauhdissa jo muutamana viikonloppuna ja nyt myös Köpö Racing Teamin kuljettajat lähtivät hakemaan tuntumaan sorateihin. Opel Astroilla reitille starttasivat Matias Kauppinen ja Esa Ruotsalainen. Salon alueella ajetussa rallissa oli edessä kokonaispituudeltaan 140 km reitti koostuen neljästä erikoiskokeesta, joiden yhteispituus oli noin 33 km.

Ensimmäisellä viiden kilometrin mittaisella erikoiskokeella Matias ja Esa ajoivat sekunnin kymmenyksen tarkkuudella saman ajan, joka oli yleiskilpailun 20. nopein aika. Omassa luokassa vauhti riitti seitsemännelle sijalle vajaa kuusi sekuntia pohja-ajasta. Toisella pätkällä Matiaksen matka katkesi tekniseen vikaa. Esa selvitti kaikki neljä erikoiskoetta kunnialla ja tuloksena oli oman luokan viides sija.

la 24.- su 25.5. Lahti Racing & Pippo Racing, Lahti
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha

Tiimin karting eli mikroautoilukausi käynnistyi Lahden Moottoriurheilukeskuksen karting-radalla ajetulla kaksipäiväisellä kilpailulla. Lauantaina kisattiin normaaliin tapaan, mutta sunnuntaina ohjelmassa oli kestävyyskisa, jossa ajettiin 30 minuuttia + 2 kierrosta.

Jukka Kauppinen jatkaa edelliskauden tapaan Yamaha Junior-luokassa. Autoksi on uudelle kaudelle vaihtunut PCR varustettuna Yamahan 100-kuutioisella moottorilla. Auton lisäksi uutta on myös muuttuneet säännöt, joiden myötä käytössä on uuden tyyppinen liukkaampi rengas. Se vaatii totuttautumista, mutta tilanne on tietenkin sama kaikille luokassa ajaville. Viime kauden tulokset olivat rohkaisevia ja tavoitteina on muuttaa lukuisat viidennet sijat palkintopallipaikoiksi. Siihen pitäisi olla hyvät mahdollisuudet, mutta varmuuden voimasuhteisiin saa vasta kilpailupaikalla. Alustavassa kauden 2008 kilpailukalenterissa ohjelmassa on kaikkiaan seitsemän karting-kisaa eri puolella Suomea.

Lauantai käynnistyi tuntumaa hakien, sillä lämmittelyajossa sijoitus oli 11. yli 1,8 sekuntia kärkiajasta. Siitä ei kannattanut vielä vetää paljon johtopäätöksiä, sillä ajat tulevat aika-ajoissa aina paranemaan. Ensimmäisessä aika-ajossa kierrosaika parani miltei sekunnilla ollen yhdeksänneksi nopein, vaikka renkaita ei vielä saanutkaan toimimaan halutulla tavalla. Autoon tehtiin pieniä muutoksia ja vauhti parantui toisessa aika-ajossa, jossa sijoitus oli kuudes vain 0,7 sekuntia paalupaikasta. Sama oli lähtöpaikka myös yhteistuloksissa, joten asetelmat olivat ihan kohtuulliset. Ensimmäisessä ja toisessa alkuerässä tuloksena oli jo viime kaudelta tutuksi tulleet viidennet sijat ja positiivista oli se, että kärkeä pystyttiin seuraamaan maaliin saakka. 12 kierroksen pituiseen finaaliin startattiin odottavin tunnelmin. Kaikki sujui hienosti aina viimeiselle kierrokselle saakka. Viimeisessä mutkassa kaveri ajoi kylkeen ja molempien kisa oli pilalla. Rytäkässä sijoitus tippui kahdeksanneksi ja näin ollen yksi piste ja hyvät asetelmat seuraavan päivän kilpailuun olivat menneet.

Edellisenä päivänä autoa oli vaivannut koko ajan liika pomppiminen. Runkoa säädettiin vähän jäykemmäksi ja se auttoi heti. Aamun warm upissa löytyi hyvä vauhti ja 0,46 sekunnin ero kärkipaikkaan oikeutti sijalle neljä. Kestävyyskisaan lähdettiin eilisen finaalin tulosten mukaisessa järjestyksessä. Tiedossa oli siis kova kisa yrittää päästä lähemmäs kärkeä. Puolen tunnin aikana olisi kuitenkin paljon aikaa ohitella. Startti epäonnistui, mutta sijoitus nousi nopeasti kuudenneksi. Siitä nousu jatkui aina kolmannelle paikalle, joka näytti kisan loppuvaiheessa jo varmalta. Sitten kierroksella ohitettavat astuivat mukaan kuvioon. Edellä ajava kierroksella ohitettava pidätteli takanaan useita kierroksia eikä antanut tilaa, joten siinä neljäntenä ajava sai kurottua suoran mittaisen johtoni umpeen. Kaksi kierrosta ennen maalia neljäntenä ollut ajoi suoralla ohitse ja peli oli sillä selvä. Sijoitus oli neljäs ja palkintopallipaikan menettäminen oli tietysti kova pettymys. Tulos oli kuitenkin karting uran paras sijoitus finaalissa ja nopein kierrosaika oli kilpailun kolmanneksi nopein ainoastaan 0,2 sekuntia kärkiajasta ja pistesaldo karttui parilla pisteellä.

Jukan pikkuveli, 12-vuotias Jesse Kauppinen on alkanut myös ajamaan kartingia. Jesse osallistuu tänä vuonna Raket Junior-luokan kilpailuihin, jotka ajetaan samassa yhteydessä Yamaha Juniorin kanssa. Aiempaa kilpa-ajokokemusta ei ole, joten alkukauden kilpailuihin lähdetään tunnustellen ilman suurempia menestymispaineita. Kokemuksen ja kisavarmuuden karttuessa ja Jessen taidot tietäen tavoitteena on nousta tulevaisuudessa luokan kärkitaistoon.

Lauantain kilpailussa aika-ajosta tuloksena oli kahdeskymmenes ruutu ja ensimmäinen alkuerä päättyi jo lämmittelykierroksella, kun takaa tulija ajoi perään ja matka jatkui rengaskasaan. Toisessa alkuerässä ensimmäisessä mutkassa rytisi niin, että jouduttiin ottamaan uusintalähtö. Mutkaan jäi yli kymmenen autoa Jesse mukaan lukien. Uusinta startissa sijoitus oli 19. Finaali käynnistyi hyvin ja kahden ensimmäisen kierroksen aikana oltiin jo sijalla 14. Tuloksena oli kuitenkin keskeytys, kun kilpakumppanin kanssa tuli osuma ja molemmat päätyivät rengasvalliin. Sunnuntaina ohjelmassa oli kestävyysajo, joka sujui ilman suurempia hässäköitä. Warmup eli lämmittelyajossa sijoitus oli 17. ja sama sija saavutettiin myös 38 kierrosta kestäneessä kilpailussa.

24.-25.5. Kardaani Special, Vilppula
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Kaksipäiväisessä Vilppulan Kardaani Specialissa oli sunnuntaina ohjelmassa evk, nuoret ja naiset. Etuveto-/kardaaniluokkaan osallistuivat Mikko Lehtonen ja Sami Raatikainen. Samin vappuna Asvalttikunkusta hankkimalla Sierralla Marjo ajoi naisten luokassa, jossa semifinaalissa vastaan tuli karsiutuminen ja ajot oli ajettu. Auto jäi kuitenkin ehjäksi, joten Sami pääsi starttaamaan etuveto-/kardaaniluokkaan.

Samin alkuerälähdössä seuraaja hyppäsi pois paikaltaan ja Sierran tehot katosivat, mutta siitä huolimatta maalilinja ylitettiin kolmantena, joka oikeutti suoraan semifinaalilähtöihin. Auto saatiin taas täyteen iskuun matka jatkui semeistä sijoitus erään. Sijoitus karsinnan toisessa lähdössä tuli sitten noutaja ja jatkomahdollisuuksia ei enää ollut.

Ford Escortiin luottanut Mikko otti alkueristä voiton ja eteni suoraan semifinaalilähtöihin, jossa tuli myös voitto ja näin ollen tie oli raivattu A-finaaliin. Loppuhuipennuksen startissa tuli hyvä lähtö ja ensimmäiseen mutkaan mentäessä ykköspaikka oli tulollaan. Taistelu oli tiukkaa ja tie kävi sen verran ahtaaksi, että Escort lennähti rajusti penkan puolelle ja ajot jäi hiekkakasaan. Samaan kasaan jäi myös toinen auto ja yksi kilpailija sai mustan lipun, joten tuloksena oli A-finaalin ja koko kilpailun EVK-luokan viides sija. Omista autoista ei ollut tällä kertaa tarjouksia, joten samoilla laitteilla jatketaan myös seuraavissa kisoissa...

la 14.6. Merihelmiralli, Kemi
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Kemin UA:n järjestämään Merihelmiralliin oli ilmoittautunut kolme Köpö Racing Teamin autokuntaa. Tällä kertaa osallistumisesta eivät kuitenkaan täysimääräisesti vastanneet pohjoisen alueen kolme kuljettajaa, vaikka numerolla kolme reitille lähtevä Harry Lidström osallistuikin rallin Historic-luokkaan Ford Cortinalla. Pitkän rallireissun pohjoiseen olivat aikoneet tehdä myös Opel Astroilla reitille starttaavat Matias Kauppinen ja Esa Ruotsalainen. Iin ja Simon kuntien alueella ajettavassa rallissa oli edessä kokonaispituudeltaan 90 km reitti koostuen neljästä erikoiskokeesta, joiden yhteispituus oli 21 km.

Jo ennen rallia tuli kuitenkin takaisku. Perjantain viimeistelytestissä Esa Ruotsalaisen Astran vaihdelaatikko suorastaan räjähti ja pitkä reissu pohjoiseen piti perua. Matias Kauppinen pääsi matkaan, mutta vain yksi erikoiskoe ehdittiin ajaa ilman ongelmia. Tuloksena oli yleisen luokan viidenneksi nopein aika ja oman luokan toinen sija. Toisella pätkällä eroa kärkeen tuli yli minuutti ja tämä selittyi sillä, että käytettävissä oli ainoastaan ykkösvaihde. Siirtymällä kytkinkin alkoi luistamaan ja kisa oli jätettävä kesken. Harry Lidström kiidätti Cortinansa Historic-luokan kahdeksannelle sijalle ottaen samalla ykköstilan H2-luokassa.

14.6. Vesannon OP JM, Veteli
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Markus Lehtonen, Fors Escort
Kemoran radalla nähtiin Köpö Racing Teamin ilmoittamana yleisessä ja etuveto-/kardaaniluokassa Mikko Lehtonen Virroilta hankitulla Ford Escortilla. Markus Lehtonen ajoi yleisessä luokassa Voiman Fordin vierailevana kuljettajana Arsi Krookin laina-Escortilla.

Kilpailupäivä käynnistyi EVK-luokalla ja Mikko kiidätti Escortin kärkeen ja oman alkueränsä voittoon. Semifinaalissa tuloksena oli toinen sija ja seuraavaksi oli edessä B-finaali, jossa tuli voitto ja paikka A-finaaliin. EVK-luokan finaalissa sijoitus oli seitsemäs. Yleisessä luokassa Mikon kilpailu käynnistyi EVK-luokan tapaan alkuerän voitolla ja matka vei suoraan semifinaaleihin. Markus oli omassa alkuerälähdössään kolmas ja välierässä sijoitus oli neljäs. Semifinaalissa Mikko oli kolmas ja Markuksen ajot päättyivät oman semifinaalilähdön kuudenteen sijaan. Mikolla oli edessä C-finaali, jossa tuloksena oli viides sija. Autosta meni kannentiiviste viimeisessä lähdössä, joten paras vauhti oli Escortista kadoksissa. Lopullinen sijoitus yleisessä luokassa oli näin ollen 15.

Escortista tuli viisi ulkopuolista ostotarjousta ja kaksi omaa suojaa ei riittänyt pitämään autoa omassa tallissa, vaan se matkasi Oulun suuntaan. Uusia autoja ei onnistuttu tällä reissulla hankkia, joten kaluston metsästystä on taas seuraavissa kisoissa harrastettava.

su 15.6. Mäntyharju JM
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Mäntyharjulla ajettiin EVK-sarjan ensimmäinen osakilpailu. Samin ja Marjon tarkoituksena on osallistua kaikkiin sarjan viiteen kilpailuun eri puolella Suomea, mutta tietysti se riippuu käytettävissä olevasta kalustosta ja sen kunnosta. Sierraa käytiin testaamassa lauantaina Karstulan radalla ja öljyt lensi konehuoneeseen huohottajan kautta, joten pienen epävarmuuden vallitessa suunnattiin Mäntyharjun suuntaan...

Sunnuntaiaamu avautui pilvisenä ja sateisena. Mäntyharjun jokkisrata oli tosi märkä, kurainen ja uusi tuttavuus, jossa ei aiemmin oltu käyty. Kisa käynnistyi klo 12 nuorten ja naisten luokilla, jotka ajettiin limittäin. Sami ja Marjo olivat siinä luulossa, että yleinen luokka aloittaa, joten hiukan meinasi tulla kiire, kun penkin säädöt piti muuttaa Marjolle  sopiviksi. Ajovermeet päälle ja suoraan viivalle. Nopeasta aikataulusta oli se hyöty, että edessä olevaa uutta kokemusta, sadekelillä ajamista ei ehtinyt turhaan jännittää. Pyyhkijät toimivat, mutta yllättäen tuulilasille ei tullutkaan vettä koko lähdön aikana ja tuulilasi meni lähes läpinäkymättömään kurakerrokseen. Alkuerästä matka johti keräilyerään. Varikolla käynnin aikana vika saatiin onneksi korjattua ja keräilylähdöstä tuli toinen sija. Paikka oli varmistettu A-finaaliin, jossa tuloksena oli viides sija. EVK-sarjan pistetili oli näin ollen avattu ja seuraaviin kilpailuihin lähdettäessä on hyvät asetelmat. 

Sami voitti ensimmäisen alkuerälähtönsä ja matka vei suoraan semifinaaliin. Siellä onni kääntyi ja jatkopaikan ollessa hallussa toinen kuljettaja tuuppasi peräkonttiin mutkassa ja tuloksena oli pyörähdys. Takaisin radalle ja kaikki peliin, mutta matka maaliin oli liian lyhyt, jotta sijoitusta olisi saatu enää nostettu ja kisapäivän ajot päättyivät semifinaaliin.

su 15.6. Kesäkisa Karting, Jämsä
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha

Tiimin karting eli mikroautoilukausi jatkui Jämsässä ajetulla Kesäkisalla. Yamaha Junior-luokassa ajava Jukka Kauppinen lähti kilpailuun luottavaisin mielin, sillä auto tuntui nyt hyvältä ja kulki hyvin, joten tavoitteena oli ensisijaisesti palkintopallipaikka tai vähintään pisteitä eli sijoittuminen kuuden sakkiin. Jesse Kauppinen osallistuu Raket Junior-luokan kilpailuihin, jotka ajetaan samassa yhteydessä Yamaha Juniorin kanssa. Varsinaisia tavoitteita ei vielä tässä vaiheessa ole, sillä nyt ajetaan vasta uran ensimmäisiä kilpailuja. Tietysti maaliin olisi hyvä päästä. Viime kisassa Jessen autoa vaivasi moottorin puhdittomuus, mutta toivottavasti nyt ollaan löydetty asiaan ratkaisu ja sitä kautta lisää vauhtia suorille. Lahdessa jouduttiin antamaan liikaa tasoitusta suorilla, kun auto ei kulkenut. Kaiken kaikkiaan edessä oli kova kisa molemmille.

Jukan kilpailu käynnistyi aamun harjoitusten toiseksi nopeimmalla ajalla. Aika-ajossa sijoitus oli myös toinen. Ensimmäisessä alkuerässä tuli ykkössija ja toinen alkuerä päättyi kolariin. Finaaliin startattiin ruudusta seitsemän ja startti sujui loistavasti sijoituksen noustessa toiseksi. Ajo sujui mahtavasti ja kärkipaikka otettiin haltuun. Tuloksena oli uran ensimmäinen Yamaha Junior-luokan voitto 6,5 sekunnin erolla seuraavaan! Yleiseen luokkaan nouseminen on enää neljän pisteen päässä, sillä kasassa on nyt kuusi nousupistettä. Tästä kisasta niitä tuli neljä lisää, joten seuraavassa kilpailussa samanlainen tulos tietäisi kymmenen pisteen nousurajan saavuttamista.

Jesse oli ensimmäisessä alkuerässä 15. ja toisessa alkuerässä 24. Finaaliin startattiin ruudusta 20 ja kisassa tuloksena oli 17. sija. Sateella ajetuissa harjoituksissa kierrosaika oli koko joukon nopein, joten vaikeat olosuhteet ovat jo hallussa.

pe 20.6. Iso-Syöte Mäkiajot, Pudasjärvi
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9
Usean vuoden tauon jälkeen Iso-Syötteen perinteisessä juhannusajossa nähtiin myös Köpö Racing Teamin ilmoittamaa kalustoa. Hannu Roiha lähti nautiskelemaan Jussista osallistumalla rallisprintiin Juha Karilaisen Mitsubishilla.

Jo torstain harjoituksissa uusi ase kävi käteen erittäin hyvin ja sama tahti jatkui myös juhannusaaton kilpailussa. Evo 9 kulkee vähän eri tavalla kuin Historic-luokan Cortina, mutta se ei menoa haitannut, sillä Hannu kiidätti ensimmäisessä kilpailussaan Mitsun seniorien ja luokka 12:n voittoon yli sekunnin erolla toiseksi sijoittuneeseen. Taakse jäivät muun muassa Evo-Mitsu ja ruotsinmaalta kilpailuun saapunut väkivahva B-ryhmän MG Metro. Yleisessäkin luokassa vauhti olisi riittänyt yhdeksännelle sijalle, joten ensimmäinen kilpailu sujui suorastaan erinomaisesti.

la 28. - su 29.6. Vaihdehalli JM, Pieksämäki
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Sami ja Marjo osallistuivat Pieksämäelle ajettuun kaksipäiväiseeen JM-kisaan. Lauantaina ajettiin EVK-sarjan 2. osakilpailu ja sunnuntaina yleiset luokat. 

Lauantaina aloitettiin perinteiseen malliin eli nuorten ja naisten luokat limittäin. Marjo sijoittui alkuerässä neljänneksi ja matka jatkui keräilyerään, josta tuli voitto ja paikka välierään. Siellä oli kärkipaikka hallussa lähes kierroksen ajan, mutta spinnauksen seurauksena neljä kuljettajaa meni ohitse ja piti heittää hyvästit EVK-sarjan pisteille. Ruutulipulla oltiin viidentenä ja lopullisissa tuloksissa sijoitus oli yhdeksäs. 

Sami sen sijaan avasi EVK-sarjan pistetilinsä: Alkuerän toisena maaliin Pieksämäen Toni Malisen kannoilla ja paikka suoraan välieriin, jossa kirkkaasti voitto ja semifinaaliin. Siellä sijoitus oli toinen ja paikka B-finaaliin. Kaksi nopeinta nousivat A-finaaliin ja se paikka jäi harmillisen lähelle, sillä maalissa sijoitus oli kolmas. Pieksämäen omat pojat Rauno Malinen ja Marko Simonen veivät A-finaalipaikat niukasti. Maaliin Sami tuli aivan heidän kintereillään. Lopullisissa tuloksissa sijoitus oli yhdeksäs. 

Sunnuntaipäivä aloitettiin myös nuorten ja naisten luokilla limittäin, mutta osanottajia oli niukemmin kuin lauantaina. Marjo oli naisten alkuerän viides ja A-finaalissa viides eli sijalla, joka on tuntuu jo liiankin tutulta. Sitten jatkettiin yleisellä luokalla, jossa Sami oli alkuerässä toinen ja paikka suoraan semifinaaliin, jossa kolmas sija tiesi paikkaa B-finaalissa. Sierra joutui ensimmäisen mutkan tiukassa taistossa kokemaan kovia ja matka katkesi reilun kierroksen jälkeen koneen sammumiseen. Sitten vielä varikolla räjähti luttuun painunut vesiletku ja kiehuva vesi suihkusi konepellin välistä pihalle. Samin lopullinen sijoitus oli 14. Auto meni kaupan, joten kotiin palattiin tyhjällä kärryllä.

su 29.6. Waskart Karting, Vaasa
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha

Vaasan Pitkämäen radalla ajetussa Waskart Kartingissa olivat mukana myös Yamaha Junior-luokassa ajava Jukka Kauppinen ja Raket Junior-luokassa kilpaileva Jesse Kauppinen. Lauantai oli varattu vapaalle harjoittelulle ja aika-ajo sekä kilpailu oli ohjelmassa sunnuntaina.

Jukka oli aamun harjoituksen kolmanneksi nopein. Aika-ajoissa pystyttiin parantamaan ja tuloksena oli toinen lähtöruutu. Ensimmäinen alkuerä sujui ongelmitta ja toinen tila pidettiin. Toiseen alkuerään lähdettiin taas toisesta ruudusta, mutta startissa pienen kolarin johdosta tiputtiin neljänneksi. Erän aikana onnistuttiin nousemaan pykälällä ja tuloksena kolmas tila.

Finaaliin lähdetään alkueristä saatujen pisteiden mukaisessa järjestyksessä. Alkuerien sijat kaksi ja kolme oikeuttivat toiseen lähtöruutuun. Juuri ennen finaalia radalla alkoi sataa. Finaalista tuli sadekelin kisa ja se sopi Jukalle. Lähdössä paikka pidettiin, mutta jo ensimmäisellä kierroksella onnistuttiin nousemaan kärkeen. Se paikka pidettiin sitten loppuun saakka ja toinen peräkkäinen voitto saavutettiin 19 kilpailijan joukossa 7,3 sekunnin erolla seuraavaan ja tuloksena oli myös kilpailun nopein kierrosaika. Voitto ja sen tuomat neljä pistettä tarkoittavat nyt sitä, että nousupisteet on kerätty ja pian on edessä siirtyminen Yamaha yleiseen. Seuraava kilpailu Töysässä ajetaan vielä junioria, mutta sitten siirrytään ajamaan yleiseen luokkaan.

Jessen kisat sujuivat erittäin hyvin. Harjoituksissa Jesse oli seitsemäs ja aika-ajoissa vauhti riitti niin ikään seitsemänteen sijaan. Ensimmäisessä alkuerässä sijoitus nousi yhdellä pykälällä sijoituksen ollen kuudes. Toisessa alkuerässä Jesse nousi taas yhden pykälän ollen siis viides. Finaaliin startattiin ruudusta viisi, mutta kisan aikana yhdestä sijasta jouduttiin antautumaan ja tuloksena oli uran paras sijoitus kuudes. Viikonlopun aikana Jesse näytti, että kun kone saadaan toimimaan paremmin niin myös vauhti riittää hyviin sijoituksiin. Tästä on hyvä jatkaa kohti Töysää.

la 5.7. Laakeripyöräily, Saarijärvi
Kaikkien aikojen kuudes Köpö Racing Teamin järjestämä Laakeripyöräily poljettiin  heinäkuun ensimmäisenä lauantaina. Tapahtuman lähtöpaikka sijaitsee Ranta-Kivellä
Saarijärven Hietalahdessa ja kahdeksan erikoiskokeen ja reilun 20 km:n polkemisen
jälkeen maali odotti Löytänän rantasaunalla Kalmarissa. Laakeripyöräilyn raportti, tulokset ja kuvat 

la 12. - su 13.7. Töysä-Karting
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha

Suomenselän Karting Ry:n järjestämässä Töysä-Kartingissa olivat mukana Jesse ja Jukka Kauppinen. Lauantaina Jesse ajoi tuttuun tapaan Raket Junior-luokassa ja Jukalla oli ohjelmassa Yamaha Junior-luokan viimeinen kilpailu, sillä sunnuntaina edessä oli jo Yamahan yleisen luokan kisa.

Jukan viimeinen kisa Yamaha-junioreissa oli vaikeuksia täynnä. Jo perjantaina riitti vastoinkäymisiä, kun autosta hajosi rataskeskiö neljän kierroksen jälkeen. Autoa ei näin ehditty saamaan hyviin säätöihin lauantaita varten. Kisapäivä käynnistyi aamun kaasutintestillä, jossa vauhti riitti toiseksi nopeimpaan aikaan. Seuraavaksi oli vuorossa aika-ajot. Kaikki ei sujunut suunnitellusti vaan ensimmäisellä kierroksella autosta murtui takaratas ja Jukka jäi ilman aikaa aika-ajoissa. Ensimmäisen alkuerän lähtöruutu oli näin ollen 20. Viimeisestä ruudusta oli noustava niin korkealle kuin vaan pystyy, että finaaliin saisi hyvät lähtöasetelmat. Ensimmäisessä alkuerässä Jukka teki monta ohitusta ja onnistui nousemaan viidenneksi. Toiseen alkuerään lähdettiin siis ruudusta viisi ja sieltä noustiin erän voittoon. 17 kierroksen finaaliin saatiin ruutu kaksi. Lähtö onnistui ja ensimmäisen kierroksen kovan taistelun jälkeen oltiin piikkipaikalla. Rata oli kostea, mutta koko ajan kuivumaan päin. Jukka johti finaalia 11 kierroksen ajan kunnes sadekelin renkaat kuumenivat sulaen alle ja pito hävisi. Ajat hidastuivat yli kahdella sekunnilla per kierros, mutta silti maaliin tultiin sijalla neljä. Lopulta ei ollut kaukana etteikö kolmas peräkkäinen voitto olisi tullut.

Jessen kisat menivät erittäin hyvin. Aika-ajoissa vauhti riitti 29 kuljettajan joukossa yhdeksänteen lähtöruutuun. Ensimmäisessä alkuerässä noustiin ysi ruudusta seitsemänneksi. Toiseen alkuerään Jesse lähti ruudusta seitsemän. Lähtö onnistui erinomaisesti ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin sijalla viisi. Kovassa kilpailussa Jesse joutui luopumaan parista sijasta ja toisestakin alkuerästä tuloksena oli seitsemäs tila. Finaaliin päästiin lähtemään hyvistä asemista ruudusta viisi. Kilpailun aikana kuitenkin kolme meni ohi ja tuloksena oli hyvä kahdeksas sija. Kilpailusta kotiin viemisinä oli Jessen uran ensimmäinen pokaali ja kaksi nousupistettä, joita nyt on jo kolme koossa.

Sunnuntaina oli vuorossa kovatasoinen Yamaha-luokan kilpailu. 44 kuskia oli ilmoittautunut mukaan kilpailuun. Jukalla tavoitteena oli päästä ensimmäisessä yleisen kisassaan finaaliin eli 34 parhaan joukkoon. Aika-ajoissa Jukka oli 36. Molempiin eriin lähdettiin ruudusta 24. Erissä mukana oli aina 28 kuljettajaa, sillä aika-ajon jälkeen kuskit jaettiin kolmeen ryhmään ja kukin ryhmä ajoi kerran toista ryhmää vastaan. Ensimmäisessä erässä onnistuttiin hyvin nousemaan ja tuloksena oli 12 sija. Toisessa erässä oli epäonnea. Jukka oli noussut jo sijalle seitsemän, kun hän joutui kolariin ja erä päättyi keskeytykseen. 28 kuljettajaa pääsi suoraan finaaliin ja loput joutuivat second chance- erään josta kuusi nousisi vielä finaaliin. Toisen erän keskeytys aiheutti sen, että Jukka ei päässyt suoraan finaaliin. Second chancessa päästiin juuri kuudenneksi ja Jukka nousi finaaliin. Finaaliin lähdettiin siis ruudusta 34. Kilpailu oli kovaa eikä kontakteilta voinut välttyä, lopulta tuloksena oli kuitenkin 23. sija uran ensimmäisessä Yamaha yleisen luokan kilpailussa ja näin siis tavoite, mikä ennen kisaa asetettiin täyttyi. Kilpailu oli hyvä, koska saatiin paljon lisää kokemusta ja tietoa siitä miten muut yleisessä ajavat. Tästä on hyvä jatkaa eteenpäin kohti seuraavia kisoja.

su 13.7. Merenna JM, Karstula
Markus Lehtonen, Ford Escort
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Vallitien Vauhtiradalla ajetussa Karstulan jokkiskisassa starttasivat yleiseen ja evk-luokkaan Lehtosen veljekset Escorteilla ja Sami Sierralla. Marjo osallistui samalla autolla naisten luokkaan.

Markuksen ja Samin matka katkesi molemmissa luokissa karsiutumiseen semifinaaleissa. Mikko eteni yleisessä luokassa aina B-finaaliin saakka ja lopullinen sijoitus oli 13. Evk-luokassa kohtalona oli hylkäys. Marjo sijoittui naisten luokassa sijalle kymmenen. 

la 19.7. Karnevaali JM, Suonenjoki
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Mansikkapitäjän Karnevaalitunnelmassa ovat mukana myös yleisessä ja evk-luokassa Sierralla ajava Sami. Samalla autolla Marjo osallistuu naisten luokkaan. 

la 26.- su 27.7. Kardaanikunkku JM, Tampere
Markus Lehtonen, Volvo 360
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Jokamiesluokan kauden yksi huipentumista - Kaanaan moottoriradalla ajettu Kardaanikunkku järjestettiin nyt jo 23. kertaa, joten tapahtumalla on jo todella pitkät perinteet. Osanottajien auto saa olla vain kardaanivetoinen, joka tekee kilpailusta tasaväkisen ja rajaa viivalta pois jokkista jo vuosikaudet liiankin suvereenisti hallinneet takamoottoriset, Fiat-koriset kilpa-autot.

Markus starttasi yleisen luokan kilpailuun Volvolla ja Sami luotti edellisten kilpailuiden tapaan Sierraan. Marjo osallistui samalla autolla naisten luokkaan. Lauantaina oli ohjelmassa aika-ajot ja niiden perusteella nopeimmat kuljettajat selvittävät tiensä sunnuntaina ajettaviin välieriin ja finaaleihin. Koko kilpailulle lisäväriä toi rallin MM-sarjaa johtava Mikko Hirvonen, joka istahti vanhakoppaisen Escortin ohjauspyörän taakse ja lähti muistelemaan nuoruuden lajinsa saloja.

Lauantaina yleisen luokan aika-ajoon osallistui 248 kuljettajaa. Markus selvitti tiensä sunnuntain kilpailuun tämän joukon seitsemänneksi nopeimpana kuljettajana. Samin ja Marjon matka katkesi aika-ajoon. Alkuerän 23. lähdössä ajanut Markus varmisti jatkopaikan voitolla ja eteni suoraan välierään. Siellä tuloksena oli lähdön kuudes sija ja karsiutuminen. Volvo säilyi tallissa, mutta Sami ja Marjo joutuivat luopumaan Sierrastaan. Kotiin tultiin kuitenkin Escortin kanssa, joten jokkisautojen määrä pysyi samana.

la 26. - su 27.7. Töysä-Karting
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha

Aiemmasta suunnitelmasta poiketen Kauppisen veljekset ajoivat Töysän Yamaha Cup osakilpailussa, eivätkä osallistuneet Jämsään, koska se oli vain kansallinen kilpailu. Kun nousupisteet on kerätty on mahdollista osallistua Yamaha Cupiin, joka on siis Yamahan virallinen mestaruussarja koostuen neljästä kisaviikonlopusta (kussakin kaksi kilpailua).

Yamaha Cupin yhteydessä ajetaan lisäluokkana myös Raket junioria, johon Jesse osallistui Dinollaan. Aikaisempien kisojen hyvät tulokset antoivat Jesselle hyvän fiiliksen lähteä hamuamaan lisää nousupisteitä. Viime kisan jälkeen käytiin ajamassa testit Lievestuoreella uudella Kosmicilla. Auto ja ajo sopivat sen verran hyvin yhteen, että uusi auto oli käytössä jo Töysän kilpailussa. Perjantai oli varattu vapaalle harjoittelulle ja lauantaina ohjelmassa oli Raket junior luokan kilpailu, sekä Yamaha Cupin aika-ajot ja alkuerät. Sunnuntaina ajettiin Yamaha Cupin kaksi finaalia.

Jukan ensimmäinen Yamaha Cupin ajo meni ihan kohtuullisesti. 38 kilpailijaa oli ilmoittautunut mukaan kauden kolmanteen Yamaha Cupin osakilpailuviikonloppuun. Lauantain ajot käynnistyivät aamun kaasutintestillä, jossa Jukka oli 17. kiireisin. Seuraavaksi vuorossa oli aika-ajot. Jukka jäi aika-ajossa 0,7 sekuntia paaluajasta, joka huipputasaisessa aika-ajossa riitti 23. sijaan. Alkueriin lähtöruuduiksi tuli siis 16 ja 15. Ensimmäisessä alkuerässä Jukka onnistui nousemaan ja oli maalissa 13. Toisessa alkuerässä tapahtui paha kolari. Rytäkässä auto kärsi vauriota ja esimerkiksi ratti jouduttiin uusimaan. Jukka joutui ns."yliajetuksi." Vaikka matka keskeytyi, niin paikka finaaliin oli varmistunut sijalla 26.

Sunnuntai käynnistyi aamun kaasutintestillä, jossa Jukka oli hienosti yhdeksänneksi nopein. Päivän ensimmäiseen finaaliin lähdettiin ruudusta 26. Lähtö ei sujunut ongelmitta ja ensimmäisen kierroksen jälkeen oltiin vasta sijalla 29. Sieltä aloitettiin nousu ja juuri kun tilannetta oltiin pystytty parantamaan kiilasi kanssakilpailija Jukan törkeästi ulos radalta ja nousu oli aloitettava uudestaan. 22 kierroksen finaalissa ehdittiin vielä sijalle 20 ja näin yksi piste tuli saatua. Toiseen finaaliin Jukka lähti ruudusta 20. Lähtö onnistui hyvin ja oltiin jo 15 sijan paikkeilla. Sitten edellä kolaroitiin ja Jukka joutui väistämään nurmikon puolelle, jolloin lähes koko letka pääsi edelle. Taas oltiin tiputtu sijalle 29, josta pystyttiin nousemaan lopputuloksissa sijalle 24. Uran ensimmäiset Cup kilpailut toivat siis sijat 20 ja 24. Ilman lauantain kolaria tulos olisi voinut olla huomattavasti parempi, koska siten finaaleihin olisi saatu paremmat lähtöasetelmat.

Jessen kilpailut sujuivat todella hyvin! Jo perjantain harjoittelupäivänä huomattiin, että oltiin hyvässä vauhdissa. Vauhti oli hyvää myös kilpailupäivänä, jolloin ensimmäisenä vuorossa oli kymmenen minuutin pituinen harjoitus. Jessen vauhti riitti harkoissa jo kolmannelle tilalle. Hyvä vauhti jatkui myös aika-ajoissa, joissa Jesse kiidätti autonsa toiseksi nopeimpaan aikaan. Ensimmäiseen alkuerään startattiin siis ruudusta kaksi ja paikka pystyttiin pitämään loppuun saakka. Toisessa alkuerässä ei muutoksia tapahtunut ja Jesse oli erän toinen. Alkuerien perusteella finaaliin startattiin ruudusta kaksi.
Finaalista tuli jännittävämpi kuin osattiin kuvitella. Lähdössä Jesse putosi kolmanneksi, mutta muutaman kierroksen jälkeen hän onnistui nousemaan takaisin kakkospaikalle. Seuraavalla kierroksella Jesse nousi jo kärkeen. Jesse piti kärki paikkaa neljän kierroksen verran, kun siitä sitten jouduttiin luopumaan. Kamppailu voitosta oli hurjaa ja kierros ennen maalia Jesse onnistui uudelleen nousemaan kärkeen. Viimeiselle kierrokselle Jesse lähti johdossa, mutta pääsuoran päässä hän tippui toiseksi. Hurja taistelu jatkui läpi koko kierroksen ja lopulta Jesse ylitti maalilinjan alle kahden kymmenyksen päässä voittajasta. Palkintopalli paikka oli Jessen uran ensimmäinen ja toi mukanaan kaksi tärkeää nousupistettä, joita on nyt jo viisi koossa. Tästä on erittäin mukava lähteä seuraaviin kisoihin.

to 31.7. - su 3.8. Neste Oil Rally Finland, Jyväskylä
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport
Suomen MM-rallissa nähtiin mukana myös Köpö Racing Teamin kalustoa, kun Sami Tuominen kartanlukijanaan Arto Rämänen toteuttivat pitkäaikaisen haaveensa osallistumalla legendaariseen tuhansien järvien ralliin, nykyiseltä nimeltään Neste Oil Ralli. Ralli käynnistyi Killerin yleisöerikoiskokeella torstaina ja kolmen seuraavan päivän aikana edessä oli yhteispituudeltaan 1467 km reitti koostuen 24 erikoiskokeesta ja 342 EK-kilometristä.

Tavoitteena oli selvittää vaativa reitti kunnialla, joten reikä päässä reitille ei lähdetty ajamaan. Pienimmän luokan autolla ja viimeisellä lähtönumerolla kilpailtaessa oli selvää, että odotettavissa oli huonokuntoisia erikoiskokeita, joilla hitaan kiiruhtamisen taktiikka oli ensiarvoisen tärkeää. 

Torstaina kilpailu korkattiin Killerillä ja perjantaina matka eteni tasaiseen tahtiin ja rallin ensimmäinen lenkki oli selvitetty. Jukojärven pätkällä oli todellinen tilanne, sillä nuottivirheen seurauksena ulosajo oli lähellä. Nyppylän jälkeen yllättäen vastaan tullut mutka selvitettiin nopealla korjausliikkeellä ja matka pääsi jatkumaan. Lauantai alkoi epäonnisesti, sillä Himoksen erikoiskokeella tuli rengasrikko ja tunkkiongelmien myötä renkaan vaihtamisessa meni kymmenisen minuuttia. Pitkä päivä sujui kuitenkin loppua kohden paremmin ja myös viimeisen päivän kolmelle viimeiselle erikoiskokeelle päästiin starttaamaan.

Sunnuntaina Lankamaan avauksessa takaiskari rikkoontui ja myös kytkin alkoi olla aivan lopussa. Kaksi viimeistä erikoiskoetta ajettiin vain lävitse ja Ruuhimäen EK:n maalissa tavoite oli toteutunut. Sami ja Arto selvittivät vaativan reitin ilman keskeytyksiä ajaen sijalle 59 ja ollen oman luokan kolmanneksi nopein autokunta.

Tunnelma oli erinomainen, kun Paviljongissa päästiin ajamaan palkintokorokkeen kautta Parc Fermeen. Pitkäaikainen unelma oli toteutettu ja Suomen MM-ralli oli selvitetty. Maalissa miehistö oli väsynyt, mutta onnellinen. Nuotituksen ja kilpailun aikana auton mittariin tuli yli kolmetuhatta kilometrejä kuuden päivän aikana. Nyt ei vähään aikaan tee mieli ralliauton ohjaamoon, mutta jossain vaiheessa sekin tilanne tulee taas vastaan.

Suuren kiitoksen ansaitsevat kaikki yhteistyökumppanit, jotka mahdollistivat ralliin osallistumisen ja ilman osaavaa huoltoporukkaa Jyskälän selvittäminen ei olisi ollut mahdollista...!

Jyväskylän alueella kaapeliverkossa ja myös netin kautta maailmanlaajuisesti näkyvä Area-TV teki ennakkojutun MM-ralliin valmistautuvista Keskisuomalaisista kuljettajista. Haastateltavana olivat myös Sami ja Arto. Ohjelma on katsottavissa Area-TV:n sivuilta: www.areatv.fi (Netti-TV/Kohti Jyskälää.

la 9.8. Kajaanin Rallisprint
Harry Lidström Ford Cortina GT
Hannu Roiha, Ford Cortina GT

Köpö Racing Teamin Cortina-kuljettajat osallistuivat Kajaanissa ajettuun rallisprintiin. Harry ajoi viimeksi kesäkuussa Merihelmirallissa, joten parin kuukauden ajotauon jälkeen oli taas mukava päästä ohjauspyörän taakse. Kesä on kääntymässä jo syksyksi, mutta Hannu avasi vasta nyt kautensa sorapinnalla. Juhannuksena ajetussa Iso-Syötteen sprintissä kalustona oli nelivetoinen Mitsubishi ja alla asvalttitie. Nyt oli totuteltava taas hivenen erilaiseen ajopintaan ja heikkotehoisempaan kalustoon.

Ensimmäisellä kierroksella Hannun vauhti riitti hienosti Historic-luokan kolmanneksi nopeimpaan aikaan ja Harryn sijoitus oli kymmenes. Toisella ajokierroksella Hannu aika ei parantunut ja sijoitus tippui viidenneksi. Omassa luokassa vauhti oli toiseksi kiireisintä. Myöskään Harryn aika ei parantunut uudella yrityksellä, joten sijoitus säilyi kymmenentenä luokkasijoituksen ollessa viides.

la 9.8. Sotka Kardaani, Kauhajoki
Markus Lehtonen, Volvo 360
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Kauhajoella, Sotkan moottoristadionilla ajettiin EVK-sarjan 3. osakilpailu. Markuksen piti startata yleisen luokan kilpailuun Volvolla, mutta ennen kilpailua huomattiin, että moottorista kuului ylimääräistä kolinaa ja osallistuminen peruttiin. Sami luotti edellisten kilpailuiden tapaan Sierraan ja Marjo osallistui samalla autolla naisten luokkaan.

Marjo ajoi alkuerässä sijalle kaksi ja sijoituskarsinnassa kolmanneksi. Kuuden auton finaalilähdössä sijoitus oli neljäs ja Marjo vastasi tällä kertaa tiimin parhaasta suorituksesta. Sami otti alkuerässä toisen sijan ja sama oli paikka myös välierässä. Semifinaalilähdössä vauhti oli kolmanneksi kiireisintä ja matka vei C-finaaliin, jossa sijoitus oli neljäs. Yleisen luokan lopputuloksissa Sami oli 14.

su 10.8. Pihtiputaan OP JM
Mikko Lehtonen, Ford Escort
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Pihtiputaan Haapavuoren moottoriradalla tositoimissa nähtiin kolme Köpö Racing Teamin kuljettajaa. Yleiseen ja EVK-luokkaan osallistuivat Mikko Escortilla ja Sami Sierralla. Marjo ajoi samalla autolla naisten luokassa. Yleisessä luokassa Sami päätyi sijalle 14. ja Mikon lopullinen sijoitus oli 18. EVK-luokassa Mikolla sujui hivenen paremmin sijoituksen ollessa 12. Sierra hajosi naisten luokan kilpailussa ja Marjo jäi sijalle kymmenen.

pe 8. - su 10.8. Hyvinkää Cup Karting
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha

Hyvinkäällä ajettiin kauden viimeiset Yamaha Cupin osakilpailut. Jukka Kauppinen oli myös mukana Kosmicillaan. Torstai ja perjantai päivät olivat kovin sateisia eikä kuivalla radalla päästy kuin kerran ajamaan ennen kisoja. Lauantai käynnistyi aamun kaasutintestillä. Seuraavaksi oli vuorossa ensimmäinen aika-ajo. Rata oli märkä ja 46 kuljettajan joukossa Jukka oli kuudenneksi nopein. Toiseen aika-ajoon rata kuivui ja kaikki kuljettajat paransivat aikojaan. Kuivallakin vauhtia riitti ja Jukka ajoi kahdeksanneksi nopeimman ajan.

Alkueriin päästiin lähtemään ruuduista kuusi ja viisi. Ensimmäisessä erässä Jukka joutui alun kolari sumaan ja tippui kuudennelta paikalta sijalle 12. Sillä sijalla ajettiin sitten myös maaliin. Toiseen alkuerään oli ruutu viisi. Alku sujui hyvin ja Jukka ajoi hetken aikaa peräti kolmannella sijalla. Erästä oli tulossa hyvä tulos, mutta viimeisellä kierroksella Jukan kylkeen ajettiin ja hän menetti sijoja ollen lopulta erän 14.

Alkuerien hyvät tulokset riittivät suoraan finaalipaikkaan, ruutuun seitsemäntoista. Sunnuntaina oli sitten vuorossa kaksi finaalia. Ensimmäinen finaali oli vaikea. Jukka tippui sija sijalta alaspäin ja lopulta joutui keskeyttämään. Vika löytyi jarruista, jotka olivat kantaneet läpi kisan. Finaalien välisellä tauolla ongelma saatiin korjatuksi ja toiseen finaaliin päästiin lähtemään. Ruutu oli 30 ensimmäisen finaalin keskeytyksen takia. Ajon aikana Jukka onnistui nousemaan hyvin ja oli lopulta hienosti 15. Sija kartutti mukavasti Jukan pistetiliä Yamaha Cupissa ja rohkaisevat suoritukset antavat hyvät lähtökohdat ensivuoden Cupia ajatellen, jossa tavoitteena onkin sitten taistella kärkisijoista.

la 16.8. VOK JM, Suonenjoki
Sami Raatikainen, Ford Escort
Marjo Rouvinen, Ford Escort
Sami ja Marjo osallistuivat Lehtosen Mikon entisellä Escortilla Suonenjoen jokkiskisaan. Molempien matka katkesi ennen finaalilähtöjä.

la 16.8. Teboil-sprint, Tuusniemi
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9
Seppo Salonen, Suzuki Ignis Sport

Hannu Roiha ja Seppo Salonen osallistuivat Tuusniemellä ajettuun sprintiin. Ajoalustana oli asvaltti ja reilun kahden kilometrin reitti kierrettiin kahteen kertaan. Hannu ajoi juhannuksena ajetun Iso-Syötteen sprintin tapaan väkivahvaa Mitsubishi Lanceria. Ensimmäisellä kierroksella tekniset ongelmat vaivasivat ja toisella kierroksella tuli pieni ajovirhe. Tuloksena oli senioreiden viidenneksi nopein aika. Seppo osallistui kilpailuun tuttuun tapaan Suzuki Igniksellä ja tuloksena oli pienimmän luokan ykkössija.

su 17.8. Nordic Solutions Sprint, Kuopio
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9
Tuusniemeltä Hannun matka jatkui Kuopiossa ajettuun sprintiin. Vauhti oli nyt selkeästi parantunut edellisestä päivästä ja tuloksena oli senioreiden voitto puolen sekunnin erolla seuraavaan. Viikonlopun kilpailureissu Savonmaalle sai siis onnistuneen päätöksen.

la 23.8. Autoluojus-ralli, Pori
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin F-Cupin kesäkausi käynnistyi Porin ympäristössä ajetussa Autoluojus-rallissa. Kilpailun kokonaispituus oli n. 220 km koostuen kuudesta erikoiskokeesta, joiden yhteispituus oli 60 km. Matias ei ole ilmoittautunut rahasarjaan eikä ollut ajanut tällä kaudella aiempia kilpailuja, mutta tarkoituksena olikin saada kilpailutuntumaa nuorten SM-sarjan kahteen jäljellä olevaan osakilpailuun.

Kilpailu käynnistyi aiempien testikilpailuiden tapaan eli epäonnisesti. Jarrut hävisivät heti ensimmäisellä erikoiskokeella ja pätkä tultiin lävitse jarrutellen vain käsijarrun avulla. Siitä huolimatta vauhti riitti yleisen luokan toiseksi nopeimpaan aikaan. Verratessa aikaa F-Cupin yleisen luokan kuljettajiin sijoitus olisi ollut ensimmäisen EK:n viides, joten kyyti oli erittäin hyvin kohdallaan. Se ei kuitenkaan paljon lohduttanut, sillä keskeytys oli edessä jo seuraavalla erikoiskokeella. Kytkin hajosi ja edessä oli pitkä kotimatka. 

Tiimin kuljettajista Markus Leppämäki oli ilmoittautunut F-Cupiin ja osallistui talvikauden kolmeen osakilpailuun Opel Astralla. Epäonnea oli tarpeeksi ja kaikissa kisoissa matka katkesi keskeytyksiin. Kalusto myytiin keväällä ja harrastustoiminta on nyt jäähyllä, joten kesäkauden jäljellä olevat rahasarjan rallit jäävät ajamatta.

la 23. - su 24.8. Kouvolan Sanomat Syysrylläys, Kouvola
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Kouvolassa, Tykkimäen moottoriradalla ajettiin EVK-sarjan 4. osakilpailu. Koko sarjan kiertävät Sami ja Marjo osallistuivat kilpailuun tuttuun tapaan Fordilla. Lauantaina ohjelmassa oli EVK-sarjan kilpailu ja sunnuntaina yleisen ja naisten luokan kamppailut.

EVK-sarjan naisten luokan ensimmäisessä alkuerässä Marjo sijoittui viidenneksi. Matka jatkui keräilyeriin, jossa tuloksena oli sama sija ja se ei riittänyt jatkopaikkaan. Sami aloitti alkuerän neljännellä sijalla ja välierässä sijoitus oli viides. Semifinaalissa vauhti riitti lähdön kolmannelle sijalle ja edessä oli C-finaali. Siinä sijoitus oli viides ja kokonaistuloksissa sijoitus oli 19. Sunnuntain kilpailupäivä käynnistyi naisten luokan alkuerällä, jossa Marjo ajoi viidenneksi. Keräilyerässä sijoitus oli neljäs ja välierässä kuudes. Sama sijoitus tuli myös B-finaalista ja näin ollen lopullinen sijoitus oli 12. Sami oli yleisen luokan alkuerässään viides ja keräilyerässä toinen. Välierässä ajot päättyivät seitsemänteen sijaan.

la 30. - su 31.8. Aluemestaruus, Jämsä
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha

Kartingin Keski-Suomen mestaruuksista kisailtiin Aluemestaruus-kartingissa Jämsässä. Kilpailu sujui Kauppisen veljeksiltä loistavasti, sillä Jesse ajoi Raket Junior luokassa hopeasijalle ja Jukka otti mestaruuden Yamaha yleisessä luokassa. Kestävyyskisamuotona ajetussa kilpailussa lähtöjärjestys arvottiin ja Jukka starttasi kilpailuun kolmannesta lähtöruudusta.  

la 6.9. Autoglym-ralli, Tampere
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Rallin nuorten SM-sarja jatkui Tampereella ajetussa kauden neljännessä osakilpailussa. Edellisen kerran tässä sarjassa kilpailtiin helmikuussa, joten kesäkauden käynnistyessä taukoa oli vietetty miltei kuusi kuukautta. Kilpailun kokonaispituus oli 260 km sisältäen seitsemän erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 84 km.

Kolmen ajetun osakilpailun jälkeen Köpö Racing Teamin kuljettajat olivat erinomaisissa asemissa nuorten SM-sarjassa. VW Poloon luottanut Matias Kauppinen oli jaetulla neljännellä sijalla ja Opel Astralla kilpaileva Esa Ruotsalainen yhdeksäntenä. Piste-erot eivät vielä olleet suuria, joten mahdollisuudet myös sijoituksen parantamiseen olivat olemassa, mutta se vaatisi täydellistä onnistumista Tampereella ja elokuun lopulla ajettavassa viimeisessä osakilpailussa Naantalissa. 

Matias osallistui talvikauden ralleihin pienemmän luokan VW Pololla, mutta nyt kalusto oli vaihtunut suuremman luokan Opel Astraan. Kesäkaudella oli haettu tuntumaan autoon kolmesta kilpailusta, mutta ne kaikki olivat päättyneet teknisistä ongelmista johtuneisiin keskeytyksiin. Nyt kalusto piti olla taas kunnossa, mutta autourheilussa mikään ei ole tietenkään varmaa ennen kuin maali on saavutettu.

Esa osallistui jo kesäkauden alussa yhteen ralliin selvittäen sen kunnialla, mutta toukokuun jälkeen kilpailuista oli ollut taukoa. Nyt vauhti olisi löydettävä heti alusta lähtien, sillä taso on todella kova. Suurimman luokan kahdeksalle nopeimmalle jaettavia sarjapisteitä lähti tavoittelemaan 32 autokuntaa. Esa Ruotsalainen ja kartanlukijana toimiva Jukka Ruotsalainen starttasivat kilpailuun numerolla kuusi ja Matias Kauppinen kartturinaan Juho Kärkkäinen numerolla 30. Järjestäjä antoi Matiakselle sarjatilanteeseen nähden liian suuren lähtönumeron, joten Matias lähti reitille kuitenkin neljäntenä autona sarjasijoituksen mukaisesti. Ajojärjestyksessä seitsemän ensimmäisen lähtijän joukossa oli siis kaksi Köpö Racing Teamin Opel Astraa.

Nuorten SM-sarjaa johtava Juvan Mika Savolainen oli Matiaksen tapaan siirtynyt suurempaan luokkaan ja osallistui ralliin Honda Civicillä. Talvikaudella Mika ja Matias ottivat kaikissa kolmessa osakilpailussa pienemmän luokan kaksi ensimmäistä sijaa, mutta luokan vähäinen osallistujamäärä aiheutti sen, että tarjolla ei ole suurimman luokan korkeita sarjapisteitä, joten molemmat kuljettajat olivat päätyneet samaan ratkaisuun ja vaihtaneet ajamaan luokkaa ylemmäksi.

Rallin ensimmäinen erikoiskoe oli pituudeltaan vajaa kahdeksan kilometriä. Matias Kauppinen aloitti loistavasti ajaen pohja-ajan ja Esa Ruotsalainen säesti erinomaisesti ollen pätkän neljänneksi nopein 3,1 sekuntia hitaammalla ajalla. Kymmenen ensimmäistä oli reilun kuuden sekunnin sisällä, joten tiukkaa oli heti alusta alkaen. Toinen vajaan 14 km:n EK jatkui samalla tahdilla. Matiakselle pohjat 3,2 sekunnin erolla seuraavaan ja Esa oli seitsemäs ja kokonaistilanteessa viidentenä. Kolmannelle 14,5 km:n erikoiskokeelle Hankasalmen Astra-kuljettaja Tero Korhonen ajoi nopeimman ajan ja Matias oli kolmas 1,9 sekuntia kärkiaikaan. Johtopaikka säilyi kuitenkin edelleen 4,6 sekunnin erolla Korhoseen. Esa oli pätkällä yhdeksäs ja kokonaistuloksissa vahvasti mukana sijalla kuusi.

Kilpailun neljännellä EK:lla oli pituutta 13 km. Noin 3,7 kilometriä lähdöstä kisan yksi paikoista pääsi yllättämään nuorten SM:n kärkipaikalla ajaneen Matiaksen. Täyden vauhdin nopeassa vasurissa auto karkasi ojan puolelle ja sen jälkeen alkoi volttisarja. Takalasi ja vasemman puolen sivulasit katosivat maastoon ja auto oli sen verran kaukana pusikossa, että asiansa osaavilta ammattikatsojiltakin vei aikaa saada ajopeli takaisin tielle. Matka kuitenkin jatkui, mutta aikamenestystä kärkeen tuli miltei viisi minuuttia. Kisa oli käytännössä ohitse, mutta tekniikka toimi vielä kohtuullisesti ja huoltotoimenpiteiden jälkeen myös seuraava pätkä ajettiin lävitse. Kuudennella erikoiskokeella ralli oli sitten jätettävä kesken, sillä moottorinkiinnike oli vaurioitunut ulosajossa ja lisävaurioita ei haluttu enää tulevan. Pettymys oli tietenkin hirvittävä, kun tällä kertaa tekniikka pelasi, mutta keskeytys tuli ajovirheen seurauksena. Kovin yleistä tämä ei Matiakselle ole, sillä kyseessä oli uran ensimmäinen varsinainen kaato. Se oli tietenkin positiivista, että vauhti oli erinomaista ja kärkipaikka hallussa. Erinomainen kuvasarja Matiaksen kaadosta - harrinkuvat.1g

Esa kiristi vauhtia neljännellä EK:lla ollen kolmanneksi nopein vain 1,2 sekuntia pohja-ajasta sijoituksen noustessa neljänneksi. Viides erikoiskoe oli koko rallin pisin, pituudeltaan 19,67 km. Sijoitus pätkällä oli viides ja kokonaistilanteessa paikkana säilyi neljäs. Kilpailun kaksi viimeistä pätkää olivat pituudeltaan 9,04 ja 5,37 km. Ratkaisevia eroja ei ollut enää mahdollista tehdä, mutta virheisiinkään ei ollut vara. Kuudennella erikoiskokeella sijoitus oli seitsemäs ja kisan päättäneellä seitsemännellä EK:lla yhdeksäs. Sijoitus ei enää muuttunut, joten tuloksena oli neljäs sija nuorten SM-rallissa ja viisi sarjapistettä.

Rallin nuorten SM-sarjan johtoon siirtyi tässä kilpailussa toiseksi ajanut Oulun Honda-mies Henri Holappa. Esa nousi pistetaulukossa sijalle kuusi ja Matias tippui kahdeksanneksi. Molemmille kuljettajille jopa mestaruus on vielä teoriassa mahdollinen, sillä viimeisessä osakilpailussa Naantalissa on jaossa korotetut sarjapisteet. Tämä vaatisi kuitenkin kärkikuljettajan epäonnea, joten realistisempaa on hopea ja pronssisijat, joihin ei ole matkaa kuin muutamia pisteitä. Tampereen kisa osoitti jälleen, että autourheilussa on kaikki mahdollista, joten syyskuun viimeisenä viikonloppuna Naantalissa on edessä jännittävä kamppailu nuorten SM-sarjan mitaleista ja muista kärkisijoista.

la 6.9. JM Kokkola, Veteli
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Sami ja Marjo osallistuivat Kemorassa ajettuun JM Kokkolaan tuttuun tapaan Ford Sierralla. Samin ohjelmassa oli yleisen ja evk-luokan kamppailut ja Marjo ajoi naisten luokan kilpailun. Naisten alkuerälähdössä Marjo ajoi neljänneksi ja välierässä sijoitus oli kuudes. Lopullinen sijoitus oli kymmenes. Sami oli evk-luokan alkuerässään neljäs ja keräilyerässä toinen. Semifinaalilähdössä sijoitus oli kolmas ja matka jatkui B-finaaliin, jossa tuloksena oli toinen sija. Lopullinen sijoitus oli näin ollen evk-luokan 8. Yleisen luokka käynnistyi alkuerän neljännellä sijalla. Keräilyerässä vauhti riitti kolmanneksi ja välierässä neljänneksi. Semifinaalissa kolaroitiin ja sijoitus jäi kuudenneksi ja ajot päättyivät yleisen luokan osalta siihen.

la 6. - su 7.9. Honkakart, Honkajoki
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Honkajoella ajettiin jälleen kilpaa Honkakartin merkeissä. Sunnuntai käynnistyi aamun warm upilla, jossa Jesse Kauppinen Raket junior luokassa oli viidenneksi nopein. Jukka Kauppisen vauhti Yamaha yleisessä oli 22. kiireisintä. Aika-ajoista Jesse nappasi ruudun viisi. Jukka paransi vauhtiaan ja oli 34 kuljettajan joukossa kymmenes.

Ensimmäisessä alkuerässä Jesse piti paikkansa ja ajoi maaliin viidentenä. Yamaha luokassa Jukka oli ensimmäisen erän yhdeksäs. Toisessa alkuerässä Jesse ylitti maalilinjan kahdeksantena. Jukka tippui lähdössä pari sijaa, mutta onnistui nousemaan takaisin asemiinsa. Viimeisellä kierroksella Jukka yritti vielä ohittaa edellä ajavaa ja näin nousta kahdeksanneksi. Harmiksi hän ajautui ulos radalta ja menetti monta sijaa ollen 15.

Alkueristä saatujen pisteiden perusteella Jesse sai finaaliin lähtöruudukseen viisi ja Jukka seitsemäntoista. Raket junior luokassa Jesse ajoi jälleen hienon kisan ja oli lopulta maalissa viides. Jesse ajoi jo neljännen kerran peräkkäin pistesijalle ja nyt hänellä on jo seitsemän nousupistettä. Yamaha luokassa Jukan ensimmäinen kierros meni aivan pilalle ja se tuhosi mahdollisuudet menestymiseen kisassa. Kolarin takia Jukan auto lähes sammui neljänteen mutkaan ja hän oli ensimmäisen kierroksen jälkeen radalla olleista viimeisenä. Siitä alkoi nousu ylöspäin ja kierros kierrokselta Jukka ohitti edellä ajavia ollen lopulta maalissa 22. Tässä tapauksessa voi sanoa, että kierrokset loppuivat kesken, koska vauhtia olisi ollut varmasti kympin sakkiin.

su 14.9. Yleinen kokous, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n yleinen kokous järjestetään Raimo Tuomisella sunnuntaina 14. syyskuuta alkaen klo 14.00. Kokouksessa käsitellään sääntöjen määräämät asiat. Tervetuloa!

la 13.9. Mansen Muhkurat, Tampere
Sami Raatikainen, Ford Sierra
Marjo Rouvinen, Ford Sierra
Kaanaan moottoriradalla ajettiin Mansen Muhkurat jokkiskisa ja Sami ja Marjo osallistuivat kilpailuun Sierralla. Tällä kertaa Sami oli ajojärjestyksessä ensimmäisenä, sillä yleinen ja evk-luokka aloittivat ja Marjo pääsi viivalle naisten luokassa vasta päivän päätteeksi.

Yleisen luokan alkuerässä Sami kiidätti Sierran erävoittoon. Karsiutuminen oli edessä kuitenkin jo seuraavassa lähdössä, sillä välierässä sijoitus oli viides. Evk-luokan kilpailu käynnistyi yleisen luokan tapaan erävoitolla. Myös välierässä tuli ykköspaikka ja semifinaalissa sijoitus oli toinen. Paikka oli varmistettu A-finaaliin, joka sujui erinomaisesti ja tuloksena oli palkintopallin alimmainen paikka eli kolmas sija. Naisten alkuerässä Marjo oli toinen ja välierässä viides. Sijoituserässä matka katkesi, koska kolmas sija ei riittänyt jatkopaikkaan. Lopullinen sijoitus oli kuitenkin yhdeksäs.

la 20. - su 21.9. Syyspäräys Karting, Pori
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha
Köpö Racing Teamin karting-kuljettajat ajoivat kauden viimeisen karting-kisansa. Lauantaina Jesse ajoi Raket Junior luokan kilpailussa ja Jukan ajovuoro oli sunnuntaina Yamaha yleisen kilpailussa.

Jesse ajoi aika-ajossa ruutuun kahdeksan ja finaali sujui loistavasti ja tuloksena oli Raket Junior luokan toinen sija. Samalla tuli täyteen myös yleiseen luokkaan tarvittavat nousupisteet, joten ensimmäisen karting-kauden saldo oli erinomainen. Tavoitteet täyttyivät ja jopa ylittyivät. Jukka starttasi kilpailuun 50 Yamaha yleisen luokan kuljettajan joukossa. Auto oli vaikea ajettava ja aika-ajosta oli tuloksena 38. sija, joka oli koko kauden heikoin. Alkuerissä sijoitukset olivat 13. ja 17. ja finaalissa mahdollisuudet olivat jo etukäteen ajateltuna vaikeat, koska lähtöpaikka oli joukon hännillä. Kilpailun aikana ohituksia tuli reilusti ja sijoitus nousi tuntuvasti. Ruutulipulle tultaessa sijoitus oli 20. Poikien karting-kausi on paketissa ja seuraavan kerran ollaan viivalla vasta kauden 2009 keväällä.

la 27.9. Turku Karting Rantaralli, Mynämäki
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport

Rallin nuorten SM-sarja jatkui Mynämäen seudulla ajetussa kauden viidennessä ja samalla viimeisessä osakilpailussa. Kilpailun kokonaispituus oli 247 km sisältäen kahdeksan erikoiskoetta yhteispituudeltaan noin 78 km.

Ennen viimeistä osakilpailua Esa Ruotsalainen oli sarjatilanteessa sijalla kuusi ja Matias Kauppinen kahdeksantena, mutta molemmille kuljettajille jopa mestaruus oli vielä teoriassa mahdollinen, sillä viimeisessä osakilpailussa oli jaossa korotetut sarjapisteet. Tämä vaatisi kuitenkin kärkikuljettajan epäonnea, joten realistisempaa oli hopea ja pronssisijat, joihin ei ollut matkaa kuin muutamia pisteitä.

Valmistautuminen kauden viimeiseen ralliin oli sujunut sekä Esalla että Matiaksella hyvin samalla tavalla, vaikka menetelmät olivatkin erilaisia. Matias suistui edellisessä kilpailussa kärkipaikalta laulukuoroon ja auto sai aika pahasti siipeensä. Korinvaihtoa ei sentään tarvittu, mutta pajotushommia oli ihan kiitettävästi. Sininen Astra saatiin kuitenkin taas kilpailukuntoon, vaikka ulkonäöstä ei kovia pisteitä saadakaan. Esa piti ajotuntumaa yllä harjoittelupätkällä ja tuloksena oli moottorin totaalinen täystuho. Poikien aika oli siis mennyt tallilla, joten viikonloppu toi vaihtelua arkeen, kun vauhtia pääsi testaamaan pikataipaleilla.

Kahdella ensimmäisellä reilun viiden kilometrin erikoiskokeilla Matias oli kolmanneksi ja neljänneksi nopein. Sijoitus oli neljäs ja eroa kärkipaikkaan 7,7 sekuntia. Esa aloitti hivenen rauhallisemmin ollen yhdeksäntenä 14,9 sekuntia johtaneeseen kuljettajaan. Seuraavat pari pätkää menivät molemmilta Astra-kuljettajilta kärkikuljettajien kovaa vauhtia ihmetellen. Kolmannella EK:lla Matias oli kaksi kymmenystä Esaa nopeampi sijalla kahdeksan ja neljännellä erikoiskokeella oli Esan vuoro olla 1,6 sekuntia Matiasta edellä  yhdeksänneksi nopeimpana. Kokonaistilanteessa Matias oli sijalla kuusi 16,6 sekuntia kärkeen ja Esa yhdeksäntenä 22,4 sekuntia johtopaikkaan. Matias esitti kolmannella EK:lla varsin näyttävän tilanteen, mutta matka jatkui ongelmitta, vaikka vauhtia se hivenen hidastikin.

Viidennellä 13,5 km:n mittaisella erikoiskokeella Matias oli kuudenneksi nopein ja sama oli sijoitus myös kokonaistilanteessa. Aikaeroa kärkipaikkaan oli kuitenkin vain 13,3 sekuntia, sillä kärjessä ajanut Jussi Kumpumäki oli muutaman sekunnin hitaampi. Tällä pätkällä Esa menetti mahdollisuudet hyvään sijoitukseen. Astran vasemman puolen vetoakseli katkesi ja aikaeroa kärkeen tuli yli minuutti ja sijoitus oli 16. Kuudennella EK:lla ero kärkeen jälleen kasvoi ja Matiaksen sijoitus tippui seitsemänneksi ja Esan pysyi ennallaan.

Enää kaksi kiirustaipaletta oli jäljellä, mutta niillä molemmilla oli mittaa yli 12 km. EK 7 sujui Matiakselta hienosti kolmanneksi nopeiten ja eroa pohja-aikaan tuli ainoastaan 1,6 sekuntia. Sijoitus pysyi edelleen kuudentena, mutta ero kärkeen supistui 15,6 sekuntiin. Taistelu kärjessä oli todella tiukkaa, sillä kolmen kärkeen ei ollut matkaa kuin reilu kuusi sekuntia. Viimeinen EK oli kovapintaista torpparinasvalttia ja isolla tiellä vauhti ei riittänyt kärjen tavoittamiseen. Kuudenneksi nopein pätkäaika piti lopullisen sijoituksen samana. Eroa voittajaan tuli 25,8 sekuntia. Ei paljoa, mutta riittävästi. Turhankin nopeilla teillä vauhti ei nyt riittänyt samanlaiseen suoritukseen kuin Tampereen parilla ensimmäisellä EK:lla, mutta tulokseen täytyi olla kuitenkin tyytyväinen. Maali saavutettiin ja aikaero kärkeen ei ollut kovin suuri. Sarjasijoitus nousi yhdellä ollen seitsemäs.

Esa ajoi viimeiset erikoiskokeet perusvauhtia, koska menetettyä aikaa oli mahdotonta ajaa kiinni. Muutamien keskeytysten ansiosta sijoitus hivenen parantui ja lopullinen sija oli suurimman luokan 12. Maali saavutettiin ja se kasvatti pistetiliä yhdellä, mutta sarjasijoitus tippui sijalle 11, kun monta kuljettajaa oli lopulta samoissa pisteissä ja luokkavoittojen määrä ratkaisi keskinäiset sijoitukset.

Rallin nuorten SM-sarjan voittoon ja Suomen mestariksi ajoi tässä kilpailussa kolmanneksi ajanut Oulun Henri Holappa Honda Civicillä. Hopealle nousi Rantarallin voittanut ja samanlaisella autolla kilpaillut Uudenkaupungin Jussi Kumpumäki. Pronssille ajoi Riihimäen Joonas Kolehmainen Toyota Starletilla.

Kilpailussa nähtiin myös 18-vuotiaan Olli Rämäsen rallidebyytti. Kesällä yhteen rallisprintiin osallistunut nuorukainen oli hankkinut ajopelikseen Seppo Salosen Suzuki Igniksen. Kartturin paikalla ohjeita antoi Arto Rämänen, joten rallissa oli mukana ainakin yksi isä-poika kaksikko. Pari pientä lipeämistä tapahtui kilpailun aikana ja tilanteissa meni aikaa useita minuutteja, mutta tuloksena oli kuitenkin reitin selvittäminen uran ensimmäisessä rallissa. 

la 27. - su 28.9. Päijät-Hämeenajo, Lahti
Sami Raatikainen, Ford Escort
Marjo Rouvinen, Ford Escort
EVK-sarjan viimeisessä osakilpailussa Lahdessa oli lauantaina edessä uusi rata ja tällä kertaa alla oli Escort. Sunnuntaina Samin tarkoitus oli osallistua vielä yleisen luokan kilpailuun ja samalla autolla Marjo ajaisi naisten luokassa.

Marjo oli ennen Lahden kilpailua kokonaistilanteessa naisten luokassa kuudennella sijalla ja yhden sijan nousulla olisi päässyt viiden palkittavan joukkoon EVK-sarjan loppupisteissä. Samilla oli mahdollisuudet nousta kymmenen palkittavan joukkoon EVK-sarjan yleisessä luokassa.

Lauantaina ajettiin nuoret ja naiset limittäin ja sen jälkeen yleinen luokka. Naisten alkuerässä Escortin vetoakseli katkesi ja Marjon matka jatkui keräilyerään. Lähtöjen välissä oli kuitenkin liian vähän aikaa ja vetaria ei ehditty vaihtamaan. Korjaamattomalla autolla oli mahdotonta pärjätä, joten kilpailu loppui siihen.

Vetoakseli vaihdettiin ja Sami pääsi osallistumaan yleiseen luokkaan. Alkuerälähdössä vierellä oli Anttilan Samuli (evk-luokan voittaja). Samuli lähti piikkin ja Sami seurasi toisena puolikierrosta, mutta ohitti sitten Samulin ja voitti erän ylivoimaisesti, vaikka Escortin koneesta alkoi kuulua vähän ennen maalia huolestuttavaa kilkatusta ja katsomoon saakka näkyi pakoputkesta pöllähtelevän epäilyttävän mustaa savua. Paikka välierään oli hankittu ja kiireesti varikkopaikalla otettiin venttiilikoppa auki. Sieltä paljastui moottorivaurio ja öljykin vuoti ulos. Pettymys oli suuri, kun todettiin, että päivän ajot päättyivät myös Samilla todella lupaavan ajosuorituksen jälkeen! Konevika oli niin suuri, että sitä oli mahdotonta korjata, joten sunnuntain osallistuminen piti perua ja kilpailu seurattiin katsomosta. Viikonlopun saldona oli, että auto saatiin pitää ja romu tuotiin takaisin kotiin. Odotettavissa on jälleen moottorin rakentelua.

su 28.9. Honka JM, Karstula
Joni Kauppinen, Ford Escort
Markus Lehtonen, Ford Escort
Mikko Lehtonen, Datsun
Karstulan Vallitien maaradalla kilpailtiin Karstulan Urheiluautoilijoiden 30-vuotis juhlakilpailussa. Radalla nähtiin myös kolme Köpö Racing Teamin kuljettajaa, kun isäntäseuraa edustavat Markus ja Mikko Lehtonen osallistuivat evk- ja yleiseen luokkaan. Samoihin luokkiin oli myös ilmoittautunut koko kauden hiljaiseloa viettänyt Joni Kauppinen. Saarijärven UA:n Escort-kuljettaja avasi kilpailukautensa 2008.

Markus aloitti evk-luokan alkuerässä voitolla. Joni oli omassa erässään toinen ja eri erässä ajanut Mikko jäi seitsemänneksi . Keräilyerässä Mikko otti kärkipaikan, mutta välierässä matka katkesi sijoitukseen seitsemän. Samassa välierälähdössä ajaneet Markus ja Joni ottivat sijat kaksi ja kolme ja etenivät semifinaaliin. Joni otti omassa lähdössään sijan kolme ja Markus kiidätti Escortin oman lähtönsä voittoon. B-finaalissa Joni ajoi viidenneksi ja näin ollen lopullinen sijoitus oli evk-luokan 11. Suoran A-finaalipaikan lunastanut Markus oli evk-luokan Grande Finalessa seitsemäs, joka oli samalla myös lopullinen sijoitus.

Yleisessä luokassa Markus aloitti jälleen alkuerän voitolla. Samassa lähdössä ajanut Joni oli kuudes ja matka jatkui keräilyerään, jossa sijoitus oli neljäs. Välierässä Markuksen erinomainen ajo sai jatkoa ja tuloksena oli jälleen oman erän voitto. Jonin yleisen luokan kilpailu päättyi välierälähdön kuudenteen sijaan. Välierän voitolla A-finaalipaikan lunastanut Markus jäi viimeisessä lähdössä viimeiseksi, kun ovi aukesi ja matkaa ei voinut enää jatkaa. Tuloksena siis yleisen luokan kahdeksas sija.

ke 1.10. Lentopallon salivuoro, Kolkanlahti
Metsäkoulun salivuoro on varattu tiimin käyttöön edellisvuosien tapaan ja lentopallon pelaaminen jatkuu kevääseen saakka keskiviikkoisin klo 20.00 - 21.00.

su 5.10. Ähtärin Ähellys JM
Mikko Lehtonen, Datsun
Kauden viimeisiä jokkiskisoja ajetaan ja Ähtärin kilpailuun osallistui Mikko Lehtonen Datsunilla. Ohjelmassa oli sekä yleinen että evk-luokka.

Yleisessä luokassa tuli karsiutuminen semifinaalissa. Evk-luokka käynnistyi alkuerän voitolla ja matka eteni semifinaaliin, jossa tuli myös ykkössija ja paikka A-finaalissa oli lunastettu. Loistava ajo jatkui myös päivän huipennuksessa ja tuloksena oli Evk-luokan voitto. 

la 18.10. Syyskokous, Saarijärvi
Köpö Racing Team Ry:n syyskokous järjestetään lauantaina 18. lokakuuta klo 16.00 alkaen Roppilaxin tiloissa Saarijärven Koskenkylällä. Kokouksen esityslista pdf-muodossa (84 kt).

Köpö Racing Team onnittelee Saarijärven Urheiluautoilijoiden Jarkko Nikaraa Pirelli Shoot Out-kilpailun voitosta! Lisätietoja Jarkon nettisivuilta: www.jarkkonikara.com

Area TV:n sivulta voi muistella kuluneen kilpailukauden tapahtumia. Viimeisimmässä lähetyksessä mukana mm. Karstulassa ajettu Honka JM, jossa viivalla oli myös useita Köpö Racing Teamin kuljettajia... Area TV - Podium Motorsport

la 22.11. Pikkujoulut, Karstula
Köpö Racing Team Ry:n pikkujoulut järjestettiin lauantaina 22. marraskuuta Automuseo Wanhojen Wehkeiden tiloissa Karstulassa. Pikkujoulujen palkitut ja kuvia tapahtumasta

Takaisin Arkisto -sivulle

Rallin arvosarjojen 2007 tilastosivu

 

Autourheilun kilpailukalenteri & Köpö Racing Teamin kuljettajien osallistumiset kaudella 2008
päivä kilpailu sarja paikkakunta osallistuvat kuljettajat
Tammikuu
5 Riihimäki Ralli Nuorten SM Riihimäki Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V, nuorten SM luokka 4 2.
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 vetoakseli) 
12 Vanajanlinna Ralli kansallinen Hämeenlinna  
12 Oulunjärven Ralli kansallinen Kajaani Juha Asplund, Harry Lidström, Hannu Roiha
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S,  luokka 4 7.
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT,  luokka 1 2.
Hannu Roiha / Veijo Mikkonen, Ford Cortina GT, keskeytys (EK 3 kaasuttimet jäätyi) 
19 ValUA Talviralli F-Cup Valkeala Markus Leppämäki
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 voimansiirto) 
19 V Platina-Ralli Historic Sonkajärvi Hannu Roiha, Seppo Salonen
Hannu Roiha / Sami Tuominen, Ford Cortina GT, luokan 5.
Seppo Salonen / Jari Honkalatava, Suzuki Ignis Sport, Trophy-luokan 5.
25-26 Arctic Lapland Rally Yleisen SM-ralli Rovaniemi Juha Asplund
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, Historic 10. luokka H12 4.
26 Hankiralli kansallinen Helsinki  
Helmikuu
2 Sokos Hotel Kaarle Ralli Nuorten SM Kokkola Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V, nuorten SM luokka 4 2.
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM yleiskilpailun 2.
2 Jämsä Ralli kansallinen Jämsä  
3 Toivakka rallisprint rallisprint Toivakka Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen, Seppo Salonen, Sami Tuominen, Juho Kärkkäinen, Markus Leppämäki, Jukka Ruotsalainen
Matias Kauppinen, VW Polo 1.4 16V, yleinen Ryhmä N,A enintään 1400cc, yleiskilpailu 14. / luokka 2 1.
Esa Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, yleinen Ryhmät N yli 2000cc, yleiskilpailu 18. / luokka 4 5.
Seppo Salonen, Suzuki Ignis Sport, yleinen V1600, yleiskilpailu 32. / luokka 1 3.
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport, yleinen V1600, yleiskilpailu 31. / luokka 1 2.
Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V, juniorit Ryhmät N,A enintään 1400cc, yleiskilpailu 34. / luokka 7 3. 
Markus Leppämäki, Opel Astra F GSi 16V, juniorit Ryhmät N yli 2000 cc, osallistumisen peruutus
Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, juniorit Ryhmät N yli 2000 cc, keskeytys (ulosajo)
9 Laihia Ralli F-Cup Laihia Markus Leppämäki
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 3 vaihdelaatikko) 
9 Saupart-Ralli Historic Nummi-Pusula Kilpailu peruutettu
9 Kemi Ralli kansallinen Kemi Juha Asplund, Harry Lidström, Hannu Roiha
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, Historic 4. luokka H4 2.
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, keskeytys (EK 3 ulosajo) 
Hannu Roiha / Jouni Kumpulainen, Ford Cortina GT, Historic 6. luokka H2 1.
9 Pieksämäki rallisprint rallisprint Pieksämäki  
10 Nuutajärven Lasi-rallisprint rallisprint Urjala  
16 Peurunkaralli Yleisen SM-ralli Laukaa Seppo Salonen, Sami Tuominen
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Suzuki Ignis Sport, Vakio 1600-luokan 4.
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Vakio 1600-luokan 3.
16 Eden OUA rallisprint rallisprint Oulu Juha Asplund
Juha Asplund, Volvo 142 S, Historic-luokan 4.
17 LOP Rallisprint rallisprint Lapua  
17 Laskiais JM JM Vilppula  
23 Kangasniemi Ralli Nuorten SM Kangasniemi Matias Kauppinen, Markus Leppämäki, Esa Ruotsalainen 
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, VW Polo 1.4 16V, nuorten SM luokka 4 2.
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM luokka 1 19.
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM yleiskilpailun 7. / luokka 1 7.
23 Liminka Ralli kansallinen Liminka Juha Asplund, Hannu Roiha
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, Historic 12. luokka H4 3.
Hannu Roiha / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Hylkäys (EK 6 puuttuva aikakortin merkintä)
24 Pakkala Oy SM Rallisprint rallisprint SM Kankaanpää  
24 Ranta Esso JM JM Saarijärvi Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen, Ford Escort, etuveto-/kardaaniluokan 2. / yleisen luokan 14.
Maaliskuu 
1 Prisma Ralli Historic Savonlinna  
1 Satamoto Ralli Special rallispecial Siikainen  
2 Neste Lintulahti Rallisprint rallisprint Konginkangas Juha Asplund, Sami Tuominen
Juha Asplund, Volvo 142 S, Historic-luokan 1.
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport, luokan 1 1.
2 JM Talvimestaruus JM Ähtäri  
8 Tahko Spa SM-Ralli Yleisen SM-ralli Nilsiä  
8 Waltikka-Ralli F-Cup Valkeakoski Markus Leppämäki
Markus Leppämäki / Juha Grav, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 voimansiirto) 
9 Keuruun Rallisprint rallisprint Keuruu Esa Ruotsalainen, Sami Tuominen
Esa Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, yleinen 15. / luokka 4 7.
Sami Tuominen, Suzuki Ignis Sport, yleinen 28. / luokka 1 1.
15 Kyläseppä-ralli kansallinen Petäjävesi Seppo Salonen, Sami Tuominen
Seppo Salonen / Jari Honkalatva, Suzuki Ignis Sport, luokka 2 9.
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, luokka 2 5.
15 Iisalmi ralli kansallinen Iisalmi  
16 VOK JM JM Vesanto KILPAILU PERUTTU
Mikko Lehtonen, Ford Escort,
Marjo Rouvinen, Ford Escort,
21 VI Laakeripilkki pilkkitapahtuma Saarijärvi Köpö Racing Team
29 Suopunkiralli kansallinen Kemijärvi Juha Asplund, Harry Lidström, Hannu Roiha
Juha Asplund / Sami Moilanen, Volvo 142 S, keskeytys (EK 2 ulosajo) 
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic 15. luokka H2 3.
Hannu Roiha / Veijo Mikkonen, Ford Cortina GT, keskeytys (EK 3 moottorin lämmöt) 
Toukokuu
3-4 Asvalttikunkku JM Veteli Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Ford Escort, osallistumisen peruutus
Mikko Lehtonen, Mazda, etuveto-/kardaani ja yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Sami Raatikainen, Ford Escort, osallistumisen peruutus
Marjo Rouvinen, Ford Escort, osallistumisen peruutus
4 TUA Rallisprint rallisprint Turku  
17 Black Rocket Ralli kansallinen Janakkala  
17 Jäähdys JM JM Virrat Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Ford Escort,
Mikko Lehtonen, Ford Escort,
Sami Raatikainen, Ford Sierra, osallistumisen peruutus
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, osallistumisen peruutus
18 Pakkauspojat SM-Rallisprint rallisprint SM Nurmijärvi  
24 Teijo Talo- alueralli aluekilpailu Salo Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 kannentiiviste) 
Esa Ruotsalainen / Pekka Aho, Opel Astra F GSi 16V, yleisen 14. luokka 12 5.
24-25 Kardaani Special JM Vilppula Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Mikko Lehtonen, Ford Escort, etuveto-/kardaaniluokan 5.
Sami Raatikainen, Ford Sierra, etuveto-/kardaaniluokassa karsiutuminen sijoituskarsinnassa
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa karsiutuminen semifinaalissa
24 Lahti Racing Karting Lahti Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan aika-ajon 20. / finaalin 16.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha Junior-luokan aika-ajon 6. / finaalin 8.
25 Pippo Racing Karting Lahti Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan kestävyysajon warmup 17. / finaalin 17.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha Junior-luokan kestävyysajon warmup 4. / finaalin 4.
Kesäkuu
7-8 OP JM SM Naiset Nuoret JM Somero  
8 Jyväskylän Asvalttisprint rallisprint Jyväskylä  
8 Karstulan JM JM Karstula  
14 SM Ralli Yleisen SM-ralli Kerava  
14 III Merihelmiralli kansallinen Kemi Matias Kauppinen, Harry Lidström, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 vaihdelaatikko/kytkin) 
Harry Lidström / Pekka Aho, Ford Cortina GT, Historic-luokan 8. H2 1.
Esa Ruotsalainen / Pekka Aho, Opel Astra F GSi 16V, osallistumisen peruutus (auto rikki)
14 SM-Asfalttisprint rallisprint SM Lapinlahti  
14 Vesannon OP JM JM Veteli Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen
Markus Lehtonen, Ford Escort, yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Mikko Lehtonen, Ford Escort, etuveto-/kardaaniluokan 7. / yleisen luokan 15.
15 Mäntyharju JM JM (1. EVK-sarja) Mäntyharju Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, karsiutuminen semifinaalissa
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 5.
15 Kesäkisa Karting Jämsä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan aika-ajon 20. / finaalin 17.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha Junior-luokan aika-ajon 7. / finaalin 1.
20 Iso-Syöte Mäkiajot rallisprint Pudasjärvi Hannu Roiha
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9, luokka 12 / seniorit 1.
28-29 JM-Paltanen JM (2. EVK-sarja) Pieksämäki Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokan 9. / yleisen luokan 14.
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten evk-luokan 9. / naisten luokan 5.
29 Waskart Karting Vaasa Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan aika-ajon 7. / finaalin 6.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha Junior-luokan aika-ajon 2. / finaalin 1.
Heinäkuu
5 VI Laakeripyöräily pyöräilytapahtuma Saarijärvi Köpö Racing Team
5-6 JM SM Yleinen JM Kotka  
12 O.K. Auto- ralli Yleisen SM-ralli Kouvola  
12-13 Töysä Karting Karting Töysä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan aika-ajon 9. / finaalin 8.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha Junior-luokan aika-ajossa ei aikaa. / finaalin 4.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha luokan aika-ajon 36. / finaalin 23.
13 Merenna JM JM Karstula Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Ford Escort, EVK- ja yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Mikko Lehtonen, Ford Escort, EVK-luokassa hylkäys, yleisen luokan 13.
Sami Raatikainen, Ford Sierra, EVK- ja yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 10.
19 Karnevaali JM JM Suonenjoki Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra,
Marjo Rouvinen, Ford Sierra,
26-27 Kardaanikunkku JM Lempäälä Markus Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Volvo 360, karsiutuminen välierässä
Sami Raatikainen, Ford Sierra, karsiutuminen alkuerässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokassa karsiutuminen alkuerässä
27 Yamaha Cup Karting Töysä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85,  Raket Junior-luokan aika-ajon 2. / finaalin 2.
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha luokan aika-ajon 23. / finaalin 20. & 24.
Elokuu 
1.-3 Neste Oil Rally Finland MM-sarja Jyväskylä Sami Tuominen
Sami Tuominen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, yleiskilpailun 59. N2 3.
8-9 Lahti Historic Rally Historic Lahti  
9 Turku Ralli rallispecial Turku  
9 Kajaanin Rallisprint rallisprint Kajaani Harry Lidström, Hannu Roiha
Harry Lidström, Ford Cortina GT, Historic-luokan 10. H13 5. 
Hannu Roiha, Ford Cortina GT, Historic-luokan 5. H13 2.
9 Sotka Kardaani JM (3. EVK-sarja) Kauhajoki Markus Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Markus Lehtonen, Volvo 360, osallistumisen peruutus
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokan 14.
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 4.
10 Pihtiputaan OP JM JM Pihtipudas Mikko Lehtonen, Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Mikko Lehtonen, Ford Escort, yleisen luokan 18. / evk-luokan 12.
Sami Raatikainen, Ford Sierra, yleisen luokan 14.
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 10.
9-10 Hyvinkää Cup Karting Hyvinkää Jukka Kauppinen
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha luokan aika-ajon 8. / finaalissa keskeytys & 15.
16 VOK JM JM Suonenjoki Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Escort,
Marjo Rouvinen, Ford Escort,
16 Teboil-sprint rallisprint Tuusniemi Hannu Roiha, Seppo Salonen, Olli Rämänen
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9, luokka 12 5.
Seppo Salonen, Suzuki Ignis Sport, yleisen luokan 48. / luokka 1 1.
Olli Rämänen, Suzuki Ignis Sport,
17 Nordic Solutions Sprint rallisprint Kuopio Hannu Roiha
Hannu Roiha, Mitsubishi Lancer Evolution 9, luokka 12 1.
17 Vammala Karting Karting Vammala  
23 Kardaanisarjan osakilpailu JM Pieksämäki  
23 Autoluojus-Ralli F-Cup Pori Matias Kauppinen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 2 kytkin) 
23-24 Syysrylläys JM (4. EVK-sarja) Kouvola Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokan 19. / yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan evk-sarjassa karsiutuminen keräilyerässä / naisten luokan 12.
30 Uusikaupunkiralli Yleisen SM-ralli Uusikaupunki  
30-31 JM SM-Liiga JM Kauhava  
30-31 Aluemestaruus FK Jämsä Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan finaalin 2.
Jukka Kauppinen, Kosmic Yamaha, Yamaha luokan finaalin 1.
Syyskuu 
6 Autoglym-ralli Nuorten SM, Historic Tampere Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, keskeytys (EK 4 ulosajo, EK 6 moottorin kiinnike) 
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM yleiskilpailun 4.
6 JM-Kokkola JM Veteli Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokan 8. / yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 10.
6-7 Honkakart FK Honkajoki Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, Raket Junior-luokan aika-ajon 5. / finaalin 5.
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, Yamaha luokan aika-ajon 10. / finaalin 22.
7 SM-Rallisprint rallisprint SM Ylihärmä  
13 Neste Jari-Pekka Ralli F-Cup Heinola  
13 Mansen Muhkurut JM Tampere Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Sierra, evk-luokan 3. / yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Marjo Rouvinen, Ford Sierra, naisten luokan 9.
14 Ruoveden Rallisprint rallisprint Ruovesi  
20 SM Vaakuna-Ralli Yleisen SM-ralli Mikkeli  
20-21 EVK-Liiga JM Joensuu  
20-21 Syyspäräys Karting Pori Jesse Kauppinen, Jukka Kauppinen
Jesse Kauppinen, Dino Raket 85, aika-ajon 8. ,finaalin 2. pisteet riittää yleiseen
Jukka Kauppinen, PCR Yamaha, 50 kuskia, aika-ajon 38. , alkuerän 13. & 17. finaalin 20.
21 SM-Rallisprint rallisprint SM Huittinen  
27 Rantaralli Nuorten SM Mynämäki Matias Kauppinen, Esa Ruotsalainen, Olli Rämänen
Matias Kauppinen / Juho Kärkkäinen, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM yleiskilpailun 6.
Esa Ruotsalainen / Jukka Ruotsalainen, Opel Astra F GSi 16V, nuorten SM yleiskilpailun 14. / luokka 1 12.
Olli Rämänen / Arto Rämänen, Suzuki Ignis Sport, Trophy/V1600-luokan 11.
27 Suonenjoki JM JM Suonenjoki  
27-28 Päijät-Hämeenajo JM (5. EVK-sarja) Lahti Sami Raatikainen, Marjo Rouvinen
Sami Raatikainen, Ford Escort, karsiutuminen välierässä (moottorivaurio)
Marjo Rouvinen, Ford Escort, evk-sarjassa karsiutuminen keräilyerässä
28 Honka JM JM Karstula Joni Kauppinen, Markus Lehtonen, Mikko Lehtonen
Joni Kauppinen, Ford Escort, evk-luokan 11. / yleisessä luokassa karsiutuminen välierässä
Markus Lehtonen, Ford Escort, evk-luokan 7. / yleisen luokan 8.
Mikko Lehtonen, Datsun, evk-luokassa karsiutuminen välierässä
Lokakuu 
4 Nuutajärven Lasi-ralli F-Cup Urjala  
4 Rallisprint rallisprint Pieksämäki  
5 Ähtärin Ähellys JM Ähtäri Mikko Lehtonen
Mikko Lehtonen, Datsun, evk-luokan 1. / yleisessä luokassa karsiutuminen semifinaalissa
11-12 Särkikangas JM JM Vilppula  
18 Syyskokous   Saarijärvi Köpö Racing Team
Marraskuu
22 Pikkujoulut kauden päättäjäiset Karstula Köpö Racing Team
Joulukuu
27 Iisalmi Sprint rallisprint Iisalmi  
 

 


Köpö Racing Team Ry:n hallituksen jäsenet vuonna 2008                                        

Seuran hallitukseen valittiin vuodelle 2008 Jorma Kauppinen, Juho Kärkkäinen, Markus Lehtonen, Markus Leppämäki, Pasi Piesanen ja Jami Ristiaho. Varajäseniä olivat Mikko Lehtonen ja Esa Ruotsalainen. Puheenjohtajana toimi Jorma Kauppinen, varapuheenjohtajana Juho Kärkkäinen, sihteerinä Pasi Piesanen ja rahastonhoitajana Jami Ristiaho. Seuran tilintarkastajana oli Raimo Tuominen ja varatilintarkastajana Marjo Rouvinen. Tiedotusvastaavana toimi Hannu Lehtonen.

Yhteistyökumppanit kaudella 2008

ABC, Haukiputaan Osuuskauppa / www.abcasemat.fi
- huoltoasemapalvelut

AKV-Asennus Oy, Nurmo
- Safematic- keskusvoitelujärjestelmien huolto-, korjaus ja asennustyöt
- raskaan ajoneuvokaluston varusteet

Ariterm Oy, Saarijärvi / www.ariterm.fi
- keskuslämmityskattiloiden valmistus ja myynti

Autohuolto P. Ukkola Ky, Haukipudas
- henkilö- ja pakettiautojen huolto, varaosat, rengasmyynti

A-Vakuutus, Oulu / www.a-vakuutus.fi
- vakuutuspalvelut

Ehycon Oy, Saarijärvi / www.ehycon.fi
- parveke- ja terassilasituksien asennukset

Grilli-Kahvila Ritilä, Saarijärvi
- grilli- ja kahvilapalvelut

HR-Aviation Ky, Oulu
- lähetti- ja kuriiripalvelut

Jaru Oy, Saarijärvi
- nosto- ja kuljetuspalvelut

Juhan Autohuolto Ky, Saarijärvi / www.juhanautohuolto.net
- Volvo, Peugeot, Renault ja Mazda henkilöautojen huolto, kaikkien merkkien määräaikaishuolto, renkaat ja alumiinivanteet

JT-Talo / Puutuomela Oy, Oulu / www.jt-talo.com
- valmistalojen rakentaminen

Jyväs-Jää Oy, Jyväskylä / www.jyvas-jaa.fi
- jää- ja viileälaitteiden huolto

Karstulan Öljy- ja Autotarvike Oy, Karstula / www.karstulanseutu.com/oljyjaautotarvike
- autotarvikkeet

Kasvishovi Oy, Oulu / www.kasvishovi.fi
- vihannesten, juuresten ja hedelmien välitys ja jalostus

Katterla Oy, Oulu / www.katterla.fi
- vesikattotyöt, siltaeristykset, rakennuspeltityöt

KL Häkä Oy, Saarijärvi
- puutavaran kuljetus

Konehuolto Hannu Hoppula Oy, Saarijärvi / www.konehuoltohoppula.com
- Valtra- traktoreiden ja Valmet- metsäkoneiden huolto ja varaosien myynti. Arctic Cat- moottorikelkkojen ja mönkijöiden myynti

Kosken Megawatti Oy, Äänekoski / www.megawatti.net
- materiaalimurskaus

K. Ranta-Valkama Oy, Rovaniemi
- nosto-, kuljetus- ja kaivuupalvelut

Kuljetus Asunta Oy, Saarijärvi / www.kuljetusasunta.com
- kuljetuspalvelut

Kuljetusliike Heikki Laine Oy, Kerava
- kuljetuspalvelut

Kuusisen Auto, Saarijärvi / www.kuusisenauto.fi
- uusien Skoda- henkilöautojen myynti, huolto ja varaosat sekä vaihtoautot

Kähkönen R. Ky, Oulu
- huoltoasemapalvelut 

Lakeuden Automaalaamo Oy, Kempele / www.lakeudenautomaalaamo.fi
- automaalaus ja kolarikorjaus

Lasi-Kalle Ky, Jyväskylä / www.lasi-kalle.fi
- lasien ja peilien asennukset

Leipomo-Konditoria Pulla-Pirtti Oy, Oulu / www.pullapirtti.com
- leipomo- ja konditoriatuotteet

Lähettipalvelu Laakkonen Oy, Oulu / www.lahettipalvelulaakkonen.net
- lähetti- ja kuriiripalvelut

Maansiirto Ku-Ru Ky, Saarijärvi
- maansiirtotyöt ja lavettikuljetus

Matto ja Maali Koskinen Oy, Saarijärvi / www.mattomaali.fi
- maalaus- ja sisustustarvikkeet

Meranna Ay / Sami Kaikkonen, Karstula
- metallinkierrätys ja romunkeräys

Optiikkoliike Zoom, Oulu / www.optikkoliikezoom.fi
- näöntarkastukset

Oulun Diesel-Turunen Oy, Oulu / dieselturunen.com
- dieselmoottoreiden huolto ja varaosat

Puukeidas, Oulu / www.puukeidas.fi
- rakennuspuutavara

Puunkaato ja Raivaus R.Vesiaho, Saarijärvi
- puiden kaato ja raivauspalvelut

Pölli-Masa Oy, Saarijärvi
- soratoimitukset ja hiekanseulonnat

Radio-TV Kella / Tekniset, Suolahti / www.kella.fi
- kodintekniikka

Rakennusliike Jyväs-Seiska Oy, Jyväskylä / www.jyvas-seiska.com
- rakennusalan palvelut

Roppilax, Saarijärvi / www.roppilax.fi
- loimulohi ja elämykselliset illanvietot savusaunan tunnelmassa

Rovaniemen Energia Oy, Rovaniemi / www.rovaniemenenergia.fi
- sähkön ja lämmön toimitus

Rovaniemen Kauneusateljee Oy, Rovaniemi / www-sivut
- parturi-, kampaamo- ja kauneudenhoitopalvelut

Saarijärven Autopalvelu Oy, Saarijärvi / www.fixus.fi
- huoltoasemapalvelut, autotarvikkeet

Oy SKF Ab Oulu / www.skf.com
- laakerit ja tiivisteet


SOL Palvelut Oy, Oulu / www.solpalvelut.fi
- siivous- ja toimitilapalvelut

Syöte-Huvilat Oy, Saarijärvi / www.syotehuvilat.fi
- loma-asunnot

Taksi Arto Heinänen, Saarijärvi
- taksikuljetukset

Tilipalvelu Paulamäki, Oulu / www.tilipalvelupaulamaki.fi
- taloushallinnon palvelut

Tmi Matti Hoppula, Saarijärvi
- mainosteippaukset ja kynäruiskumaalaukset

UAR-Rakennuspalvelu Ky, Saarijärvi
- rakennusalan palvelut

Verhoilupalvelu Schoderus, Oulu / www.verhoilupalvelu.fi
- verhoilupalvelut

Voiman Oy, Karstula 
-
sähkölinjojen asennukset ja huollot

Ylämaan autohuollot ja kolarikorjaukset AY, Jyväskylä / www.ylamaan.fi
- autohuollot ja kolarikorjaukset

Äänekosken ammatillisen koulutuksen kuntayhtymä, POKE Luonnonvara-ala, Saarijärvi / www.poke.fi
- l
uonnonvara- ja ympäristöalan koulutus

www.koporacing.com

© Copyright Köpö Racing Team Ry